Rozhovor s hráčem 22. kola OP Kladno Liborem Slapničkou z Brandýsku

0

Pětadvacetiletý hráč Brandýsku, který pracuje jako řidič v pekárně, se věnuje fotbalu již od svých 8 let. Jak sám přiznává, Brandýsek je taková jeho srdeční záležitost. Více v našem rozhovoru...

Kolik je vám let?

Je mi 25.

Kde pracujete ve svém civilním povolání?

Pracuji ve Čvrcovicích v pekárně jako řidič.

Jak dlouho se fotbalu věnujete?

Fotbal hraji od svých 8 let, takže teď to bude již 17 let.

Kde jste všude měl možnost si zahrát?

Začal jsem na Brandýsku, poté jsem hrál na SK Kladně, potom do dorosteneckého věku jsem se vrátil na Brandýsek a půl roku jsem zkusil ve Slaném.

Když jste byl ve Slaném, proč jste se vrátil zpátky do Brandýsku? Není to vyšší soutěž?

Je to vyšší soutěž, je to A třída, ale chtěl jsem si jen vyzkoušet, jestli na tu soutěž mám. Jinak bych chtěl hrát jen za Brandýsek a jít třeba i do vyšší soutěže, ale pouze s Brandýskem.

Byl jste vždy na postu záložníka?

Nebyl. Začal jsem chytat, ato až do svých sedmnácti let. Poté když jsem se vrátil do Brandýska, hrál jsem stoppera a teď poslední dva, tři roky hraji v záloze.

Na minulý zápas jste dostal kapitánskou pásku. Místo koho jste ji dostal a na jak dlouho?

Dostal jsem jí pouze na tento jeden zápas místo Martina Sedláčka, který odjel do Španělska zachytat si ryby.

Jak se Vám s touhle novou rolí v zápase hrálo?

Tak mě se hrálo úplně normálně, tuhle pásku jsem nosil v dorostech, už kdysi také v mužích na Brandýsku. Hrálo se mi normálně, tam je rozdíl akorát v komunikaci s rozhodčím a jelikož hraji uprostřed hřiště, tak to nebyl žádný problém.

Jakou úroveň má podle Vás okresní přebor na Kladně?

Úroveň, myslím, není špatná. Co slýchám od lidí, tak okolní okresy mají horší kvalitu než ten náš a naopak, co slýchám třeba od tátů některých hráčů, tak ta úroveň před třeba patnácti lety byla lepší. Myslím si tedy, že teď je to takový střed.

Myslíte si, že nižší fotbalové soutěže jsou dostatečně propagovány v médiích?

Myslím si, že moc nejsou. Tady na Kladensku vychází akorát Kladenský deník a tam občas něco naopíšou o každém kole, ale nic extra to není. Doufám, že se situace ve spolupráci s Vaším portálem zlepší.

Jaká je vaše finanční situace klubu a kde sháníte sponzory?

Tak mi finanční situaci v klubu máme celkem solidně zajištěnou a hlavním sponzorem vždy musí být obec. Obec musí být do fotbalu, jinak jsou problémy s financema.

Já vám děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů ve vaší kariéře.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou