Velké loučení v týmu Bohumína

0

Co se nějakou dobu proslýchalo, to je teď už opravdu definitivní. Na konci sezóny se uzavře šestileté působení trenéra Martina Špičky v Bohumíně. Sympatický trenér se rozhodl přijmout životní výzvu a od léta bude působit v Akademii FC Baník Ostrava u týmu U16. Vedení FK Bospor intenzivně pracuje na tom, aby na divizní lavičku usedla kvalitní náhrada.

Za končícího úspěšného trenéra asi nejvýstižněji hovoří řeč čísel. Čtyřiačtyřicetiletý Martin Špička poprvé vedl bohumínský tým ve středu 16. května 2018 v dohrávce duelu v Ústí u Přerova, kde sice jeho svěřenci podlehli domácím 1:3, ovšem pak ještě zvládli do konce soutěže čtyři vítězná klání z pěti, a tak se Bospor propracoval až na 10. místo tabulky tehdejší divize E.

V další sezóně skončil tým šestý a umístění zopakoval i nedokončeném ročníku 2019/20, kdy už začala úřadovat pandemie. V dalším kvůli covidu nedokončeném ročníku držel tým pod jeho vedením dokonce druhé místo, které potom zopakoval i v suverénně nejlepší sezóně 2021/22. Loni pak obsadil kouč s modrožlutým týmem pátou pozici.

Martin Špička má prozatím na kontě 134 střetnutí na bohumínské lavičce ve čtvrté lize, 71 jich bylo vítězných, 25krát se body dělily a jen ve 38 případech karvinským trenérem vedený Bohumín prohrál. Skóre je také aktivní 266:201, čímž se kouč tak zasloužil o 238 získaných bodů.

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou