Čtyřicátníci Slovanu Havlíčkův Brod jsou prvními mistry České republiky!

0

Když v polovině dubna výběr brodského Slovanu podle očekávání ovládl okresní finále premiérového ročníku ligy hráčů nad  40 let, vysnil si jako cíl postup do Prahy na finále mistrovství České republiky. 8. května na krajském turnaji v Polné se plán povedlo dotáhnout do konce a v pátek 29. května se zrodilo něco, co nikdo nečekal. Čtyřicátníci Slovanu Havlíčkův Brod se stali historicky prvními mistry České republiky kategorie „Old Boys“ a pokud by příští rok titul obhájili, postoupili by na evropský šampionát do Paříže. 

Fotbalovou asociací perfektně zorganizovaný turnaj na pražském Motorletu začal pro brodský tým zápletkou. Zatímco hvězdný Karel Poborský a další exligoví fotbalisté se už dávno rozcvičovali na trávníku, manažer Milan Meloun na poslední křižovatce marně vyhlížel vozy, které se do matičky Prahy svátečně vydaly ze Světlé nad Sázavou a z Lípy. Souběžně s výkopem v 11:30 naběhli všichni z „Houslic“ na pažit a bylo štěstím pozdějších vítězů, že jejich prvním soupeřem byli domácí, kteří nakonec skončili v turnaji poslední.

To Lázně Bohdaneč už byla jiná liga a zejména fotbalový básník Petr Vladyka si při hře 6 + 1 dělal na place, co chtěl. Postup do semifinále si Slovan zajistil přesvědčivou výhrou nad Starým Plzencem (zatím bez Pavla Horvátha) a že jeho forma jde zápas od zápasu nahoru, potvrdilo semifinále s Chropyní. Ve finále došlo na reprízu souboje s Bohdančí, kterou Vladyka poslal podle předpokladů do vedení. Jenže asistent áčka Franta Polák trefil po přetaženém rohu Pavla Kuchty neuvěřitelný volej a Brod měl k výhře blíž při dvou neproměněných tutovkách Popelky. Nakonec došlo na penalty, a když nejlepší brankář turnaje Ivan Rezničenko vychytal kolegu Tomka, tak rozhodl Jirka Polák.

„Finále mělo slavnostní nástup, hrála se dokonce i hymna. Sice jde jen o veterány, ale protože nikdo z nás ligu nekopal, bereme to jako životní úspěch. Pro mistrovství nás posílili Jirka Polák z Pohledu, Petr Popelka z Hlinska a Radek Peterka z Pardubic. Smutný byl naopak Jirka Pabousek, který kvůli práci do Prahy jet nemohl. Chtěl bych poděkovat Milanovi Melounovi za to, jak se o tým manažersky postaral a předsedům svazu Mirkovi Vrzáčkovi a Pepovi Sojkovi za pokrytí nákladů. Myslím, že jsme vytvořili výborný kolektiv. Byla to tři příjemná setkání a už se všichni těšíme na další ročník,“ řekl k nečekanému triumfu hrající trenér Richard Zeman.     

Výsledky: FC Slovan – Motorlet Praha 2:0 (Kuchta, Zeman), Lázně Bohdaneč 1:3 (Zeman), Starý Plzenec 4:1 (Kuchta, Popelka, Zeman, Fišer), semifinále: Chropyně 3:1 (Kuchta 2, Uhlíř), finále: Lázně Bohdaneč 1:1 (Fr. Polák), na penalty 3:2.

 

Sestava: Ivan Rezničenko – František Polák, Radek Peterka, Miroslav Fišer, Pavel Kuchta, Petr Popelka, Jiří Polák, Petr Uhlíř, Richard Zeman, Jindřich Veselý, Petr Karlík, Milan Meloun a Jan Tuhý.  


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou