Radši na hřišti chcípnu, než abych prohrál, říká plánský hecíř Jan Pintér

0

Zahrál si třetí ligu, divizi. Teď je Jan Pintér kapitánem týmu SK Planá v I.B třídě Jihočeského kraje, v sezóně čeká na svůj první gól, ale za obětavý výkon v minulém kole byl zvolen Hráčem kola. Je to v dobrém slov smyslu fotbalový blázen. Na hřišti ho nepřeslechnete, týmu odevzdá maximum a než by chyběl, radši se namaže mastí, která je určena pro veterinární účely - vytahuje záněty z kravských vemen. Záložník ji používá na achilovku...

MOJE PŘÍTELKYNĚ JE SVATÁ ŽENSKÁ

Hlasování jste vyhrál s náskokem před spoluhráčem Baloghem a sedleckým Pavlíčkem. Právě se Sedlecem se Planá v posledním utkání střetla. Jaký to byl zápas?

No abych pravdu přiznal, tak jsem ho čekal klidnější a věřil jsem nám, že se po předešlé prohře oklepeme a rehabilitujeme se Sedlecem. Tem ale výrazně posílil do defenzivy Bláhičem (Milan Bláha, pozn. autora) se kterým jsme kopali za Třeboň a směrem dopředu byli nebezpeční. Za stavu 0:2 jsem furt věřil, že je šance to zvládnout. Nakonec se k nám štěstí přiklonilo a utkání jsme zvládli dotáhnout do vítězného konce. Zápas pro diváky super, pro trenéry asi na infarkt.

 

Opět jste notně hecoval spoluhráče. Neberete hru na poměry I.B až moc vážně?

Nevím, já to beru všude a vždycky stejně (úsměv). Ve finále je úplně jedno, jestli člověk hraje třetí ligu nebo okres. Když už na tom hřišti jsem, tak chci přece vždycky vyhrát, a jak říkám i klukům - radši budu žrát trávu a na hřišti chcípnu, než abych prohrál! Vím, že je to opravdu až moc fanatický, ale já to tak v sobě prostě mam. Lidi, co se mnou kopou a znají mě, už to tak berou. Jakmile vlezu na ten zelenej plac, tak přepnu knoflík, možná i trochu zatáhnu roletu a jdu jen za tím jediným!

 

Co si o vašem vystupování na hřišti myslí přítelkyně? Neříká vám, že jste tak trochu blázen?

Moje přítelkyně je svatá ženská, nějaký ten pátek už mě zná, tak ví, co ode mě čekat. Spíš mi přijde, že z toho má občas srandu a bere moje vystupování při fotbalových kláních s nadhledem. Na druhou stranu musím přiznat, ze zkraje našeho vztahu asi úplně nechápala (úsměv). Teď už je to pro ní běžná věc a zvykla si. Snad.

 

A jak vaše připomínky berou spoluhráči? Občas jim s bratrem Tomášem dokáže pěkně od plic říct, co si o jejich výkonu či přístupu myslíte…

Kluci, kteří jsou v Plané noví, jsou z toho na začátku pravděpodobně trochu vykolejení, ale postupem času si na naše emotivní chování a vyjadřování zvyknou. Nejsme parta slečinek, abychom si nemohli říct vše na plnou hubu a pak kolem sebe chodili po špičkách a koukali na sebe skrze prsty.  Na hřišti a v šatně si musíme být schopni říct vše a kousnout to! Ale večer u piva už musíme být opět kamarádi a dál to prostě neřešit! A v Plané se dala dohromady super parta kamarádů, která táhne za jeden provaz v čele s naším náčelníkem - trenérem Pepou Cimburkem!

 

POMÁHÁ MI MAST NA ZÁNĚTY KRAVSKÝCH VEMEN

Prý máte nějaké speciální prostředky na jeden zdravotní problém, který vás trápí, můžete říct, o co jde?

(směje se) Od konce přípravy mám problém s achilovkou, bolí jak čert. O víkendu odehraju zápas a pak se dva dny pořádně nemůžu postavit na nohu. Nevěděl jsem, co s tím, chodil jsem na rázové vlny a nic. Tak mi jeden kamarád doporučil mast, která se používá primárně na záněty kravských vemen, prý z daného místa vytahává záněty jak nic jiného. Tak jsem to zkusil a asi to pomohlo. Bolest se mírní a už si můžu jít i jednou týdně zatrénovat.

 

V sezóně stále čekáte na první gól, co to, už je dávat nechcete?

Přesně tak, na góly už budu jen nahrávat a šance spoluhráčům připravovat, pak mi třeba prominou, že na ně sem tam zvýším hlas a budou mě mít rádi (směje se). Ba ne, góly bych dával rád, ale nějak mi to prostě nelepí. Vsadil jsem se, že na jaře pětkrát udeřím, zatím to teda vypadá na moji prohru. Ale pokud zůstaneme v čele tabulky až do konce, tak sazku prohraju rad!

 

Planá je aktuálně na prvním místě tabulky, myslíte, že má kvalitu na to, aby na této příčce byla i po posledním kole?

Myslím, že naše kvality jsou nesporné! Pohled do tabulky v tuto chvíli vypovídá sám za sebe. V soutěži je dost kvalitních mužstev, které nám šlapou na paty a tak uvidíme. Musíme tomu jít naproti, dobře a naplno trénovat, nechat při zápasech na hřišti všechno, a pokud to takto bude a první místo neudržíme, můžeme si aspoň říct, že jsme proto udělali maximum.

 

FOTBALUNAS JE SKVĚLÝ PROJEKT, DRŽÍM MU PALCE

Kdo ze soupeřů bude tím nejtěžším, koho tipujete na postup?

V tuto chvíli a dle aktuální výkonnosti řadím mezi největší soupeře Velešín a asi Nemanice. Oba tyto silné týmy, v zimě ještě vice posílily, a tak budou žhavými kandidáty na postup. Nicméně nejvíce věřím našemu mužstvu, do konce zbývá už jen devět kol, a když je všechny vyhrajeme, tak postoupíme. Nejsem alibista, abych se v tuto chvíli za něco schovával, jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát a o postup se porvat do posledního dechu!

 

Čím to je, že se klubu tak daří? Není tomu tak dávno a Planá hrála ve III. třídě, teď se hned v první sezóně po postupu z okresu daří i v krajské soutěži?

Bude to asi tou partou a soudržností, která v současné chvíli mezi námi panuje. Doby, kdy se kopala třetí třída, jsem sledoval vždy jako divák a ani ve snu mě nenapadlo, že bychom za pár let mohli kopat o tři soutěže výš a ještě na postup! Kluci ze šatny neberou ostatní kluky jako spoluhráče, ale jako kamarády, kde musíme jeden druhému pomoct a to je základ všeho! Ty pevné základy tomu všemu dává náš trenér, který je duší a oporou celého mančaftu! A v neposlední řadě bych nechtěl zapomenout na naše skvělé fanoušky! Kolikrát se stane, že i na zápasech venku máme převahu v hledišti nad domácím týmem! Za to jim patří můj velký dík!

 

Je Planá něčím specifická? Když to porovnáte s kluby, kde jste působil v minulosti, jste v Plané rád?

Ono se to blbě porovnává. Než jsem šel do Plané, tak jsem se pohyboval v republikových soutěžích a na úrovni okresu a kraje je to přece jen o takovém tom rodinném přístupu mezi hráči, trenérem, vedením a fanoušky. A jak je vidět, tak u nás v klubu to funguje perfektně! Planou mám rád z jednoho jednoduchého důvodu – já jsem Plaňákem odjakživa. Pochází odsud moje mamka a odmala jsem trávil volný čas pouze v Plané. Je to moje srdeční záležitost, navíc dneska už tam bydlíme všichni pohromadě. Máme s bráchou a rodiči baráky všichni vedle sebe a z naší zahrady to máme na hřiště deset metrů. Máme mezi sebou super vztahy a perfektně si ve všem vyhovíme a to je základ všeho!

 

Plánujete zůstat v Plané, nebo ještě přece jen pokukujete po vyšší soutěži?

Po vyšší soutěži už asi nepokukuju, jsem v Plané spokojený, nic mi tady nechybí. Fotbalově se nám daří a tak jestli se povede postup, budu zase kopat o soutěž výš. (úsměv) Ale nikdy neříkej nikdy, je otázka, jestli by o mě někdo výše ještě stál!

 

Fotbalunas.cz funguje teprve chviličku. Jak se vám líbí?

Web Fotbalunas jsem zaregistroval hned, jak se začalo něco dít na facebooku, byl jsem na spuštění tohoto serveru strašně zvědavý a musím říci, že hned od začátku naplnil moje očekávání. Je to skvělý projekt, kterému strašně držím palce a věřím, že se chytne celorepublikově a bude pro nás fotbalové nadšence přinášet ty informace, které potřebujeme! Je super, že si člověk na jednom místě může přečíst dopodrobna vše o republikovém fotbale!

 

JAN PINTÉR (SK Planá)

Jako malý kluk začínal s fotbalem právě v Plané, kde jako šestiletý nastupoval ve starších žácích - jiná kategorie tu totiž nefungovala. Poté přešel do Dynama České Budějovice, kde strávil celkem patnáct sezón, od kadetů až po muže, kde kopal za “B” tým třetí ligu. Z Dynama hostoval v Táboře, tam si zahrál pro změnu divizi. Zúčastnil se Univerziády v tureckém Izmiru. Následovalo působení ve Strakonicích a hlavně Třeboni, kde strávil vydařených pět let, s týmem se umisťoval na špičce divizní tabulky. Na závěr ale tým překvapivě spadl a Jan zamířil do Krumlova, který Třeboň v divizi vystřídal. Tam ale Pintér štěstí nenašel, neodváděl výkony, které od něho v Krumlově čekali. Vrátil se tak ke kořenům, do Plané, s kterou ihned vykopal postup z okresního přeboru. Pochází z fotbalové rodiny, jeho otec Lubomír Pintér dlouhá léta trénoval, se starším bratrem Tomášem, který má za sebou také zajímavou fotbalovou kariéru, se teď sešel v dresu Plané. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou