Portál fotbalunas.cz by chtěl spolupracovat i s malými formami fotbalu

0

Fotbaloví příznivci jistě zaregistrovali, že na takříkajíc "pole neorané",  vnikl letos nový portál o nižších fotbalových třídách a mezi fanoušky kulatého nesmyslu si rázem získal velkou oblibu. Proč taky ne, dočtete se tu velmi rychle výsledky, reporty ze zápasů, sestavy, střelce branek či udělení žlutých a červených karet. Volí se optimální sestava kola, hráč kola a v týdnu před dalším kolem experti tipují výsledky v následujících utkání. Na portálu se už objevují výsledky ženské kopané a v dalším období by se zde měl objevit také futsal a sálový fotbal.

"Nápadů je už dnes opravdu spousty, ale je potřeba pracovat s tímto stavem, jaký jsme zatím nastavili. To znamená fotbal od 3. lig až po nejnižší soutěže, pro což byl projekt prvotně vytvořen. Až se tohle rozjede podle představ a vychytají se mouchy v tomto projektu, tak bude možné realizovat další formy kopané. Ženy, mládež, futsal, sálový fotbal… Dnes se již na portálu objevují výsledky ženské kopané a další formy fotbalu jej budou určitě brzy následovat", říká Fotis Maniatis, šéfredaktor Zlínského kraje.

 

 

V dohledné době se tak budou možná hledat nové alternativy pro vyplnění zimní přestávky a futsal ve všech možných podobách, je tím ideálním sportem. Jednou z federací, které se to týká, je Česká federace sálového fotbalu - futsalu (ČFSF), která v minulém roce oslavila 40 let svého trvání a její týmy stále dosahují výtečných výsledků na mezinárodním poli, ať už pražský Chemcomex nebo národní celky mužů, žen, juniorů a veteránů na svých velkých akcích.

 

 

"Spolupráci s portálem fotbalunas.cz bychom se určitě nebránili a byli bychom za ni velmi rádi. Spolupracujeme již se servery onlajny.com, výsledky.com, teletextem České televize a TV Sport 5  a tohle by pro nás mohla být další výzva. Hráči, funkcionáři a fanoušci by mohli hlasovat o sestavě kola a našli bychom zde i veškeré statistiky ze zápasů", říká Tiskový mluvčí ČFSF Petr Koseček, který s portálem fotbalunas již úzce spolupracuje jako redaktor. "Především u nás na Zlínsku by to určitě oživilo Krajskou ligu, kterou stejně hraje přes zimu většina fotbalistů z nižších tříd a na své statistiky už jsou pomalu zvyklí. Uvidíme, jakým směrem se nakonec nový fotbalový web posune, ale sálový fotbal - futsal by byl určitě dobrou volbou", dodává závěrem mluvčí federace.

 

 

  O projektu

 

České republika registruje tisíce klubů a statisíce aktivních fotbalistů. Ale jen hrstce z nich je věnován mediální zájem. My jsme se rozhodli to změnit, fotbalunas.cz nebude psát o profesionálních soutěžích, ale přinese zpravodajství od ČFL a MSFL až po tu nejnižší okresní soutěž, a to celorepublikově. Celkem to dělá přes čtyři a půl tisíce týmů, ze kterých hodláme nabízet podrobné informace, které potěší nejenom samotné fotbalisty, ale i fanoušky.

Co tedy na našem webu naleznete? U soutěží, které se nám již povedlo redaktorsky obsadit a kde se nám podařilo navázat s kluby spolupráci, bude v každém kole vypracována z odehraných zápasů podrobná reportáž se statistikami utkání a s ohlasy zástupců jednotlivých mužstev. Přečíst si o daném zápase budete moci nejpozději den po odehraném utkání! Jednotliví hráči navíc budou moci na webu sledovat své osobní statistiky – počet odehraných minut, vstřelených branek či inkasovaných karet. Tyto osobní statistiky plánujeme spustit od nové sezóny.

Ale ani v týdnu nebudeme zahálet – v pondělí nabídneme ideální sestavu kola jednotlivých soutěží a až do úterý bude spuštěno hlasování o nejlepšího hráče kola. Ve středu vyhlásíme tři hráče s nejvíce hlasy a s vítězem ve čtvrtek uveřejníme rozhovor. V pátek si pak budete moci přečíst tip experta na výsledky dalšího kola a o víkendu – už je opět čas na reportáže!

Z uvedeného je zřejmé, že klíčovou pro to správné fungování našeho webu bude především spolupráce s kluby či s jednotlivými fotbalisty, kteří nám věnují chvíli svého času. My na oplátku obstaráme celorepublikovému „amatérskému“ fotbalu servis, který mu do této doby chyběl. Věříme, že postupem času se nám podaří obsáhnout všechny soutěže a navázat spolupráci s každým klubem české fotbalové mapy. Chtěli bychom tak nyní poděkovat klubům, se kterými již úspěšně spolupracujeme a s radostí vyhlížíme spolupráci s dalšími!

Fotbalunas.cz – začínáme měnit tvář českého fotbalu!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou