AKTUALIZOVÁNO: Výsměch vůči všem od rozhodčích v I.B třídě, kteří zápas odpískali opilí!

0

Neuvěřitelná drzost rozhodčích v zápase podzimu mezi prvním celkem SK Nemanice a třetím SK Planá. Dopoledne odpískali jeden mač a na další zápas s výkopem v 15.30 přijeli už zcela opilí. 

Bylo sobotní odpoledne a v Nemanicích se schylovalo k zápasu podzimu s rivalem z Plané. Nemanice 25 bodů, Planá 22. Opravdu ve vzduchu visel zápas jako řemen. V obou týmech mám spoustu kamarádů, tak jsem bez váhání vyrazil a těšil se na skvělý, emotivní zápas.

 

Bohužel hned po příchodu na stadion jsem dostal šokující informaci. Dva ze tří rozhodčích dorazili na zápas ve stavu, že sotva chodili. Dopoledne stihli odpískat zápas v Bavorovicích a na výkop v 15.30 už byli na zápas připraveni tak, že kdyby se takhle objevili v jakékoli firmě, tak je šéf nechá na patě otočit a v pondělí se mohou hlásit na pracovním úřadě.

 

Hned jak jsem se toto dozvěděl, tak mi bylo jasné, že zápas podzimu se bohužel konat nebude a hlavní roli zaujmou pánové, kteří by v každém fotbalovém utkání měli být vidět co nejméně. To je totiž vizitka dobrého rozhodčího. Proto zde nemá smysl hodnotit výkon sudích, jestli tu a tam něco pískli dobře nebo špatně, nebo jestli dokonce některému týmu nefandili více. Je pravda, že proti Plané bylo standardek až běda, ale troufám si říct, že pan rozhodčí možná ani nevěděl, na kterém zápase je, natož aby ještě někomu stranil.

 

Opravdu mě zaráží troufalost těchto rozhodčích, kteří přijedou zkazit fotbalové odpoledne hráčům, funkcionářům, odhadem 200 fanouškům a ještě si za to vezmou honorář!!! Pan hlavní při zápase několikrát málem upadl, pomezní neustále diskutoval o svých kvalitách zády k hřišti s fanoušky během hry a když zrovna stál na místě, tak se kýval jako legendární ukrajinský trenér Valerij Lobanovskij.

 

Všem hráčům a trenérům patří všechen respekt, že zápas psychicky zvládli. Je opravdu smutné, že k něčemu takovému vůbec může dojít. Jak s oblibou říká Míra Bosák, jako fanoušek pěkného fotbalu jsem se na tento zápas opravdu těšil. Zápas to nakonec dobrý byl, čtyři branky, strhující závěr, ale jsem názoru, že být lepších, střízlivých rozhodčích, zápas by měl o další level lepší kvalitu.

 

Jaký je váš názor? Líbí se vám, když rozhodčí pískají opilí a ještě si za to vezmou peníze?

 

Jak to všechno probíhalo se můžete dočíst v tomto reportu.

 

Zde pár momentů ze zápasu a gól na 3:1

Autor: Josef Příhoda

 

EDIT: Komise rozhodčích a delegátů Jihočeského krajského fotbalového svazu se k situaci postavila čelem a neměla s provinivšími se sudími slitování - jeden byl s okamžitou platností vyřazen z listiny rozhodčích, druhému byla omezena delegace do konce podzimní části a od jara přeřazen na listinu rozhodčích I.B třídy. Tleskáme za tento přístup a nestrkání hlavy před problémem do písku, a je vidět, že i rozhodčí může vidět červenou kartu...

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou