Padesát let sekretářem Admiry! Josefu Vavruškovi přijdou gratulovat i Galácticos

0

Vydržet padesát let v jednom klubu, tomu se říká věrnost. V uspěchané době, kdy hráči často mění dres a ani se v klubu pár let neohřejí, to snad ani nemůže být pravda. A přesto existuje muž, který to dokázal – Josef Vavruška z Admiry. Ve čtvrtek 26. května mu za to klub na stadionu v Kobylisích složí poklonu, od 17:30 se odehraje zápas mezi Admirou Galácticos a Hvězdami z Letné.

Nepůjde sice o mistrovské body, ale pozornost si tenhle zápas zaslouží. A důvodů je moc. Na trávníku se sejde celá řada hvězd. Ať už těch z Admiry, kde by vedle kapitána týmu Galácticos – předsedy klubu Zdeňka Potůčka – měli vyběhnout například bývalý hráč Slavie Karol Kisel, nebo třeba další exligista Petr Mikolanda, gratulovat půjdou přímo na hřišti i hráči současného kádru, který hraje v divizi. Zahrát si přijde podle pozvánky i rozhodčí Jaroslav Moudrý, nastoupit má herec Michal Suchánek. Další překvapení jsou podle pořadatelů možná.

Soupeřem domácímu výběru budou Hvězdy z Letné. A opět se bude na co dívat. Tady bude kapitánem bývalý reprezentant a současný trenér mládeže klubu z Kobylis Martin Frýdek, vicemistr Evropy 1996. Jak už název jeho týmu napovídá, bude mít mančaft složený z borců, kteří mají něco společného s pražskou Spartou. „Obvolal jsem řadu kluků a věřím, že přijdou,“ říká Frýdek.

V jeho nominaci tak je třeba někdejší Frýdkovo letenské dvojče Horst Siegl. „Sigi má sice golfový turnaj, ale já věřím, že se objeví. Na hřišti nás spolu ale asi neuvidíte, mě tam nepustí operovaná kyčel,“ vykládá.

To ale neznamená, že by to akci ubíralo na lesku. Z plakátu, který zve na zápas za symbolickou cenu 39 korun, září jména jako Vratislav Lokvenc, Lumír Mistr, Daniel Zítka, Ivan Čabala, Luděk Stracený, Július Bielik, Petr Vrabec, Michal Horňák či Pavel Krmaš, který vyhlásil před pár dny konec profesionální kariéry. „Oslovil jsem i hokejisty Jirku Zelenku a Patrika Martince, slíbili, že přijdou,“ nabízí další zajímavá jména Frýdek.

Překvapením bude, v jakých dresech se Letenští objeví. Nejspíš to nebude rudá klasika, byť k tomu název vybízí. „Muselo by se jednat se Spartou, ani jsem nevěděl, že se budeme takhle jmenovat, takže to sparťanské dresy nebudou,“ doplňuje Frýdek.

Největší hvězdou ovšem bude ve čtvrtek domácí sekretář Josef Vavruška. Poctivý pracant, který i v 88 letech dýchá pro svůj klub čtyřiadvacet hodin denně. „O té akci jsem ale nevěděl. Kluci mi to všechno udělali za zády. Je to fakt překvapení,“ komentoval počínání kolegů z Admiry.

„Že pan Vavruška vydržel na pozici sekretáře takovou dlouhou dobu, to si zaslouží obrovskou úctu,“ uznale prohlašuje Frýdek. Navíc má tu čest vídat zkušeného funkcionáře dnes a denně v Kobylisích přímo v akci. „Pořád je na svůj věk obrovsky vitální, všechno organizuje, ladí termínovky,“ pokračuje v poklonách směrem k Vavruškovi.

A co víc: dlouholetý symbol Admiry, který by si snad zasloužil mít na stadionu, když ne sochu, tak aspoň sošku, odvážně bojuje i s moderní technikou. „Já třeba s počítačem nejsem moc kamarád, ale on je i v tomhle směru neskutečný, takže i za to zaslouží uznání,“ dodává Frýdek.

Stejná nebo hodně podobná slova na adresu sekretáře Admiry volí i Jan Martinic, dlouholetý hráč divizního klubu. Sice ještě neví, zda dostane pro benefiční zápas nominaci, ale každopádně bude připravený. „Pana Vavrušku obdivuji. Navíc jsem byl u toho, když přecházel z psacího stroje na počítač a musím říct, že to zvládl super,“ ocenil přístup admirácké legendy. „V areálu je každý den. Vím to, protože ho vždycky chodím pozdravit. Myslím, že takhle dlouho jako on nefunguje nikdo nikde,“ usmívá se Martinic.

Nepochybuje o tom, že pro mnoho hráčů i fanoušků je Josef Vavruška dokonalým symbolem klubu, stejně jako černobílý znak Admiry. Za těch padesát let zná celé generace hráčů od žáčků až po nejstarší matadory. „Máme v klubovém znaku dva koně, ale kdyby chtěl někdo změnit symbol Admiry, tak by možná místo toho jednoho klidně mohla být hlava pana Vavrušky. On je opravdovým symbolem Admiry, zaslouží si velkou úctu,“ říká s obdivem Martinic.

 

Zdroj článku: http://www.fotbalpraha.cz/zpravodajstvi/padesat-let-sekretarem-admiry-josefu-vavruskovi-prijdou-gratulovat-i-galacticos/


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou