Martin Koška: Dopláceli jsme na nezkušenost, ale snad se to projeví v příštím ročníku

0

Viktorie Velký Osek vybojovala záchranu až v předposledním kole. Od týmu, který sestoupil z 1.B třídy se určitě čekalo víc. Názor trenéra Martina Košky najdete v článku.

Po podzimu patnáct bodů a jedenácté místo, tentýž počet bodů v jarní části a desátá pozice. Všechno dohromady dalo konečnou jedenáctou příčku pro oseckou Viktorku. V podzimní části dlouho platilo pravidlo domácí tvrze, až v posledním utkání podzimu přišla první domácí porážka. Ale venku se týmu nedařilo vůbec. Na jaře Osek už doma králem nebyl, naopak dokázal získat dvě výhry na cizích hřištích. Jenže i tak v průběhu podzimu padl Osek na poslední příčku. Teprve získaných šest bodů ve dvou posledních domácích utkáních vedlo k záchraně. Viktorie získala deváté místo v tabulce domácích utkání, předposlední příčku z utkání hraných venku. Osek také jako jediný neremizoval, čehož příčinou může být mladý a nezkušený kádr. 

 

Mužstvo nastřílelo sedmdesát devět gólů, což je čtvrtý nejlepší výkon, ale šestadevadesátkrát inkasovalo a to je nejvíce ze všech týmů v soutěži. Součet inkasovaných a obdržených dává průměr branek, které mohli diváci vidět v zápasech Oseka, 6,7 gólu na zápas. Nejlepším střelcem týmu je Viliam Bayer (23), který se umístil na děleném čtvrtém místě tabulky střelců. Dalšími výraznějšími střelci jsou David Adamec (13), Martin Koubek (11) a Pavel Mašek (10). Gólman Pavel Kalinec dokázal jedenkrát udržet nulu na svém kontě.

 

Mezi opory patří zkušení Petr Špaček, který odehrál 2099 minut, Lukáš Černý (2092). Dalšími vytíženými hráči byli Martin Koubek, Martin Koška a Pavel Kalinec, kteří mají odehráno přes 1900 minut. Tým viděl od rozhodčích 37 žlutých karet a dvě červené, což ukazuje na slušný tým. Nejčastěji viděl žlutou kartu Viliam Bayer, což je možná překvapivé, že nejvíce karet dostane útočník.

 

A závěrem hodnocení Martina Košky: "Do sezóny 2015/2016 vstoupil oddíl Viktorie s novým vedením. Po sestupu z 1.B třídy byl naším cílem pohyb ve středu tabulky okresního přeboru. Podzimní část jsme drželi domácí neporazitelnost, bohužel nám nevyšel závěr podzimní části sezóny a získaných 15 bodů znamenalo, že jaro nebude určitě klidné. Během zimní části sezóny ještě mužstvo oslabilo o čtyři hráče, kdy nejcitelnější bylo přerušení hráčské kariéry Davida Adamce. Kádr doplněný o dorostence se nám tabulkou propadal až na poslední místo. Nehráli jsme vcelku zas tak špatně, ale bohužel jsme dopláceli na nezkušenost mužstva, které dostávalo hodně laciné branky. Nakonec se nám podařilo závěr sezóny zvládnout a posbírat důležité body vedoucí k záchraně. Do příštího ročníku bych byl rád, kdyby se kádr mužstva stabilizoval, i když vidím, že samozřejmě hráči, kteří pracují na směny budou k dispozici zase jen jednou za 14 dní. Zase si myslím, že mladí hráči po odehrané první sezóně v dospělém fotbale nabrali určité zkušenosti, které zúročí v té následující."

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou