Fotbalisté Jihočeské univerzity ovládli Akademické mistrovství republiky!

0

Většina fotbalistů si v těchto dnech užívá krátkou letní přestávku a nabírá síly před startem nové sezóny. To však neplatí v případě fotbalových reprezentantů Jihočeské univerzity. Ty totiž čekaly boje na zeleném trávníku v rámci Akademických her 2016, které právě v těchto dnech probíhají v Pardubicích.

Cesta fotbalistů, kteří reprezentují Jihočeskou univerzitu v Českých Budějovicích, začala již květnovou kvalifikací, ve které se jim postavil celek Západočeské univerzity v Plzni. V prvním utkání hraném na půdě ZČU zvítězili svěřenci hlavního trenéra Petra Požárka celkem jednoznačně. To samé platilo i o druhém střetnutí a brána na akademické hry se jim tak otevřela dokořán.

 

V Pardubicích se hrálo klasickým turnajovým systémem. Vše odstartovalo ve středu 29. června, kdy byly na programu boje v tříčlenných skupinách, z nichž vítěz posupoval rovnou do finále a týmy z druhých míst si to následně rozdaly o třetí příčku.

 

JČU se měla střetnout s týmem Technické univerzity Liberec a vysokoškoláky z Ostravy, bohužel druhý jmenovaný svůj celek nakonec z turnaje odhlásil a o přímý postup do finále se tak rozhodovalo mezi Jihočechy a Seveřany z Liberce. Hrálo se za opravdu horkého letního počasí, ale i tak ze sebe vydali hráči obou týmů to nejlepší a z vítězství se nakonec po dramatickém boji radovali jihočeští fotbalisté, kteří po gólech kapitána Romana Zahrádky a Kamila Benháka zvítězili 2:1 a mohli vyhlížet soupeře pro finále, které bylo na programu druhý den.

 

Ve druhé skupině se střetly týmy Vysoké školy ekonomické v Praze, Masarykovy univerzity z Brna a domácí Univerzity Pardubice. Z lítých bojů mezi těmito celky vzešel následně finálový soupeř pro JČU, kterým byla Masarykova univerzita.

 

Finále bylo na programu druhý den ve čtvrtek dopoledne, kdy teploměr ukazoval možná ještě o pár stupňů více, než předešlý den, tedy opět ne úplně ideální fotbalové počasí, ale ani to zápasu na kvalitě neubralo. JČU se ujala vedení poté, co byl v pokutovém území při svém průniku faulován Roman Zahrádka, který sám s přehledem nařízenou penaltu proměnil, 1:0. Brno hrozilo rychlými protiútoky, ale pozorná obrana Jihočechů včetně brankáře Satrapy jim skórovat nedovolila. Ještě před koncem prvního poločasu se navíc JČU podařilo své vedení navýšit, když se na pravé straně výborně uvolnil Václav Hrachovec a následně přesnou přihrávkou do vápna našel nabíhajícího Tomáše Nebeského, který se zakončením neměl problém, 2:0. Ve druhém poločase se již fotbalisté JČU nemuseli nikam hnát a v klidu kontrolovali své vedení, což se jim také dařilo a navíc přidali třetí branku, když na pravé straně svedl úspěšný souboj o míč David Chytrý, posunul na Tomáše Valtu a ten přeloboval vyběhnuvšího brněnského gólmana, 3:0. Nutno podotknout, že fotbalisté Masarykovy univerzity bojovali až do samotného závěru, kdy se jim podařilo snížit na 3:1, ale to již vítězné oslavy týmu JČU překazit nemohlo.

 

Po vítězství v květnovém souboji univerzit si tedy fotbalisté JČU připsali na své konto ještě výraznější úspěch a mohou se pyšnit titulem Akademických mistrů České republiky! Ukázková reprezentace Jihočeské univerzity, Českých Budějovic a Jihočeského kraje!

 

Jan Starý (trenér):

Řekl bych, že první zápas s Libercem by snesl měřítko divizní úrovně. V prvním poločase jsme měli více ze hry. První gól dal kapitán Zahrádka. Bylo vidět, že se ještě stále trochu sehráváme. Po přestávce přidal druhý gól Kamil Benhák. Soupeř těsně před konce snížil a dostal nás pod tlak, který jsme ale naštěstí ustáli.

Ve druhém zápase jsme se měli utkat s Ostravou, ta se však z turnaje odhlásila a zápas byl tedy kontumován.

Před finále proti Brnu jsme udělali několik změn v sestavě. Z naší strany bylo vidět více chuti a větší nasazení. Před přestávkou jsme se z penalty, kterou proměnil Zahrádka, ujali vedení a za 2. minuty se po akci z pravé strany prosadil Nebeský. V poločase jsme prostřídali a o něco více ze hry měl možná náš soupeř, ale následně Tomáš Valta přehodil gólmana a bylo to 3:0. Poté se již zápas jen dohrával. Soupeř se dostal k několika střelám a po jedné tečované snížil na na 3:1.

Základem našeho úspěchu je určitě skvělá parta a obětavost všech členů týmu, kteří neváhají bojovat jeden za druhého!

 

Tým Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích:

Trenéři: Petr Požárek, Jan Starý

Brankáři: Jan Satrapa, Ladislav Koranda

Obránci: Ondřej Sajtl, Matěj Bednář, Martin Rozhoň, Václav Hrachovec, Ninoli Sacre Mindzeme Mendome

Záložníci: Roman Zahrádka (kapitán), Jan Šebelka, Kamil Benhák, Tomáš Valta, Radim Staněk

Útočníci: Tomáš Nebeský, David Chytrý

Další členové týmu, kteří ze zdravotních nebo studijních důvodů nemohli nastoupit: Pavlovič, Krýsl, Vogl, Páleník

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou