Martin Merz, vítěz hráče podzimu: Díky webu fotbalunas.cz se mi splnil sen v podobě účasti na velké fotbalové akci

0

Po skončení podzimních kol jste mohli hlasovat pro své favority o hráče podzimu. Jedním z vítězů byl i hráč TJ Řepín, Martin Merz. Usmálo se na něj štěstí, když ho Juraj Kucka vylosoval jako vítěze, který se mohl těšit na EURO 2016. O své dojmy, jak zápas ČR vs Turecko prožíval a o celém okolí několikadenního zájezdu, se s námi podělil a přiložil bohatou fotogalerii. Vy právě teď můžete opět hlasovat pro své favority v Sestavách roku. V úterý 19.7.2016 pak oznámíme, o jakou cenou soutěží vítězové tentokrát. Je opravdu na co se těšit!

 

Jak jsem slíbil, pokusím se Vám přiblížit své dojmy a zážitky alespoň na pár řádků. Již od samého příjezdu do belgického města Mons, které je vzdálené asi 100 km od místa hlavního dění, Lens, jsme měli možnost vnímat a čerpat skvělou atmosféru fotbalového šampionátu. Mons, kde jsme byli ubytovaní v luxusním hotelu Congres, jsme pojali spíše jako poznávací město v předvečer velkého zápasu našich reprezentantů.

 

To hlavní lákadlo, francouzské město Lens, kde se konal zápas našich borců s nepříjemnými Turky, nás zcela absolutně vtáhlo do děje o pár hodin později následujícího dne. Již od 13 hodin úterního odpoledne jsme měli možnost dýchat stejný vzduch všech fotbalových nadšenců a fanoušků obou výběrů. Před fanzonou se hromadily davy lidí s úsměvy na tvářích a skvělou náladou. Dokonce jsme mohli být svědky dvou početných hloučků, Čechů a Turků, kteří si rozdali tzv. „ fans challenge “ a bylo se skutečně na co dívat. Nechyběli ani světlice v podání hlasitějších Turků. S přibývajícím časem nálada rozhodně neupadala, i přesto se dalo z názorů většiny českých fanoušků vyčíst velké očekávání.

 

Vedle fanzony si rovněž skupina českých fans osvojila tamní restauraci a napojila si mobilní telefon na reproduktory, které jim restaurace umožnila. Díky tomu se opravdu mohlo leckomu zdát, že prostředí je téměř domácí a že se nacházíme někde na náměstí v České republice, kde se hrají pecky jako například „ Vysoký jalovec “ nebo „ Svařák “ a další. Opravdu nádherná atmosféra, které pouze o 50 metrů dál přihlížela plná restaurace, pro změnu, Turků. Veškeré „ představení “ našich fans zakončila hymna a šlo se pomalu k místu dění, kvůli kterému na tisíce českých a tureckých fanoušků vlastně přijelo.

 

To, co se dělo do samotného zápasu, to lze popsat pouze slovem „ fantazie “, kdo nezažil, neuvěří. Co více říct k zápasu? Viděli jste sami a nerad bych hodnotil zápas takto veřejně pouze svým subjektivním hodnocením, které může být v očích každého fanouška úplně jiné. Snad jen ve zkratce, za mne obrovské zklamání. Chyběla mi tam jiskra, dravost, takto to vypadalo z hlediště. Velký příklad si určitě vzít z takového Irska a jeho boje o postup ze skupiny. Tomu říkám bojovat o postup. Víc bych k tomu asi neměl co dodat. O to víc člověka mrzí, když jede podpořit tým přes tisíc kilometrů daleko, prožívá skvělou atmosféru před zápasem a pak přijde taková rána.

 

Nicméně zážitek ze samotného zájezdu obrovský a jedinečný. Ještě jednou velké díky webu fotbalunas.cz, společnosti FOTBALTOUR a všem, kteří mi umožnili splnit si sen v podobě účasti na velké fotbalové akci v roli nadšeného fanouška. DÍKY !!!

 

Nezapomeňte v úterý 19.7.2016 sledovat fotbalunas.cz, kde se dozvíte ceny pro vítěze Hráč roku 2015/2016.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou