Čtvrtletní hodnocení

0

Máme za sebou sedm kol a tedy jsme za polovinou podzimní části soutěže. Některé týmy překvapují pozitivně a jiné na tom příliš dobře nejsou. Požádal jsem trenéry jednotlivých týmů o krátké hodnocení a položil jsem jim tři otázky.

1) Co se vám v začátku soutěže povedlo a s čím jste spokojeni?

 

2) A naopak - kde spokojenost nepanuje?

 

3) S jakým cílem jdete do posledních šesti kol podzimní části?

 

A zde jsou odpovědi trenérů dle pořadí v tabulce:

 

1. SK Bečváry, Josef Kuba:

 

1) Když má nováček Okresního přeboru po sedmi kolech 21 bodů, nemůžeme mluvit o ničem jiném než o úspěchu, který čekal málokdo. Jsme velice rádi, že jsme do soutěže vstoupili takovýmto způsobem a po roce působení ve 3. třídě ukázali všem, že na tuto soutěž bez problémů máme. Uvidíme jak dlouho dokážeme udržet vítěznou sérii.

 

2) Pokud se mám zmínit o něčem, co se nepovedlo, tak bych asi jen zmínil herní projev v několika málo zápasech. Ale jsme trošku ,,namlsaní´´ a je nám jasné, že ne každý zápas se na 100% povede.

 

3) Cíl do druhé poloviny podzimní části je jasný: hrát dál dobrý fotbal a připsat si co nejvíce bodů v tabulce. A také bychom chtěli nalákat více diváků na naše zápasy. A to dokážeme právě kvalitním a divácky zajímavým fotbalem.

 

2. FC Jevany, Jan Lahoda:

1) Umístění týmu na druhém místě okresního přeboru.

2) První zápas s týmem Bečvár, odehráli jsme ho jako pouťák.

3) Umístit se v popředí tabulky a nasbírat co nejvíce bodů pro klidné jaro.

 

 

3. FK Libodřice, Lukáš Lanc:

 

1) Proti loňské sezóně dáváme dost gólů a vyšly nám první zápasy. Myslím, že nemusím mít strach, že bychom v nějakém zápase vyšly střelecky naprázdno.

 

2) Nespokojenost je s lacinými góly, které dostáváme. A samozřejmě mě mrzí poslední nevyhrané zápasy.

 

3) Čekají nás těžší soupeři, přesto bych rád uhrál ještě deset bodů. Původní cíl byl dvacet pět a tak jsem jeden slevil.

 

4. SK Žiželice, Jiří Kuzma Novotný:

 

1) Pozitiva.... Tak asi to nejdůležitější, že se jako nováček v Okresním přeboru pohybujeme v horní polovině tabulky. Tým má stále chuť hrát, parta kluků je myslím dobrá i když vždy je co zlepšovat. Do týmu se zapracovaly nové posily a myslím, že i herní projev mužstva není špatný. Co je skvělé jsou naši fanoušci, kteří nás podporují a jezdí s námi v hojném počtu i na zápasy na hřištích soupeřů. Je to skvělé a i to je jeden z možných důvodů, proč se zatím docela daří. Hráči se chtějí divákům odvděčit.

 

2) Tak určitě se nám nepovedl hned první zápas v Krakovanech, kde jsme dostali „bůra". Když už jsme u těch proher, určitě nás moc mrzí prohra v Bečvárech, kde jsme určitě měli minimálně na remízu. Dále se nám nepodařilo mít kompletní kádr. Od začátku máme různě hráče na marodce. Před sezónou jsme měli dokonce 4 hráče z loňska o berlích. Doteď máme tři hráče, co nastoupit nemohli a další dva se postupně zapojují do zápasů.

 

3) Chtěli bychom se udržet v horní polovině tabulky, přivézt maximální počet bodů z venkovních zápasů a udržet domácí neporazitelnost. Určitě si všichni přejeme co nejméně úrazů a brzké uzdravení všech, aby byl tým kompletní, vznikla větší konkurence i na lavičce a měli jsme motivaci se zlepšovat. Dobré by bylo udržet si dobrou náladu a více věnovat tréninkům, které s blížící se zimou ubírají na účastnících i kvalitě. Pokud vydrží dobrá parta, chuť funkcionářů a nadšení fanoušků tak pevně věřím, že se nám naše cíle splní.

 

Závěrem přeji za Žiželické všem fotbalovým fandům, hráčům i nadšencům zdraví, elán a sportovní úspěchy. Hlavně však kvalitní terény a počasí, aby byl k vidění pěkný fotbal.

 

5. Sokol Jestřabí Lhota, František Machurka:

 

1) Zvedli jsme se v posledních dvou utkáních a momentálně nám hraje ideální sestava.

 

2) Nučice, Zásmuky, Kouřim - to jsme sehráli herně úplně špatně. No ono se nám toho moc celkově nepovedlo.

 

3) Chtěli bychom udržet výkony posledních dvou kol.

 

6. AFK Pečky, Petr Šafránek:

 

1) Docela jsme se zlepšili v závěrečných zápasech a začali jsme i bodovat.

 

2) Určitě nemůžeme být spokojeni se vstupem do soutěže, kdy jsme úvodní tři zápasy prohráli. Čili jsme spokojeni tak napůl.

 

3) Chtěl bych, abychom hráli ve stejném stylu, jako poslední zápasy. Ale tak jako asi většina týmů zápolíme s marodkou, takže se dopředu nic nedá říct. Rádi bychom ale bodovali s kvalitativně podobnými týmy a pohybovali se v horní polovině tabulky.

 

7. TJ Kouřim, Martin Snížek:

 

1) Pozitivní je, že jsme se po nepovedeném začátku dokázali výsledkově zvednout. Máme poměrně široký kádr, aktuálně je nás 18, takže se nemusíme zatím bát, že bychom měli problém dát dohromady sestavu, jako tomu bylo na jaře. Dobré je, že se podařilo zapojit mladé kluky z dorostu. Přišel Paclík, Bug a Jasenovský, a všichni jsou na hřišti platní a pravidelně hrají. K nim patří ještě Dufek, který je věkem dorostenec, ale za víkend hraje obvykle za všechny tři týmy.

 

2) Nepovedl se začátek sezóny, tři zápasy bez bodu jsme rozhodně nečekali. Z toho navíc 2 bez vstřeleného gólu a domácí debakl od Žíželic. Vše vycházelo už z přípravy, kam většina kluků chodila jak do houslí... Pořádně se trénovalo tak dva týdny, je to bohužel realita, která nejspíše potkává většinu týmů na okrese.

 

3) Rádi bychom navázali na poslední čtyři zápasy. Čeká nás hodně těžký zápas v Jevanech, následně pět zápasů se soupeři, se kterými se můžeme měřit. Pokud bychom na konci podzimu měli 20 bodů, byl by to výsledek, který bychom po zpackaném začátku sezóny určitě brali. Vypadá to, že z okresu budou padat tři týmy, takže největší motivací je pro nás vyhnout se zápasům o sestup.

 

8. SK Krakovany, Vlastimil Chlád:

 

1) Po sedmi kolech máme deset bodů a sehráli šest poměrně herně kvalitních zápasů. Bodů možná mohlo být víc, ale myslím, že nemůžeme být nespokojeni.

 

2) Nevydařil se nám poslední zápas, tak na něj snad brzy zapomeneme...

 

3) Z posledních šesti kol bychom rádi získali alespoň devět bodů. Hrajeme třikrát doma, tak těch zmíněných devět by bylo dobrých.

 

9. Viktorie Velký Osek, Jiří Sodoma:

 

1) Pozitivní byl vstup do soutěže, kdy se nám podařilo několikrát plně bodovat a tím získat jistotu po nepříliš vydařené loňské sezóně.

 

2) Neustále nás srážejí individuální chyby. I když odehrajeme dobrý zápas, tak vycházímě bodově na prázdno. Kádr je hodně mladý a nevyzrálý. V určitých fázích zápasu hrajeme takový ,,dorostenecký" fotbal.

 

3) Cílem je získat takový počet bodů, abychom  přezimovali v klidném středu tabulky a v jarní části se vyhnuli sestupovým starostem.

 

10. TJ Nučice, Jan Vedral:

 

1) Pozitivní je, že díky B mužstvu jsem dokázali odehrát všechny zápasy vždy až do konce v jedenácti lidech. Kvůli zranění a odchodům nám zůstalo v určitý moment pouze 7 hráčů A-mužstva. I přesto jsme dokázali třeba vyhrát v Jestřábí Lhotě nebo týden nato s Velkým Osekem. Pozitivem je také přesun mladých hráčů z B-mužstva do prvního týmu. Jedná se o Petra Nevšímala ml., Mirka Stankeho a Jirku Součka ml.

 

2) Všichni máme v hlavě nepovedený zápas proti Plaňanům, kdy jsme první poločas prospali a ve druhé polovině jsem nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Tento zápas hodně mrzí.

 

3) Spokojeni bychom byli s 12 body. Nás čekají těžké zápasy například v Krakovanech nebo proti Bečvárům, ve kterých bude těžké vyhrát, ale soutěž je vyrovnaná a hrát se dá s každým.

 

11. SK Konárovice, Petr Jandák:

 

1) Pozitivní je, že se nám začíná tvořit tým, který má chuť si zahrát fotbal a snaží se jen zlepšovat. Začali jsme zkoušet jinou strategii hry a dostáváme se pomalu do toho, ale je před námi ještě kus práce. Začali jsme sbírat důležité body k záchraně.

 

2) Bohužel po prvním zápase jsme se uspokojili s výhrou a spoléhali, že to půjde samo. Darovali jsme soupeřům svou nekázní spoustu gólů. Bohužel máme tým o 13 hráčích a marodka nám moc nepomáhá k lepším výsledkům.

 

3) Musíme se snažit urvat co nejvíce bodů, aby byla zimní přestávka v pozitivním smyslu. Snažit se skloubit marodku s fotbalem a hrát pohledný fotbal.

 

12. Sokol Plaňany, Tomáš Kučera:

 

1) I přes celkově bídné výkony jsme získali už více bodů na venkovních hřišťích než za celou loňskou sezónu.

 

2) Dva domácí zápasy = 0 bodů, problémy s docházkou na tréninky a zápasy, velká rotace v sestavě.

 

3) Tři vítězství by byla "zlatá"...

 

13. Sokol Zásmuky, Václav Jindra:

 

1) Pozitivního nevidím asi nic. Máme jeden bod, tak nemůže být o nějaké spokojenosti a pozitivních věcech ani řeč.

 

2) Nevede se nic už od letní přípravy. Moc se netrénovalo, na přípravné zápasy jsme se pořádně nedokázali sejít... Od prvního mistráku se nám začala ještě lepit smůla na paty v podobě četných a dlouhodobých zranění.

 

3) Cíl máme jasný. Chceme udělat co nejvíce bodů a tím si vytvořit co nejlepší pozici pro jarní část sezony. Už teď je jasné, že nás čeká boj o setrvání v soutěži.

 

14. SK Břežany II, Michal Pikner:

 

1) Že jsme byli schopni ke každému zápasu nastoupit.

 

2) Všechno, to je vidět na naší hře a na výsledcích...

 

3) Odehrát je v plném počtu a pokusit se o zázračný zisk jediného bodu, na který čekáme už rok a půl.

 

Děkuji všem za prima spolupráci, přeji všem týmům, aby se jim dařilo alespoň herně, protože bohužel vyhrát může vždy jen jeden. Rozdávejte radost sobě i divákům a fotbalem se bavte.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou