Letošní ročník Viola cupu bude v novém formátu

0

Troufne si nějaký ambiciózní nováček obrat o trofej tradiční účastníky a favority turnaje? Díky novém formátu se této možnosti dost možná dočkáme. Konání 19. ročníku se posouvá na první lednový víkend a odehraje se podle zbrusu nového konceptu.

Diváci a samotní hráči byli zvyklí to, že se na konci listopadu přemístí do sportovní haly, aby sledovali tradiční turnaj v sálové kopané – Viola Cup. Duchovními otci halového evergreenu jsou Bedřich Koch a majitel firmy Elektro Viola Rudolf Kulhánek.

  

V předvečer startu letošního ročník  není počet přihlášených mužstev tak velký, aby se Viola hrála v dlouhodobé podobě. V posledních letech zájem klesal, ale vždy se Bedřichu Kochovi s vypětím všech sil podařilo sedm, osm týmů zajistit. Letošní ročník ale bude pro tento turnaj zlomový.

 

"Je jiná doba než na startu soutěže v roce 1998. V prvních ročnících Viola Cupu jsme museli s Pepíkem Fricem týmy dokonce odmítat. Mladí si chtěli zahrát po boku legend a nebo proti nim. V hledišti bylo mnoho mladých hráčů, kteří toužili na palubovku vyběhnout a změřit síly s fotbalovými ikonami Rakovnicka. Dnešní mladá  generace takovou touhu nemá. Je to škoda, ale bojujeme dál. Už v minulém roce nehrály některé týmy z důvodu, že turnaj je dlouhodobého charakteru a o celý kádr je nutné se v jeho průběhu starat." Přiblížil nám aktuální stav sám hlavní organizátor turnaje a vysvětlil i nutnost změny herního formátu.

 

"Mám mnoho poznatků od týmů, že když bude Viola Cup jednorázovou akcí, nebo kratší než měsíc, tak by zájem byl. Ono to není jen o mě a Rudolfovi a tradici, ale také o tom, že s tím mají vedoucí družstev veliké problémy. Na začátku jim hráči naslibují účast a poté nechodí. A je z toho větší starost než radost. Proto jsme se s Rudolfem rozhodli, že uděláme devatenáctý ročník v novém formátu a pracovně jsme ho nazvali víkendový," okomentoval hlavní důvody změn Bedřich Koch 

 

 

Jak tedy bude nová podoba v rámci devatenáctého pokračovaní tradičniho turnaje vypadat?

 

V sobotu 7. ledna se budou hrát základní skupiny a hned o den později klání útěchy a nedělní finálová skupina.

 

"Věřím , že startovní pole turnaje bude okolo deseti mužstev. V tuto chvíli záleží jen na týmech, aby se přihlásily a šli s námi do 19. ročníku . Uzávěrka bude 20. prosince, tak neváhejte,“ sdělil našemu portálu hlavní organizátor Bedřich Koch.

 

Své k tomu měl i druhý hlavní organizátor a sponzor turnaje v jedné osobě. "Viola Cup je moje srdeční záležitost a s Bedřichem jsme se domluvili, že to dotáhneme nejméně ke dvacátému ročníku. Samozřejmě mě trochu mrzí, že zájem opadl. Ale asi je to dobou i vytížeností hráčů v klubech, kteří si v tomto období chtějí doléčit bolístky a odpočinout si. To musíme plně respektovat, ale třeba se chytí nějaké mládí a nedopustí, aby takový turnaj, kterým Viola Cup je, zanikl," dodal Rudolf Kulhánek.

 

"Na příští ročník, který bude jubilejní, připravujeme také "návrat do minulosti". Chceme udělat Retro Viola cup – jednodenní setkání těch, kteří se zúčastnili prvního ročníku. Hned po letošním ročníku obešleme vedoucí mužstev z té doby, aby začali pracovat na svých týmech. Díky dobře vedenému archivu to bude snadné. Věřím, že se tento nápad setká s nadšením starší fotbalové generace Violy a přitáhne do ochozů diváky,“ podíval se již teď trochu do budoucnosti k datu konání 20. ročníku turnaje Bedřich Koch.

 

 

Svůj tým přihlásíte za tři minuty vyplněním přihlášky dostupné ke stažení zde

 

Veškeré otázky směřujte přímo na organizátora turnaje Bedřícha Kocha: 736 646 677,  tjtzrakovnik@rafopc.cz

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou