Týmy po podzimu: TJ Hraničář Malonty

0

Třetí díl pravidelného seriálu je tady. Poslední listopadový den jsme se podívali na zoubek Hraničářům z Malont.

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 9. místo (9 bodů) 

Bilance: 3 - 0 - 7

Skóre: 19:31

Nejvyšší výhra: 7-2 v Nové Vsi (6. kolo, 24. září 2016)

Nejvyšší prohra: 0-7 v Horní Plané (1. kolo, 20. srpna 2016)

Střelci týmu: T. Faltus 6x, L. Pulec 3x, T. Valiček 2x, M. Kouba 2x, M. Beneda 2x, M. Troják 1x
Nejlepší střelec: Tomáš Faltus (6)

 

Malonty byly před sezonou pasovány na jednoho z aspirantů na titul. Nikdo však netušil, co se v úvodu sezony stane…

Malonty odehrály své první utkání na hřišti sestoupivší Horní Plané. Bez hráčů, kteří loni malontský tým táhli. Utkání proto dopadlo jednoznačně pro Horní Planou, která svému soupeři nadělila na cestu sedm branek.

 

Ani druhý zápas nebyl to pravé ořechové. Malonty nastoupily opět bez svých opor a Kájovu vzdorovaly pouze první čtvrthodinovku. Poté se rozjel kájovský brankostroj, který se zastavil na čísle pět.

 

Ve třetím kole zavítaly Malonty do Přídolí. Hráči nastoupily s jasnými pokyny a s touhou zvítězit. Ale to se opět nepodařilo a Přídolí slavilo překvapivou výhru 1-0. Na Malontské hráče padla lidově řečeno deka.

 

O týden později slavily Malonty první tři body, avšak jen díky tomu, že frymburské béčko na zápas nepřijelo. Kontumace 3-0 pro Malonty.

 

V pátém kole přišla opět gólová nadílka do sítě Bílého, i když ne tak výrazná jako v Horní Plané. Z Krumlova si hráči Malont odvezli tříbrankovou prohru.

 

Čtyřiadvacátého září se konečně malontští střelci prosadili. Martin Beneda totiž v páté minutě otevřel skóre v Nové Vsi. Do konce utkání přidaly Malonty ještě šest branek a odvezly si první tříbodové vítězství.

 

Sedmé kolo měli hráči Malont volný víkend a mohli se připravit na favorita ze Zlaté Koruny. Druhou říjnovou sobotu přijely Malonty do dosud neporažené Zlaté Koruny. Hosté domácímu favoritovi silně vzdorovali, ale nakonec podlehli domácímu SK poměrem 4-2.

 

Prohra ve Zlaté Koruně opět odstartovala sérii bez vítězství…

V devátém kole přijelo na malontskou půdu druhé Dolní Dvořiště. Očekávané derby bylo však pokaženo výkonem domácího týmu, který zklamal i trenéra soupeře Štefana Bršťáka. Hráči Dolního Dvořiště si z utkání před parádní kulisou odvezli tři body za vítězství 4-0.

 

Předposlední podzimní kolo odehrály Malonty na půdě nováčka ze Světlíku. Ve vyrovnaném utkání si domácí tým přeci jen připsal třetí vítězství v sezoně a upevnil si šestou příčku v tabulce OP. Utkání přineslo plno zvratů a domácí rozhodli až v posledních pěti minutách.

 

Do posledního zápasu v roce 2016 nastupovali hráči Malont proti Křemži. V zápase si chtěli připsat tři body, ale také si chtěli udělat žízeň na dokopnou. Zpackaný podzim nakonec domácí alespoň trochu kompenzovali vítězstvím 4-1 a dokopná byla o trochu veselejší.

 

Odkazy na zápasy:

1. kolo: TJ Smrčina Horní Planá - TJ Hraničář Malonty 7:0

2. kolo: TJ Hraničář Malonty - TJ Sokol Kájov 0:5

3. kolo: TJ Sokol Přídolí - TJ Hraničář Malonty 1:0

4. kolo: TJ Hraničář Malonty - FC Šumava Frymburk B 3:0 kont.

5. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B - TJ Hraničář Malonty 3:0

6. kolo: FK Nová Ves – Brloh B - TJ Hraničář Malonty 2:7

7. kolo: volno

8. kolo: SK Zlatá Koruna -TJ Hraničář Malonty 4:2

9. kolo: TJ Hraničář Malonty - FK Dolní Dvořiště 0:4 

10. kolo: TJ Dynamo Světlík - TJ Hraničář Malonty 4:3

11. kolo: TJ Hraničář Malonty - Sokol Křemže 4:1

 

 

Rozhovor s nejlepším střelcem týmu Tomášem Faltusem.

 

Tomáši, jste nejlepším střelcem svého týmu, i když jste odehrál pouze polovinu zápasů. Co za vašimi výkony stojí?

Za prvé jsem chtěl týmu splatit dluh, neměl jsem moc vyzářené poslední hostování a za druhé chuť k fotbalu, od kterého jsem si dal půlroční pauzu.

 

Malonty si připsaly v sezoně pouze dvě regulérní výhry a jednu kontumační, čím to? Před sezonou jste byli pasováni na jednoho z favoritů přeboru.

Když budu mluvit za těch pět zápasů: I bez tréninků dvě zasloužené výhry, Zlatku jsme hodně potrápili, ve Světlíku nás zářízli, jen Dolňák nás přejel (není divu, když jsme se sešli v takovém složení, nebo chcete-li počtu, kde se musím zmínit o slavném hokejovém střídání, no kde to jsme (smích)). Co z toho vyplývá? Kdybychom začali trénovat, a pan Lupec by se dostavil na pár zápasů, nechtěl bych hrát proti nám. (úsměv)

 

Trenéři či protihráči vás mnohdy označují za hvězdu svého týmu, nemáte větší ambice než hráč okresní přebor (I když ten je letos výborně obsazen)?

To jsou silné slova, ono v okrese bude každý, kdo umí kopnout do míče za hvězdu. (smích) Víte, mě už fotbal moc nebere, jsou lepší sporty. Jinak OP je na kopnutí si do balonku a odreagování se fajn. Jediné co mi chybí, jsou rozhodčí na lajnách, takže pokud větší ambice, tak možná 1. B třída.

 

Tomáši děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí a zdraví ve zbytku sezony i v životě.

Také díky, nápodobně. (úsměv)

 

 

Na koho si dát pozor?

Jednoznačně na nejlepšího střelce týmu, který drží svými výkony malontský tým. Navrátivší se posila z Kaplice vstřelila dvě branky Křemži i Světlíku. Další branky přidala ve Zlaté Koruně a v Nové Vsi. Na několik branek se Faltusovi povedlo také přihrát.

 

 

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: TJ Hraničář Malonty - TJ Smrčina Horní Planá

13. kolo: TJ Sokol Kájov - TJ Hraničář Malonty

14. kolo: TJ Hraničář Malonty - TJ Sokol Přídolí

15. kolo: FC Šumava Frymburk B - TJ Hraničář Malonty

16. kolo: TJ Hraničář Malonty - FK Slavoj Český Krumlov B

17. kolo: TJ Hraničář Malonty - FK Nová Ves - Brloh B

18. kolo: volno

19. kolo: TJ Hraničář Malonty - SK Zlatá Koruna

20. kolo: FK Dolní Dvořiště - TJ Hraničář Malonty

21. kolo: TJ Hraničář Malonty - TJ Dynamo Světlík

22. kolo: Sokol Křemže - TJ Hraničář Malonty

 

 

Náš tip na konečné umístění: 7. místo


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou