Martin Šustr oblékne dres Baníku Ostrava

0

Martin Šustr, šestadvacetiletý gólman. Podzim odchytal za třetiligovou Hanáckou Slavii Kroměříž, nyní přestoupil a podepsal smlouvu na půl roku v Baníku Ostrava. Baník si ho vyhlédl už v letní přípravě, kterou baníkovci absolvovali v Kroměříži, a odchytal jeden poločas zápasu se Zlínem. Martin je nyní v třífázovém zatížení na soustředění s Baníkem opět v krásné Kroměříži. Dopoledne tráví hráči na umělé trávě stadionu Slavie, odpoledne běhají na atletickém stadionu v Kroměříži a večer absolvují třetí trénink a regeneraci. 

Jak tvůj přestup probíhal?

V létě mě oslovil pan Brabec s panem Petrželou a pozvali mě na soustředění. Tam jsem absolvoval pár tréninků a zápas se Zlínem. Potom jsme řešili co a jak dál a rozhodli jsme se pro variantu zůstat v Kroměříži. Chtěl jsem mít zápasové vytížení a to splnilo účel. Během podzimu jsem párkrát trénoval v Ostravě, bylo to příjemné zpestření. Těsně před Vánoci mi volal sportovní ředitel Dušan Vrťo, dali jsme si schůzku a během pár minut jsme se dohodli.

Zvažoval si dlouho ostravskou nabídku, přece jen v Kroměříži jsi byl jasnou jedničkou...

Já nad tím přemýšlel během podzimu, co kdyby nabídka přišla. Probíral jsem to s přítelkyní a rodiči. Jak přišla nabídka, tak jsem se poradil znovu a rozhodl se. V Kroměříži bych sice chytal, ale Ostrava je krok dopředu. Vedení HS mě v tom podpořilo a za to jim děkuji. 

Jak si pochvaluješ ,,domácí" podmínky soustředění?

Podmínky jsou na vysoké úrovni a nemám si na co stěžovat. 

Co kabina, jak tě přijala?

Kabina je úplně v pohodě. Je tam hodně mladých kluků a pár starších, kteří kabinu drží a poradí, když je potřeba. Tak by to mělo být. 

Vzpomeneš si na nějaké momenty v Kroměříži?

Já si na Kroměříž nemůžu stěžovat. Mrzí mě, že jsme poslední půlrok neměli sportovní formu, ale to se ve fotbale stává. Bohužel jsme úplně nechytili začátek a potom jsme to nedokázali zvednout. Věřím, že to kluci dokáží zachránit. Podmínky pro fotbal jsou v Kroměříži nadstandardní a byla by to veliká škoda spadnout níž.

Dřív si chytal za Sigmu, teď je možné, že nastoupíš proti ní, jaké to bude, vnímáš to nějak?

To už je hodně let a z minulosti se moc žít nedá. V Olomouci žijeme a mám tam hodně známých, tak to svým způsobem zvláštní bude. Ideální by bylo, kdyby postoupily oba kluby, do ligy určitě patří.

Dostal si i jiné nabídky?

Jo. Ze třetí ligy, druhé a z nižší rakouské soutěže mě oslovili, ale rozhodl jsem se pro Baník.

Jsi jednička, dvojka nebo trojka ostravského Baníku?

Celý podzim odchytal výborně Petr Vašek, tak asi není důvod něco menit. Všichni tři makáme a uvidíme. Hlavně ať se daří týmu a postoupíme.

Stěhuješ se do Ostravy?

V téhle fázi přípravy budu bydlet v Ostravě na hotelu. Během sezóny bude tréninkový plán volnější, tak budu jezdit z Olomouce.

Jak si užíváš soustředění?

Soustředění je náročné, trénujeme třikrát denně, ale pomalu si zvykám. První dny byly složitější, teď už vše tak bolí, že si nemá cenu stěžovat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou