Hanácká Slavia hlásí první posilu

0

Kroměřížská Slavia musela díky nepříznivému podzimu přezimovat na předposlední příčce se 13 body. Do boje se zapojí šestadvacetiletý navrátilec Tomás Matoušek, který z Kroměříže zavítal do Třince a na podzim působil v Hulíně. Za šest sezón v Třinci si připsal 7 branek, od té doby hraje MSFL (Kroměříž-Hulín) a na kontě má 11 branek za dvě sezóny.

Tomáš Matoušek je v Kroměříži doma. K přestupu ho nakopnul Dominik Krhut, který do Hanácké chtěl jako první, dále Tomáše k odsouhlasení nabídky přiblížily až pracovní podmínky a motivace zachránit Hanáckou Slavii. Svým příchodem a svými výkony chce posunout Slavii do první poloviny tabulky, kam podle něj patří. 

Před odchodem do Třince prožil v Kroměříži ty nejlepší chvíle. Vzpomíná jak v semifinále poháru prohráli s Mladou Boleslaví. ,,Byl to asi největší úspěch v HS, byla tu skvělá parta a dařilo se nám fotbalově. Kabina byla vyvážená, mladí i starší hráči," říká Matoušek. 

Jako celá kabina má i on kromě fotbalu i "zaměstnání": ,,Mojí prací je teď škola." Jeho denní plán je jasný, ráno vyrazí, ve tři hodiny se vrátí domů, sbalí si věci a jede na trénink. ,,Z tréninku se vracím unavený, hladový a ještě se musím připravit na druhý den do školy. Nemám skoro žádný volný čas," prozradil.

Jak viděl zajimavé přípravné utkání s druholigovými Pardubicemi, kde Hanáci 20 minut ovládali hru a vedli 2:0? ,,Začátek byl výborný a plnili, jsme si povinnosti na 100%. Soupeř si s námi nevěděl rady a dali jsme dva góly. Potom jsme svými individuálními chybami nechali soupeře několikrát vyniknout a ukázala se jejich kvalita a utkání si pohlídali.  Na tomto utkání se dá určitě stavět, ukázalo to místa, kde ještě musíme přidat. Takových kvalitních soupeřů by chtělo v přípravě víc."

Hanácká Slavia nebyla jediná, která přišla k Tomášovi s nabídkou. ,,Nabídek bylo více. Ze zahraničí, i česká 2. liga, ale žadná česká nabídka mě neoslovila natolik, abych po ní skočil, jelikož mi není dvacet let a už mám nějaké závazky."

Jak se mladému obránci bude v jarní sezóně dařit v sešívaném drese, uvidíte už 18. března v Líšni.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou