Dobkovice odstartovaly Memoriál Miloše Hona vítězně

0

Osmý ročník ústeckého turnaje začal střetnutím Dobkovic se Sobědruhy hrajícími teplický okresní přebor. I když hosté po poločase vedli, v průběhu druhého dějství jim došly síly a Dobkovičtí čtyřikrát udeřili a slavili tak zaslouženou výhru.

První zápas ústeckého turnaje hostům vůbec nevyšel. S Dobkovicemi začínali i předešlé dva ročníky a ani jednou je nedokázali porazit, navíc vždy dostali minimálně čtyři branky, tuto tradici prodloužili i po sobotním zápase.

 

Trenéru Klinkáčkovi navíc chybělo několik hráčů. Z 20 lidí se v sobotu Slovan sešel pouze se dvěma náhradníky. Chyběli Toncar, Mišák, Kabíček, Vála, Schatten, Vaňáček, Čermák a Pašinger, se zraněním musel hrát Zíka. 

 

Dobkovice od začátku diktovaly tempo hry, Slovan jen zoufale odkopával. Po dvaceti minutách tlaku se začali dostávat více do hry i hosté a vytvořili si i několik šancí. V několika případech je podržel brankář Tůma. Ve 30. minutě běžel Martin Klinkáček sám na brankáře, před vybíhající brankářem prihraval vedle sebe nabíhajícímu Kropáčovi, který dával do prázdné. K nevoli Slovanu však gól kvůli ofsajdovému postavení Kropáče neplatil. Ve 45. minutě klapla hostům akce u pomezní čáry. Benek zahrál aut Klinkáčkovi, ten si narazil s novým mozkem našeho týmu Olexou a šajtlý poslal svého mladšího bratra do samostatného úniku, ve kterém se memýlil a vstřelil svou třetí branku ve třech zápasech. 

 

Ve druhém poločase převaha Dobkovických stále stoupala a nakonec také vyústila ve čtyři branky v rychlém sledu, dvakrát se prosadil Šmacl, po jedné brance přidali Příhonský a R. Štol.

 

Utkání zhodnotil pro web SK Dobkovice trenér Z. Štol: "Den před utkáním jsme zcela záměrně zařadili večerní trénink tak, abychom do utkání šli ze zátěže. Na některých hráčích to bylo hodně znát hlavně v prvním poločase, který byl jeden z herně nejhorších za poslední měsíce. Nečekal jsem, jak hodně se na naší hře projeví absence čtyř hráčů základní sestavy (Kutzler, Doubek, Dyrynk, Lohniský). V první půli jsme sice měli trvale územní převahu, ale příliš vyložených šancí jsme si nevytvořili. Naopak jsme po nepozornosti v obraně v poslední minutě inkasovali.

 

Do druhého poločasu jsme trochu zahýbali se sestavou a začali hrát „naši hru“ založenou na kombinaci a držení balónu. Rychle jsme otočili vývoj utkání, kdy se v krátkém sledu trefili 2x Šmacl, a jednou Příhonský a Štol R. To nás ale opět ukolébalo a zbytek utkání jsme odehráli vesměs v pohodovém tempu se spoustou nepřesností. Musím ocenit soupeře, který hrál ohleduplně, bez tvrdých zákroků a snažil se o fotbalovost. Utkání splnilo účel přípravného zápasu a poukázalo na některé věci, které budeme muset v přípravě zlepšit."

 

SK Dobkovice - TJ Slovan Sobědruhy 4:1 (0:1)

Branky: Šmacl 2x, Příhonský, R. Štol - M. Klinkáček

Sestava domácích: Vlk - Línek, Veselý, Tomášek, Martin - Štol Radek, Šmalcl, Kořínek, Doksanský - Štol Michal, Příhonský

Střídali: Dyrynk Jaromír, Řeháček Jan

Sestava hostů: Tůma - Benek, Křivohlávek, Hnilička M, Hnilička P - Kropáč, Olexa, Klinkáček Jr, Zíka - Bukovjan, Klinkáček Martin

Střídali: Šťastný a Streicher

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Dobkovice a facebook TJ Slovan Sobědruhy


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou