Domažlice vyučovaly, kanonádu odnesli Mariánskolázenští

0

V Plzni na Doubravce odehrál A-tým Mariánských Lázní už šestý přípravný zápas. Tentokrát se utkal s třetiligovou Jiskrou Domažlice a zástupce ČFL měl jasně navrch.

Zápas s Jiskrou nezačal pro lázeňský tým vůbec dobře a už v 8. minutě inkasoval první gól zápasu z rohového kopu, o který se postaral Bauer. Čtyři minuty nato lovil míč z brány gólam Šmejkal podruhé, kdy zmatky v obraně využil domažlický Hrubý. Nedůraz a zmar divizního celku v prvním poločase vyústil hned o minutu později v další gól, který dal domažlický záložník Průcha střelou z velkého vápna.

 

Do 29. minuty míč na kopačkách drželi převážně Domažličtí, pak si ale Sadílek navedl míč, posunul ho doleva na Cinkaniče a ten přesnou přízemní přihrávkou našel Štěpána, který se nemýlil a upravil skóre na 3:1. Od Mariánských Lázní to ale byla v prvním poločase jediná akce a další góly přidala jen Jiskra. Ve 31. minutě z nařízené penalty, se kterou si poradil Fořt, a ve 42. minutě si dal vlastní gól Kravar. Nebýt dvou výborných zákroků Šmejkala, mohl být zápasový stav v poločase ještě divočejší.

 

O poločasové přestávce trenér Purkart dal svým hráčům pověstný "kouř" a pokusil se své hráče namotivovat k lepší hře ve druhém poločase, do kterého nastoupili místo Štěpána a Buršíka Šilhán s Kuhajdou a hned tito dva hráči se zasloužili ve 46. minutě o tutovku, kterou Šilhán neproměnil.

 

Dalších dvacet minut drželi míč na svých kopačkách většinou Mariánskolázeňští a třetiligový tým nejednou dostali do úzkých, vždy ale selhala koncovka. Až v 68. minutě zúročil snahu Mariánek křižnou střelou Kravar a připsal si druhý gól zápasu, tentokrát už do správné branky.

 

Minutu nato ale opět doplatil divizní zástupce na nepřesnou hru a Šmejkal lovil míč z brány pošesté, kdy se trefil Černý. Poslední dva góly přidali Černý s Bezdičkou v 87. a 88. minutě zápasu, kteří dvakrát dostali míč za obranu přesným pasem a oba dva si s nimi poradili.

 

Videa ze zápasu ke zhlédnutí na oficiálním facebookovém profilu klubu TJ Jiskra Domažlice

 

TJ Jiskra Domažlice - FC Viktoria Mariánské Lázně 8:2 (5:1)

Branky: 69. a 87 .Černý, 8. Bauer, 12. Hrubý, 13. Průcha, 31. Fořt, 42. Kravar vlastní, 88.Bezdička - 29. Štěpán, 68. Kravar

Sestava Mar. Lázní (1. pol.): Šmejkal - Kafka, Denk, Jakubík, Cinkanič - Kavalír, Sadílek, Kravar, Drahorád, Buršík - Štěpán

Sestava Mar. Lázní (2. pol.): Šmejkal - Kafka, Denk, Jakubík, Cinkanič - Kavalír (67. Kabelák), Sadílek (67. Holub), Kravar (67. Šaliga), Drahorád, Kuhajda - Šilhán

 

Zdroj: Oficiální web klubu FC Viktoria Mariáské Lázně

Foto: Jiří Pojar

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou