Co je nového v týmech okresního přeboru?

0

Zimní přestávka už skončila téměř u všech týmů okresního přeboru. Za necelé čtyři týdny začnou opět ostré boje o body do tabulky. Nahlédli jsme pod pokličku některých mužstev, abyste se dozvěděli, na co se můžete těšit.

SK Bečváry - trenér Josef Kuba

 

Přípravu jsme začali už v polovině ledna a nabíráme fyzičku. Jedenkrát týdně využíváme i umělku v Kutné Hoře. Odehráli jsme dva přípravné zápasy - oba vítězně. Zásmuky 3:0 a Ratboř 2:0. Dále nás čeká Sedlec (5.3.12h UT K. Hora), Býchory (11.3. 16.30h UT Kolín) a generálka s Velimí (18.3. 14h tráva velim). Všichni hráči jsou v pořádku a věříme, že tento stav vydrží. Navíc se nám do kádru vrací dva dlouhodobí marodi po zranění. Zatímco Marek Slezák ale už nastupuje, tak Honza Kubín zatím jen trénuje a teprve uvidíme, jak to bude reálné s nasazením do zápasů. Asi každý čeká že cílem pro Bečváry je postup. Ale konec sezony je daleko a my se chceme soustředit na to, abychom dál předváděli divácky zajímavý fotbal. Víme, že jsme posadili na podzim laťku vysoko. Ostatní týmy se budou chtít proti Bečvárům vytáhnout. Důležitý bude vstup do sezony. Chceme se na něj dobře připravit a naši neporazitelnost prodlužovat, jak jen to půjde.

 

 

TJ Nučice - Jan Vedral

 

V lednu proběhlo soustředění na Šumavě, příprava začala 24.1. a zatím máme hlavně běžecké tréninky. Účast je uspokojivá. Teď v sobotu 25.2. jsme odehráli první zápas s Úvaly B, poté 5.3. Horní Kruty, 11.3. Odřepsy a 18.3. Stř.Skalice. Do kádru se nám vrátili dva mladí hráči Jakub Hervert a Jarda Jirsa, kteří před sezónou odešli zkusit štěstí do U. Janovic a zastesklo se jim po mateřském klubu. Jednáme ještě o jednom nebo dvou dalších hráčích. U trenerského kormidla nadále zůstává Z. Carvan s J. Hodíkem, kterým pomáhá P. Houdek jako vedoucí mužstva. Vzhledem k situaci v 1.B. třídě je pro všechny týmy na 5.-14. místě cílem hlavně záchrana. My to máme stejně, rádi bychom získali v úvodních jarních zápasech dostatek bodů, abychom se nemuseli stresovat do posledního kola. Máme mladý a šikovný tým a zde hraje psychika velkou roli. Když se povede pár zápasů můžeme se pohybovat v horní polovině, ale pokud se párkrát prohraje, budeme mít problémy se záchranou. 

 

 

SK Žiželice - trenér Jirka Kuzma Novotný

 

První týden v únoru hráči měli zimní soustředění na horách. Účast nebyla nějak valná a tak byla chata doplněna žiželskými žáky, kteří měli myslím pěkný zážitek strávit pár dní s mužstvem dospělých. Zároveň jsme první únorovou nedělí odstartovali přátelské zápasy, které hrajeme v rámci zimního turnaje v Novém Bydžově. Celkem nás čeká cca 6 zápasů, po prvních 3 máme na kontě dvě výhry a jednu prohru. Na trenérském postu změna zatím není, ale o nějaké výměně či novém "testovacím konceptu" trénování se uvažuje. Na marodce máme stále dva hráče - Jiřího Fořta a Vaška Bílého, kteří mají za sebou operaci vazů a menisků, respektive Vašek i reoperaci a na jaře se určitě na hřišti neobjeví :( Náš tým opustil nejlepší střelec Lukáš Kubelka a posílil nás Radek Lekeš, starší bratr Ondry, který je štírkem a dříčem v naší záložní řadě. Další posily či odchody pro jarní část snad nejsou aktuální. Cíl je jasný, konsolidovat mužstvo, zapracovat na týmovém duchu, pořešit trenéra i tréninky a udržet se v tabulce co nejvýš. V ideálním případě neztrácet body s mužstvy ze spoda tabulky a sebrat body těm nahoře, aby soutěž byla do konce zajímavá.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou