Kombinovaný tým Vyšehradu zdolal divizní Čáslav

0

Týden po porážce 0:5 s Aritmou si kombinovaný tým Slavoje Vyšehrad spravil reputaci i náladu na úkor jiného divizního soupeře, když porazil 3:2 FK Čáslav. Příznivému konečnému výsledku hodně napomohl skvělý vstup do zápasu se dvěma rychlými góly Jirky Kubíka, vítěznou branku pak vstřelil ve druhém poločase Evžen Čižikov.

Čáslavskou bránu hájil bývalý gólman Vyšehradu Michal Kubát, brzy však musel dvakrát lovit míč ze své sítě. Ve 3. min. po hlavičce Bandúra se dostal k odraženému míč Kubík a tvrdou ranou otevřel skóre: 1:0! V 7. min. se probil z pravé strany Heřman, na jeho centr si naběhl opět Kubík a patičkou tečoval míč do brány: 2:0!

 

Čtvrté mužstvo tabulky divize C ale potom zvedlo hlavu a postupně si vypracovalo nejen územní převahu, ale i několik šancí, které ovšem zneškodnil domácí gólman Štika. Šest minut před poločasem mohl zvýšit dokonce na 3:0 Heřman, jeho střelu však Kubát vyrazil.

 

Dvě minuty po změně stran se čáslavská síť opravdu potřetí rozvlnila, gól však neplatil. Macej odcentroval na Heřmana, ten posunul balon Matysíkovi, který překonal Kubáta, byl mu však odmáván ofsajd.

 

V 54. min. zastavila domácí obrana hráče Čáslavi jen za cenu faulu ve vápně a Vančura z penalty snížil na 2:1. V 60. min. Štika zabránil takřka jistému gólu, když vyrazil hlavičku jednoho z čáslavských hráčů z malého vápna. Dvě minuty nato ale už musel kapitulovat. Hosté rozehráli téměř z hranice vápna trestný kop, Štika míč vyrazil před sebe a nabíhající Jícha ho doklepl za jeho záda: vyrovnáno na 2:2.

 

Čáslav byla při chuti, pokračovala v ofenzivní hře a v 65. min. spálil její hráč čistou gólovou šanci, když hlavičkoval vedle brány.

 

Rozhodnutí padlo v 73. min., kdy Matysík našel pasem nabíhajícího Čižikova a ten dal střelou po zemi vítězný gól: 3:2! V 80. min. po přihrávce od Bandúra z levé strany mohl ještě zvýšit Šindler, který se snažil skluzem zasunout míč do brány, ale nedosáhl na něj.

 

„Řekl bych, že to bylo z naší strany nepovedené utkání, po minulém přípravném zápase se Slatiňany už druhé v řadě,“ odkazoval pro fkcaslav.cz hostující trenér Truksa na minulý zápas. „Měli jsme špatný vstup do utkání. Prohrávali jsme po patnácti minutách dva-nula po prvních dvou akcích soupeře. Naším nedůrazem, špatným obsazováním a špatným bráněním jsme nedokázali pokrýt akce domácích a od toho se odvíjel vývoj celého zápasu,“ popsal Radim Truksa. „Nechci říkat, že na nás padla krize, ale byla vidět taková kombinační mizérie. Fotbalově nám to nešlo, v prvním poločas vůbec. Nějaké šance nebo pološance jsme měli, ale nedokázali jsme dát branku,“ litoval trenér Čáslavi.

 

Slavoj Vyšehrad komb. – FK Čáslav 3:2 (2:1)

Branky: 3. a 7. Kubík, 73. Čižikov – 54. Vančura (pen.), 62. Jícha

Sestava Vyšehradu: Štika – Macej, Šlegl, Nosek, Š. Klíma (65. Šindler) – Řezáč (36. Filip), V. Ježdík, Bandúr – Matysík – Kubík, Heřman (55. Čižikov)

Sestava Čáslavi: Kubát - Fuxa (46. Dastych), Martínek (46. Lebduška), Růžička, Kunášek - Strnad, Vebr, Vančura, Hannich - Ronovský, Jícha

Rozhodčí: Hlaváček – Toman, Vojnovič

 

Zdroj: Oficiální web klubu FK Slavoj Vyšehrad


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou