Rudolfov se nevzdal a otočil duel s Jankovem!

0

Po dalším zápasovém vystoupení divizního Jankova se hlavy funkcionářů tohoto malého klubu z jihočeské vesničky ještě více zamotaly. Hráči podali další takový nemastný, neslaný výkon, v kterém se tu a tam zjevilo světýlko na konci tunelu. Dva vstřelené góly, z toho jeden po standardní situaci, jsou náznakem lepších zítřků. Avšak neudržení dvoubrankového vedení a dovolení, byť kvalitnímu soupeři, mnoho velkých gólových šancí už tolik slávy nedává. Prohra 2:3 s kvalitním Rudolfovem je naprosto spravedlivá!

Okresní derby dvou věčných rivalů se tentokrát obešlo bez zbytečných excesů a oba celky se soustředily pouze na fotbal, což utkání jednoznačně prospělo. V dresu Rudolfova byl téměř jako pokaždé hlavním strůjcem všech akcí středopolař Radim Pouzar. Ten hned ve 3. minutě našel centrovaným míčem hlavičkujícího Ryneše, balón se do prostoru branky ale nevešel.

 

Standardní situace nebyly v posledních letech nijak zvlášť silnou zbraní Jankova, to by se ale s příchodem Martina Kollára mohlo změnit. Právě po jeho rohovém kopu otevřel v 9. minutě skóre hlavičkující Martin Popelka - 0:1. Ačkoliv se hrálo vyrovnané utkání, po zbytek první půle jsme registrovali šance pouze domácího týmu.

 

A že to byly gólovky! V 24. minutě to zkoušel zpoza vápna bývalý hráč zelenobílých Honza Šindelář nad Hejníčkovu branku, v dalších případech už přiváděl Lukáš Hejníček domácí střelce k šílenství. V 26. minutě využil špatný ofsajd systém hostů Prokeš, jenže na jankovského gólmana si nepřišel. Stejně dopadl i střílející Baščevan v 35. minutě po hezké akci svých spoluhráčů.

 

Tentýž hráč si na Hejníčkovi vylámal zuby v 36. minutě při samostatném úniku a jako poslední ztroskotal na výborném "Hejňovi" Jan Šindelář v 39. minutě, jenž po Pouzarově vysunutí pelášil také sám na hostující branku, ale dopadl stejně jako jeho spoluhráči v předchozích případech. Rudolfov nevyužil den otevřených dveří v jankovské obraně a v poločase prohrával 0:1.

 

S týmem Oty Matouše to vypadalo krátce po zahájení druhého poločasu ještě hůře. V 49. minutě vybojoval svým klasickým důrazným stylem David Maršán balón nad váhajícím hráčem "Perštátu", cestou k brance si ho ještě vyměnil s Maurerem a pohodlně navýšil vedení Jankova - 0:2. Jinak lze opět říci, že více nebezpečnější v ofenzivě byli domácí.

 

V 64. minutě to poprvé zkoušel z přímého kopu svojí vytříbenou pravačkou Pouzar, ale i střídající Aleš Pavelec v jankovské brance vytáhl excelentní zákrok a udržel prozatimní čisté konto. Udržel ho ovšem jen dalších pět minut. V 69. minutě přišla pěkná a rychlá akce domácího výběru, kterou elegantně zakončil Vjačeslav Baščevan - 1:2. O minutu později pálil velmi tvrdě na druhé straně Bürger, avšak pouze do náruče připraveného Kotka. Po další minutě poslal přesný centr Pouzar do pokutového území a David Ryneš hlavou vyrovnal - 2:2.

 

Domácí byli na koni a dokonalého obratu se nakonec dočkali. V 78. minutě se Radim Pouzar ještě zastřeloval, aby pět minut před koncem krásnou trefou z přímého kopu zajistil Jankovu další prohru v zimním přípravném období - 3:2. 

 

SK Rudolfov - SK Jankov 3:2 (0:1)

Branky: 67. Baščevan, 69. Ryneš, 85. Pouzar - 9. Popelka, 49. Maršán

Sestava Rudolfova: Kotek - Prokeš, Novotný, Ryneš, Hajný - Melichar, Pouzar, Kovačičin, Kocina - Baščevan, Šindelář

Střídali: Vejvar, Dvořák

Sestava Jankova: Hejníček (46. Pavelec) - Pancíř, Cimerhanzl, Kroneisl, Popelka - Beránek, Kollár, Šebelka, Voráček, Mužík - Smékal

Střídali: Bürger, Maršán, Fajtl, Rytíř, Maurer, Jirkovský, Zajíc

Rozhodčí: Tůma

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou