Marius Pedersen Cup: Srbický turnaj ovládl domácí Sokol

0

Na umělé trávě v Srbicích se konalo tradiční zimní klání v kopané.

Sedmé a zároveň poslední kolo uzavřelo letošní ročník zimního turnaje v Srbicích Marius Pedersen Cup 2017. Na startovním poli byly tři týmy z krajského přeboru, čtyři z I.A třídy, a jeden z I. B třídy.

 

Čtyři závěrečné zápasy ještě mohly promluvit do konečného pořadí. Z posledního místa už nemohl utéct Duchcov. Alespoň ale získal první bod, když po nadšeném výkonu remizoval s Modlany 2:2. Nutno dodat, že Baník nebyl kompletní.

 

Domácí Srbice věděly, že jim k celkovému prvenství "stačí" porazit Proboštov. Zápas mnoho krásy nepobral, Proboštov navíc brzy přišel o zraněného brankáře. Přesto Srbice pět minut před koncem prohrávaly 1:2. Jenže v 86. minutě vyrovnaly a když už to vypadalo na dělbu bodů, v samém závěru rozhodly. Smolařem byl duchcovský Petrik, který musel do branky a při třetí brance mu lehký míč vypadl z rukou.

 

Děčínský Union byl největším adeptem na poslední místo. Na turnaji ale nezklamal a nakonec získal šest bodů. Druhou výhru si připsal nad Ledvicemi, které porazil 2:1. Union byl po změně stran lepším týmem, o jeho úspěchu rozhodla samostatná akce Murdycha.

 

Jílové už vědělo, že turnaj nevyhraje. Pokud chtělo zůstat druhé, nesmělo prohrát s Oldřichovem. Jílovské dostal do vedení parádní ranou Čermák, jeden z nejlepších hráčů na hřišti. Oldřichov srovnal díky penaltě, kterou proměnil Skrčený. V závěru pak Jílové potrestalo odvážnější hru soupeře a Michalec mu vystřelil páté vítězství na turnaji.

 

V sedmi kolech bylo odehráno 28 utkání ve kterých padlo celkem 159 branek, což je průměrně 5,6 branky na jedno utkání. Nejvíce branek padlo v pátém kole a to 37, nejméně v kole čtvrtém a kole posledním. Vždy shodně po 15. Nejproduktivnější útok mělo domácí mužstvo, které vsítilo 36 branek, nejméně produktivní útok měl tým z Duchcova, který vstřelil pouhých šest branek. Nejlepší defenzivu měl tým Jílové, který obdržel pouhých šest branek, nejpropustnější obranu měl Union Děčín, který inkasoval celkem 42 branek. Nejvíce branek padlo v utkání Srbice - Duchcov a to celkem třináct. Naopak jen jeden gól padl v utkání Duchcov - Jílové.

 

Ohlasy po turnaji:

 

Radek Rangl, trenér FK Jílové: Celkové druhé místo v turnaji je pro nás určitě úspěchem a jsme s ním spokojeni.

 

Libor Eichelmann, vedoucí TJ Union Děčín: Důležité vítězství pro naše sebevědomí jsme tak udrželi a úkol neskončit na turnaji poslední jsme dvěma výhrami splnili bohatě. Hráči příkladně bojovali a jejich tréninková píle, zdá se, začíná přinášet ovoce.

 

Výsledky 7. kola: Duchcov - Modlany 2:2 (1:1) B: Boho, Mudrák - Ludík 2. Srbice - Proboštov 3:2 (2:0) B: Jelen 2, Švábenský - Memeti, Tomsa. Ledvice - Union Děčín 1:2 (0:1) B: Zavrtal - Galaš, Murdych. Jílové - Oldřichov 2:1 (0:0) B: Čermák, Michalec - Skrčený (PK).

 

Konečná tabulka turnaje: 1. Sokol Srbice 17 (36:11), 2. FK Jílové 16 (19:6), 3. Baník Modlany 12 (29:19), 4. Oldřichov 10 (16:11), 5. TJ Proboštov 8 (23:21), 6. TJ Union Děčín 6 (15:42), 7. SK Ledvice 6 (15:18), 8. FK Duchcov 1 (6:31)

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou