JARNÍ SPECIÁL - Lužná: Výhledově chceme být špičkou okresu

0

Sparta Lužná atmosféru krajské soutěže již zná. Po sestupu z I. B třídy ovšem několik sezon vypadla ze špičky okresního přeboru. Luženský lodivod Tomáš Pavlíček postupně do týmu zapracovával hráče ročníku 1998, kteří postupně nahrazují v sestavě starší hráče. Po letošním podzimu to vypadá, že chemie týmu je správná. Mužstvo je na 5. příčce, když na třetí místo ztrácí jen 2 body. Po podzimu má tým na kontě pěkných 24 bodů. Tým vypadá velmi slušně a mužstvo na jaře může útočit na vyšší příčky, případně na návrat do I. B třídy?

MEZEIE NAHRADÍ ŠPIČKA

Velmi dobré výkony na podzim předváděl mladík Petr Mezei (ročník 1999 - pozn. red.). Přes zimu ovšem vyslyšel vábení SK Rakovník, kde na jaře po odpykání svého trestu bude nastupovat za starší dorost. Starší dorost SK Rakovník patří mezi nejlepší ve Středočeském kraji, neboť tým Miroslava Křivánka obhajuje vítězství z loňského roku. Za Petra Mezeie se podařilo vedení luženské Sparty dotáhnout do zdárného konce návrat svého odchovance Adama Špičky, kapitána zavidovské rezervy. Tým tedy rozhodně nepůjde do jara oslaben.

 

TÝM TRÁPÍ STŘELECKÁ PRODUKTIVITA

Trenér Tomáš Pavlíček si několikrát během zimní přípravy stěžoval na slabší produktivitu v zakončení. Podle Pavlíčka je pro tým také škoda, že se nepodařilo uhrát žádné čisté konto. Tým v zimní přípravě odehrál celkem 5 přípravných utkání. Mužstvo porazilo dorost Tatranu Rakovník 2:1 a Pustověty 3:1, remizovalo s Řevničovem 1:1 a Pavlíkovem 2:2, ale také podehlo Jesenici 2:4. Právě horší střelecká produktivita stojí za remízou s Řevničovem a Pavlíkovem. Chce-li Lužná pomýšlet na špičku Okresního přeboru, tak by měla týmy ze III. třídy porážet.

 

S PODZIMEM JSME SPOKOJENI

S podzimními výkony je trenér spokojen. ,,Jsme v kontaktu se špičkou okresu, kam se postupně snažíme propracovat." Lužná na podzim sice v prvních dvou kolech prohrála (Olympie 0:2 a Lišany 1:2) poté se týmu podařilo odstarovat báječnou sérii šesti výher v řadě. V závěru podzimu mužstvo sice prohrálo s Kněževes i Městečkem, týmama z absolutní špičky soutěže. Oba dva zápasy ale skončily těsnou prohrou na hřišti soupeře 0:1.

 

HLAVNĚ VYHRÁT DERBY S LIŠANY

,,Na jaře chceme hrát opět fotbal, na který se dá koukat, tak jako na podzim, a který baví hlavně hráče," říká trenér Pavlíček a dodává: ,,Chceme potvrdit body se soupeři z druhé poloviny tabulky a uhrát nějaké body s vedoucí čtyřkou a Mutějovicemi." Mužstvo na podzim z vedoucí čtyřky porazilo jen Olešnou 4:2. S ostatními týmy včetně Mutějovic Sparta prohrála. Poslední porážka pak na podzim přišla v derby. ,,Na jaře chceme hlavně vrátit porážku z derby Lišanům," uzavírá Tomáš Pavlíček.

 

TŘI TRUMFY PRO JARNÍ ČÁST DLE REDAKCE:

1) Domácí prostředí - V podzimní části tým odehrál doma 7 zápasů. Mužstvo sice do soutěže vstoupilo domácí prohrou s Olympií, ale poté zbytek zápasů vyhrálo. Doma tým získal 18 ze 24 získaných bodů.

2) Adam Špička - Šikovný levák odváděl velmi dobré výkony v dresu Zavidova, kde si zahrál také I. A třídu. Nyní by měl pomoci Spartě s kombinací a zrychlit přechod do útoku.

3) nestárnoucí Radek Pokorný - Máme-li označit největší dříče Okresního přeboru museli bychom vážně uvažovat o Radku Pokorném z Lužné. Letní posile z Tatranu Rakovník B. Radek nejen že nevypustí žádný souboj, ale také dokáží střílet důležité branky. Na podzim jich nastřílel dokonce 11 a je nejlepším střelcem týmu a 3. nejlepším střelcem soutěže.

 

Mužstvo do soutěží vstoupí v sobotu 25. 3. v 10.00 na půdě rakovnické Olympie. Podzimní duel skončil výhrou rakovnického týmu 2:0. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou