JARNÍ SPECIÁL - Řevničov: Spokojenost se současným umístěním

0

Při pohledu na tabulku se bude muset s Řevničovem počítat v boji o postup do vyšší soutěže. Tým se nachází na 3. místě s 21 body a na vedoucí Rynholec ztrácí 6 bodů, na druhé Slabce bodů 5. Střed tabulky je hodně vyrovnaný a tak má třetí celek soutěžě pouhých 6 bodů náskok na tým z 9. místa, takže nám jaro může nabídnout tabulkový převrat. Řevničov z prvních sedmi týmů dostal nejvíce branek - 23. Honza Fujera nastínil, že je připravený spolu se svými spoluhráči bojovat o nejvyšší pozice a poprat se o postup do vyšší soutěže.

JEDINÁ POSILA

Během přípravy na jaro se udál v Řevničově jediný přestup. Z Velké Dobré přišel útočník Filip Libecajt, který se v přípravě ukázal v dobrém světle. Ve 3 zápasech dokázal vsítit 4 branky a když svou střeleckou formu přenese i do mistrovských utkání, bude svému týmu hodně prospěšný. Pokud se chce Řevničov porvat o postup, bude k tomu potřeba větší počet nastřílených branek než na podzim, a naopak menší počet těch obdržených. V jednání je zatím přestup Jakuba Ládka do Čisté.

 

PŘÍPRAVA BEZ PROHRY

Příprava začala koncem ledna 6km dlouhými trasami 2x týdně. V prvním přátelském utkání uhrála Sparta remízu se Spartou z Lužné, což je velmi dobrý výsledek, protože Lužná hraje o soutěž výš a nevede si v ní vůbec špatně. Další dvě přátelská utkání byla pro Řevničov vítězná, a tak tento celek během přípravy nepoznal chuť porážky. Proti Pavlíkovu si hráči s chutí zastříleli a zachraňující celek vyšší soutěže taktéž porazili.

SK Sparta Řevničov 1:1 TJ Sparta Lužná (Hošek p.)

SK Sparta Řevničov 8:0 SK Pavlíkov (Libecajt 3x, Fujera 2x, Bechynský, Matějka a Kolek)

SK Sparta Řevničov 2:1 SK Senomaty (Hošek, Libecajt)

 

3. MÍSTO = SPOKOJENOST

,,Se třetím místem jsme spokojeni. Mrzí nás nezvládnuté zápasy s týmy nad námi, hlavně ten v Rynholci v posledním kole." Ze slov Honzy Fujery je evidentní, že 3. místo je pro Spartu Řevničov dobrým výsledkem a odrazem do jarní části. Kdyby Řevničov více potrápil favority soutěže a obral je o body, měl by k postupu přeci jen o něco blíže. V druhé polovině soutěže mohou favoritům prohru oplatit na domácí půdě, což je pro Řevničov výhodou. Ale pokud chtějí postoupit, musí naplno bodovat ve všech zápasech.

 

TŘI TRUMFY PRO JARNÍ ČÁST DLE REDAKCE:

1) Příchod Filipa Libecajta - Řevničov nestřílí moc branek a tento útočník v přípravě ukázal, že umí dávat góly a když to přenese do mistrovských utkání, bude to pro Řevničov velké plus.

2) Dobré umístění - Když si Řevničovští udrží bodový zisk z podzimní části a přidají nějaké body navíc, tak mají téměř jisté 3. místo a nikde není psáno, že se nemohou poprat o postup do vyšší soutěže, což je pro hráče také motivující.

3) Body z venku - 3 výhry z venku jsou dobrým odrazovým můstkem pro další venkovní zápasy.

 

V neděli 26. března od 15 hodin bude mít možnost Řevničov oplatit porážku Slabcům a obrat je tak o důležité body. První soutěžní kolo prohrál Řevničov 5:3 a případná výhra by znamenala jen dvoubodový odstup na postupovou příčku. Výhodou by mohlo být jak domácí prostředí, tak neporazitelnost z přípravy.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou