JARNÍ SPECIÁL - Městečko: Zopakovat skvělý podzim by byl zázrak

0

Stanislav Jansa má v Městečku podobnou pozici jako měl Alex Ferguson v Machesteru United. I v dobách, kdy se týmu dařilo méně, byl neodvolatelný. Nyní po sestupu z I. B třídy jeho svěřenci vykročili nejlepším směrem, aby se do krajské souteže po roce znovu vrátili. Jiří Hadrava, dlouholetá opora týmu, nám poodkryl ambice Městečka v jarní části.

ZMĚNY JEN V BRANCE

Jak už jsme zmiňovali v úvodu. Stanislav Jansa je neodvolatelný. K jediné změně došlo na postu brankáře, kde tým posílil Ladislav Rác, který na podzim chytal v Senomatech. ,,Lukáš Procházka si dal pracovní pauzu koncem podzimu a podzim dochytal Kuba Abrahám s Jirkou Kopernickým. Oba dva ale již nejsou na stálo k dispozici, tak jsme potřebovali post brankáře obsadit. Budeme mít brankářskou dvojici Rác s Abrahámem, kteří se dle časových možností budou střídat," nastiňuje na úvod defenzivní štít Hadrava.

 

PŘÍPRAVA BYLA TRADIČNĚ PESTRÁ

Zimní přípravu lídr okresního přeboru zahájil v polovině ledna. Tým se scházel především o víkendech, protože přes týden se hráči příliš nescházeli. Na hřiště se tým dostal až v březnu, kdy využil umělou trávu na Šamotce a již absolvoval také dva tréninky v Ohnivec aréně. ,,Z celé přípravy prakticky vypadli tři klíčoví hráči: stoper Jirka Chládek pro zranění, Jirka Urban pro nemoc a Petr Šnídl měl sezonu sálovky a futsalu. Na druhou stranu tyto hráče to nepoznamená."

 

VYSOKÁ PROHRA A PAK TĚSNÁ VÝHRA

Městečko nastoupilo ke dvoum přátelským zápasům, které Jiří Hadrava okomentoval takto: ,,Oba dva zápasy velmi dobře splniny svůj účel. V prvním jsme si především slušně zaběhali při porážce 6:1 od SK Rakovník B, a minulý týden nás prověřila Tlustice (II. třída OP Beroun - pozn. red.). Zde jsme se již dostali i k míči, tedy až v druhém poločase - v prvním byl krom domácích proti vítr (smích - pozn. red.), a soupeře jsme nakonec porazili těsně 2:1."

 

KDE BEREME SÍLY V ZÁVĚREČNÝCH MINUTÁCH?

Jiří Hadrava je přesvědčený, že mužstvo na podzim vytěžilo maximum. Ani jednou neprohrálo po 90 minutách, což je skvělý počin.  Mužstvo má pětibodový náskok na Kněževes na čele tabulky. Zároveň se tým pyšní nejlepší defenzivou a druhou nejlepší ofenzivou v soutěži při skóre 44:15. ,,Mužstvo Městečka má jednu neuvěřitelnou vlastnost. V tréninku toho sice hodně zanedbá, ale do zápasu potom dokáže vložit něco navíc. Někdy je až s podivem, kde bereme síly v koncích některých zápasů. I když někdy to vypadá, že je nemáme už na začátku," říká s úsměvěm Jiří Hadrava.

 

PŘEDEVŠÍM SE BAVIT FOTBALEM

,,Chceme  vyhrávat, fotbalem se bavit a být co nejdéle první. Jen té I. B třídy se trochu bojíme, kdyby na nás vyšla," úsměvně prohlašuje Jirka a dodává: ,,Soupeři jsou ale naštěstí šikovní a byl by skoro zázrak, kdybychom zopakovali podzimní bilanci."

 

TŘI TRUMFY PRO JARNÍ ČÁST DLE REDAKCE:

1) Soudržnost - Parta Ohnivců je na okrese vyhlášená. Když tým odjel k posledním zápasu vlakem v retro oblecích. Před lety za tým zase nastoupilo pět bratrských dvojic v základní sestavě. V Městečku do posledního puntíku platí heslo: Jeden za všechny, všichni za jednoho.

2) Ohnivec aréna - Hřiště v Ohnivec aréně je specifické svými rozměry. Na podzim zde tým neztratil ani bod. Tento trend bude pokračovat i na jaře.

3) Zkušenosti - V týmu je řada hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. Tým potáhnou především režisér Urban a střelec P. Šnídl. Nelze zapomínat ani na J. Šnídla, který doma hattrickem zničil Mutějovice.

 

Městečko do jarní části vstoupí v sobotu 25. 3. v 15.00 domácím zápasem proti Lánům. Podzimní duel Ohnivci vyhráli 5:2.


TIP REDAKCE:

Městečko jarní část zvládne a stane se mistrem Okresního přeboru. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou