Ghanské posily v Jankově uspěly

0

Zřejmě žádnému z jihočeských fotbalových fanoušků neuniklo, že s týmem SK Jankov trénují dvě exotické tváře. Ano, na testech v klubu byli defenzivní záložník David Tetteh Mensah a útočník Solomon Armah. Oba v Jankově strávili zhruba tři týdny, trénovali, byli součástí klubu. Solomon si dokonce zahrál v přátelském utkání za B-tým. Jak je to s jejich budoucností?

Přivést do českého týmu posily z Ghany není vůbec jednoduché, nicméně v Jankově se o to pokusí. Oběma hráčům skončilo povolení k pobytu, a tak v pátek 14. 4. odletěli zpět do svého kraje. Avšak v Jankově zanechali skvělý dojem a nyní se začne pracovat na tom, aby se mohli vrátit a jihočeské fanoušky bavit svým fotbalovým uměním.

 

Oba hráči zaujali nejen fotbalovou kvalitou, ale také po lidské stránce. Výborně zapadli do kolektivu a stali se velmi rychle součástí týmu, přestože nemohli hrát zápasy. Jim samotným se v Jankově neskutečně zalíbilo a chtěli by se tu na nějakou dobu usadit. S tím však souvisí nemálo starostí. Je potřeba zajistit si povolení k pobytu, práci, bydlení, naučit se jazyk.

 

Na tom všem se nyní začne pracovat a obě strany udělají vše pro to, aby se mohli David se Solomonem v létě vrátit a stát se právoplatnými hráči Jankova! Cílem je, aby se vše stihlo do začátku července a aby mohli oba fotbalisté s týmem zahájit letní přípravu.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou