Odešla trenérská legenda. Zemřel fotbalový srdcař Karel Krejčí

0

Patřil mezi jednu z hlavních osobností fotbalu v celém Plzeňském kraji. Vedl nespočet klubů v divizi nebo Krajském přeboru. Karel Krejčí podlehl zákeřné nemoci a odebral se do fotbalového nebe.

Každý, kdo se zajímá o dění ve fotbale v Plzeňském kraji, toto jméno bezpochyby znal. Trenérská ikona Karel Krejčí, který prošel za svoji hráčskou i trenérskou kariéru nespočet fotbalových adres na západě Čech, ve čtvrtek 15. června 2017 ve věku 63 let vydechl naposledy.

 

Na konci podzimní části ještě vedl ve dvou závěrečných kolech z lavičky divizní fotbalisty Klatov, na jaře se přesunul zpátky do role sportovního manažera mužstva z Pošumaví. Jak sám říkal, klatovský fotbal byl pro něj srdeční záležitostí, a vždy, když bylo potřeba, přišel pomoci.

 

Celkem šestkrát za svoji kariéru dokázal postoupit s týmem, jenž vedl, do divize. Dvakrát s Horažďovicemi, jednou s Klatovy, Svéradicemi, Pískem a plzeňskou Doubravkou, kde trénoval hned třikrát. Koučoval i například Blatnou, Písek nebo Koloveč, či Horšovský Týn. Vždy byl především srdcařem, jehož provázel fotbal celým jeho životem, a dost ho prožíval.

 

„Nejraději jsem byl v Doubravce, tu mám doslova v srdci, prožil jsem tam toho hodně. Dobře mi bylo i v Klatovech, přestože tam byl postup do divize dost složitý,“ vracel se Karel Krejčí k některým ze svých angažmá pro Klatovský deník v den svých 60. narozenin.

 

Právě v Klatovech zanechal velmi výraznou stopu. K mužstvu přišel v roce 2014, když se mladý tým chystal ke svým prvním krůčkům v divizi. Většina hráčů ho ani neznala, svou férovostí, upřímností a láskou k fotbalu si je ale jednoznačně získal na svou stranu.

 

K úmrtí fotbalové ikony Plzeňského kraje se vyjádřil pro web klatovského klubu předseda Jindřich Sojka. „Zpráva o smrti Karla Krejčího byla pro mě šokem, který jsem si nechtěl připustit. Věděl jsem, že prožívá těžké chvíle svého života, ale věřil jsem, že se zákeřnou nemocí, jako se vším předtím, popere a zvítězí.

 

Touto cestou bych chtěl za všechny hráče, funkcionáře a fanoušky klatovské kopané Karlovi dodatečně poděkovat za jeho činnost nejen pro náš klub, ale pro fotbal obecně. Jeho zaujetí pro tuto hru bylo příkladné. Když někdo potřeboval pomoci, Karel byl připraven. Potkal jsem málo takových lidí, kteří by byli fotbalu oddáni jako on. Znal jsem ho jako fotbalového blázna, který byl ke všem v každé chvíli upřímný. Nebál se říct svůj názor, i když věděl, že se druhým nebude líbit.

 

Přeji si, abych jako funkcionář potkával jen takové lidi, ale to je asi iluze. Karel byl a bude pro mě vzorem, kterého si budu vždy vážit. Velmi mě mrzí, že mu již nemohu tyto věty říci osobně. Karle, přeji Ti, abys je tam nahoře všechny srovnal, jako jsi dokázal srovnat nás! Díky!“

 

Za náš portál už není, co dodat. Snad jen, aby se ve fotbalovém prostředí objevovalo co nejvíce lidí, kteří by se Karlovi Krejčímu alespoň přiblížili.

 

 

Autoři: Dominik Rejthar, Jan Laluch


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou