Tachov bude po konci v ČFL působit v krajském přeboru. Trenér Vaigl povede v příští sezóně Domažlice

0

Zázrak se nekonal, Tachov nedokázal zajistit finanční stránku klubu tak, aby mohl i v další sezóně po odchodu majitele působit ve třetí nejvyšší soutěži. Čeká ho tak pád o dvě soutěže níže, do krajského přeboru.

Tachov obsadil se 64 body v ČFL po povedené sezóně pátou pozici, se sedmibodovou ztrátou na první Jirny. „Měli jsme týmově velice kvalitní mančaft. Nechci vyzdvihovat jednotlivce, protože právě týmové pojetí nám přineslo takový výsledek. Během prvního půlroku se v Tachově konsolidovalo mužstvo, dala se dohromady parta a kluci si věřili. A věřili si i na hřišti, hlavní díl na tom má právě výborný kolektiv,“ vypíchl trenér Pavel Vaigl.

 

Před koncem sezóny ale přišel blesk z čistého nebe a v Tachově bylo po náladě. Prezident klubu Petr Morgenstein na začátku června oznámil, že v klubu po dvaceti letech končí a jeho firma ukončí finanční podporu tachovského fotbalu (psali jsme ZDE). Při dalších jednáních se nepodařilo zajistit sponzora, který by  nahradil finanční výpadek v rozpočtu klubu a ten se tak rozhodl přihlásit pouze do Krajského přeboru Plzeňského kraje. „Děkuji jménem celého mančaftu Petru Morgensteinovi za jeho působení v Tachově a děkujeme také sportovnímu řediteli Petru Možimu za pořádný kus odvedené práce,“ vzkazuje Vaigl.

 

Bude tak zajímavé sledovat, s jakým týmem Tachov do přeboru vyrukuje a jakou roli zde bude hrát. Trenér Pavel Vaigl už u toho ale nebude. „Musím poděkovat jak panu Adolfu Šádkovi, tak sportovnímu řediteli mládeže Zdeňku Psotkovi z Plzně, s kterými jsme konzultovali, zda povedu juniorku Viktorky, anebo v ČFL Domažlice. Ve finále jsme se rozhodli pro Domažlice,“ sdělil nám úspěšný kouč. Pavel Vaigl tak vystřídá na pozici hlavního kouče Domažlic Radka Kronďáka a uvidíme, zda si do Domažlic přivede i některé hráče z Tachova, očekávat se dá u domažlického klubu také velice aktivní spolupráce s plzeňskou Viktorií…


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou