FOTO: Deset! Rokycanští nastartovali přípravu Plzně, gólu se ale dočkali

0

Před pár dny skončili Rokycanští sezónu a stále doufají, že se udrží v divizi, o čemž rozhodne až losovací aktiv. Moc si však neodpočinuli, ve středu 21. června totiž na svém pažitu, jako už tradičně, přivítali Viktorii Plzeň, která naopak zahajuje letní přípravu.

Už po čtyřech minutách hry mohl vsítit branku nováček ve viktoriánském dresu Řezníček, ale pomezní sudí byl proti. Za chvíli se prosadil Daniel Kolář, ke kterému se odrazil balón a plzeňský navrátilec propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí vystrčili růžky kapitánem Hereitem, jehož ránu gólman Sváček vyrazil. A tak znovu úřadovali Plzeňští. Tentokrát se už regulérního gólu dočkal Jakub Řezníček, když obešel brankáře a zvýšil vedení Viktorky.

 

Rokycanský brankář Vild měl plné ruce práce i v následujících okamžicích, proti Hejdovi nebo Kratochvílovi uspěl. Lovit míč ze sítě potřetí však už musel v 29. minutě poté, co se trefil další novic v plzeňském dresu. Lukáš Pfeifer si posunul míč a střelou na vzdálenější tyč překonal Vilda. Uběhly jen necelé dvě minuty a Viktoria vedla už o čtyři branky. Dalším, kdo se zapsal do střelecké listiny, byl Václav Pilař, jenž pohodlně dopravil míč do odkryté klece.

 

Diviznímu celku nevyšel ani konec poločasu, kdy inkasoval dokonce tři slepené branky. A všechny měla na svědomí posila z Brna. Nejprve se Jakub Řezníček trefil po zaběhnutí za obranu, aby ho následně vysunul Živulič a Jakub Řezníček tak mohl zkompletovat svůj hattrick. V jaké pohodě začal přípravu na sezónu, dokázal Jakub Řezníček ještě jednou, než rozhodčí ukončil první dějství.

 

Druhý poločas začal totožně jako jeho předchozí kolega, tedy gólem Plzně z ofsajdu. Poté se do dvou střeleckých pozic dostal Poznar, ani jednou však Wohlmutha v bráně Rokycan nepřekonal. To se povedlo až Marku Bakošovi, jenž dorazil do brány střelu Petržely, která mířila pouze do tyče.

 

Další gól přidala Plzeň po hodině hry. Zeman se protáhl po lajně a centrem přesně oslovil Radima Řezníka – už jen gól dělil Rokycanské od desítky! Ta nakonec také padla, když v 77. minutě nahrál Řezník Bakošovi, jehož střelu ještě tečoval jeden z domácích beků za záda vlastního gólmana.

 

Čestného úspěchu se fotbalisté v zelených dresech dočkali v 81. minutě. Před prázdnou bránou se dostal k balónu Pavel Grambal a překonal Šampalíka! Rokycanští tak zakončili sezónu debaklem, ze kterého si ale určitě nebudou dělat zas tak těžkou hlavu. Viktoriáni naopak vkročili do přípravy tou správnou nohou.

 

FC Rokycany – FC Viktoria Plzeň 1:10 (0:7)

Branky: 81. Grambal – 8. Kolář, 15., 39., 41. a 44. Řezníček, 29. Pfeifer, 31. Pilař, 57. Bakoš, 61. Řezník, 77. vlastní

Rokycany: Vild (46. Wohlmuth) – L. Aubrecht, Procházka, Grambal, Vileta – Hereit (C), Černý – Končal, Veselý, Kořínek – Kropáček

Do hry přišli: 46. Ječmen, 46. Kopečný, 70. Wohlrath, 70. Kroc, 75. Kořínek, 75. Veselý

Viktoria Plzeň (1. pol.): Sváček – Limberský, Hejda, Hájek, Kovařík – Kratochvíl, Živulič – Pfeifer, Kolář, Pilař – Řezníček

Viktoria Plzeň (2. pol.): Šampalík – Řezník, Vacovský, Hubník, Janža – Petržela, Ivanschitz, Suchan, Zeman – Bakoš – Poznar


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou