Vilémov byl nakonec s osmým místem spokojený

0

Tým z Výběžku po sestupu z divize ale v krajském přeboru nezažil oslnivou sezónu.

Nebylo to moc povedená sezóna. Vilémovští fotbalisté po sestupu z divize byli dokonce namočeni do bojů o udržení krajského přeboru.


Ovšem díky posledním zápasům se tým, který vede trenér František Dužár, vyšvihl na konečné osmé místo. „Nakonec jsme s tím spokojeni,“ přiznal manažer Vilémova Libor Sklenář.


V krajském přeboru jste nakonec brali osmé místo. Celkově ale sezónu nemůžete hodnotit kladně, co?
Chybělo málo, stačila výhra v Kadani a byli jsme šestí. Venku jsme však nehráli kromě dvou zápasů na jaře dobře a to rozhodlo o našem osmém místě, se kterým jsme nakonec i spokojeni.


Po sestupu z divize jste hráli o záchranu, moc se vám nedařilo na půdě soupeřů. Kde byly hlavní faktory průměrné sezóny?
Těch faktorů bylo více. Nedařilo se nám hlavně venku, pár smolných zápasů bylo i doma, odešlo několik hráčů, nebo například přibývala zranění.


Nechyběl vám na jaře po odchodu Kaňkovského nějaký střelecký tahoun?
Tak určitě nám střelec typu Kaňkovského na jaře chyběl, ale na druhou stranu hra byla více kolektivní a góly se rozprostřely na více hráčů. V tom bych ani velký propad neviděl.


Odchází obránce Krasnický. Opustí Vilémov ještě někdo další?
Tak Krasnický je určitě velká ztráta. Odchází k nováčkovi krajského přeboru do Přepeří. K němu ještě přibudou gólman Doležal, který jde do Roudnice. A také Stiller, který je zatím bez angažmá.


Co nové tváře? Můžeme očekávat, že se bude snažit tým spíše posílit?
Tým jsme zatím doplnili o gólmana Dvořáka a hráče Pilka, Chlana. Vrací se i Čuda, všichni jsou to hráči z Rumburka. Na rozmyšlenou si vzal ještě kvůli studiím Bílek, který by se měl vrátit z Jílového. Ještě čekám, že se možná někdo objeví později. Letní přípravu by s námi měli na zkoušku absolvovat i dva nadějní mladíci z Velkého Šenova Smejkal a Vébr. Takže by tu mělo být okolo dvaadvaceti hráčů. Před zahájením krajského přeboru kádr zúžíme na sedmnáct až osmnáct lidí.


Kdy začínáte vůbec letní přípravu?
Začínáme v úterý 18. července. Trénovat budeme dvakrát až třikrát týdně. V přípravě se utkáme například se Skalicí, Šluknovem, nebo německou Neusalzou. Generálku budeme hrát doma s Novým Borem.


Budete ještě čekat na to, jak to bude s Matějem Kotišem?
S Matějem jsem se domluvil, že pokud by mu to noha dovolila ozve se a šel by to zkusit. Ale moc nadějí tomu nedávám, i když bych to přál nejen jemu, ale i nám všem.


Do krajského přeboru postoupila Modrá a Jílové. Těšíte se na souboje s celky ze stejného okresu?
Po dlouhé době budeme mít zase soupeře z okresu a už se na to moc těšíme, vždy jsme rádi soupeřili o nejlepší amatérský okresní tým, čemuž jsme léta vévodili. Ale nyní se tu objevuje po delší odmlce zase soupeř, respektive dva, takže to bude konečně zajímavější.


Co váš fotbalový areál? Nechystáte v něm nějaké změny?
Náš areál již dva měsíce doznává určitých kosmetický úprav. Vše kovové a železné modré se brousí a nově natírá. Je toho víc než dost. Firma Eurogreen bude tento týden regenerovat kompletně celou hlavní plochu, tak aby to na první přátelský zápas doma bylo v pořádku.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou