TJ Kouřim: Pokud se málo trénuje, musí se to pouze ubojovat

0

Loni čeřili Kouřimští čelo tabulky a skončili na čtvrtém místě. Letošní ročník je nezastihl v optimální formě a patří jim až desátá příčka. Kouřimští také neustále zápasí s vysokým počtem karet a jsou nejtrestanějším týmem v čele s jejich špílmachrem Královským, který viděl hned dvě červené a patnáct žlutých karet. Hodnocení pro vás sestavil končící trenér Martin Snížek.

Už před startem jarní části nám bylo jasné, že vzhledem k tréninkové účasti hráčů během přípravy, to pro nás nebude úplně jednoduché. To se potvrdilo, herně to ve většině zápasů nebylo ideální. Ale o to více se nám dařilo zápasy zvládat takticky a bojovností. Na penalty jsme porazili doma Bečváry a na pokraji vyčerpání doslova ukopali vítězství v Žíželicích. To byly pro nás klíčové zápasy v úvodu jara, díky kterým jsme měli více bodů, než jsme původně počítali. Zároveň jsme v přímých soubojích s týmy ohroženými sestupem body ve velkém nerozdávali. Celkové umístění tak odpovídá přístupu k tréninkům, je velká škoda, že jsme museli sezónu odehrát na bojovnost a příliš si nezahráli.

 

Pozitivem celé sezóny je určitě další postupné zapracování mladých kouřimských hráčů do týmů. Obránce Paclík, který byl ještě loni dorostenec, odehrál na jaře téměř všechny zápasy a v klíčových zápasech o záchranu dokonce střílel rozhodující góly. Dalším pěti hráčům, kteří pravidelně nastupovali v základní sestavě, je méně než 23 let. Teď bude na nich, aby postupně nahradili mojí, pomalu dosluhující, generaci hráčů. Na rozdíl od některých týmů v okrese nemáme problémy s malým počtem hráčů, což je do budoucna určitě pevný základ a dobrá vizitka výchovy mládeže v Kouřimi.

 

Negativa sezóny jsou spojena především s tréninkovou docházkou, ale to se řeší téměř v každém týmu. Dnešní doba je podstatně jiná od té, která byla někdy před 15 lety. I když nás bylo v kádru 18, tak jsme se scházeli v nejlepším případě v sedmi, osmi lidech. Na některé tréninky přišlo víc trenérů, než hráčů. Spousta kluků jezdí pozdě z práce, chodí na směny, na zápasy a tréninky si musí brát volno. Těžko klukům něco vyčítat, nemám pocit, že by místo tréninku seděli doma nebo v hospodě. Jen je z pohledu trenéra těžké vidět, když se někdo na hřišti trápí a vy víte, že by mohl hrát úplně jinak.

 

Do nové sezóny půjdeme s novým realizačním týmem. Společně s mým trenérským kolegou Vladimírem Richterem jsme se shodli, že je vhodný čas, aby mužstvo dostalo impuls v podobě nového trenéra. Láďovi bych tímto chtěl poděkovat za opravdu výbornou spolupráci, kdy jsme se, během těch 2 a půl let společného trénování, prakticky na všem shodli. Velké poděkování patří také vedoucímu mužstva Milanovi Švorbovi, který se o nás celou sezónu staral.

 

Pro další sezónu bude jistě klíčová letní příprava. Pokud k ní hráči přistoupí zodpovědně, nemám o další sezónu obavy. Bez tréninku by to ale bylo opět podobné jako v letošní sezóně, ne-li horší. Další sezóna v okrese bude určitě vyrovnaná.

 

Naše opory:

Lukáš Havránek – pro nás jistota v brance, každý zápas chytí nějaký gól a nedostává žádné zbytečné. Bez něj bychom měli mnohem méně bodů.

Pavel Královský – střílel důležité góly a často nahrával. Náš nejproduktivnější hráč v sezóně, jen škoda absencí kvůli červeným kartám.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou