Potvrzeno - Jestřábka jde výš

0

Soutěže ročníku uplynulého jsou dávno za námi, jsou známi postupující a sestupující, ale každoroční "škatulata, hejbejte se" udělají ještě několik změn. A protože počet týmů v 1.B třídě byl malý, dostala Jestřabí Lhota jako druhý tým okresu nabídku na postup. Její podmínkou ale bylo zařazení do "C" skupiny... O dalším vývoji nás informoval trenér Jestřábky, František Machurka.

Tak Františku, jak to dopadlo po dnešním aktivu?

 

Vyšlo nám to, jsme zařazeni do céčka, jak jsme chtěli. Pro nás by nebylo únosné hrát jinou skupinu kvůli vzdálenostem. Takže to bereme a Jestřábka si zase užije o trochu lepšího fotbalu. Pamatuji, že se tu B. třída a dokonce i pár let A. třída hrála někdy v osmdesátých letech a pak ještě jednou zhruba na konci devadesátých...

 

Co tedy od příští sezóny očekáváte?

 

Bude to záležet hlavně na nás. Že to bude těžké není třeba zmiňovat. Vždyť ve skupině máme třeba Sokoleč, která v minulém ročníku hrála špici "A" třídy nebo Tuchoraz, která odmítla postup.

 

Hracím dnem je pro vás neděle. Jak k tomu došlo?

 

Je to hlavně kvůli vytížení rozhodčích. Všichni (nebo aspoň většina) by chtěli hrát v sobotu a to nejde. Takže to prostě na svazu přidělí. Myslím, že se moc nepářou s nováčky, mazáckým týmům možná vyjdou vstříc více. Ale tak to je vždycky a ve všem, takže se s tím nějak popasujeme.

 

Budete nějak měnit kádr, abyste naplnili cíle pro příští sezónu?

 

Tak předně musím říct, že naším cílem je hlavně nespadnout po jediné sezóně zase zpátky. Jak se nám to podaří, teprve uvidíme, ale kádr nijak zásadně měnit nebudeme. Trochu nás pálí útok. Všichni mohli vidět, že defenzíva byla kvalitní, ale problém byly góly. Věřím ale, že dokážeme usměrnit šikovného Šindeláře, který přichází z dorostu a dále se nám vrací Martínek, který byl půl roku pracovně v zahraničí. Tak snad to půjde i dopředu... Jiné posily zatím neplánujeme, ale třeba sami hráči někoho přivedou. Pro mě je důležité (kromě fotbalových dovedností), aby to byl taky kluk do party.

 

Jaká bude příprava na nový ročník?

 

Zahájili jsme už v úterý a budeme makat. Od 29.7. nás pravidelně každý víkend čekají přáteláky. Začínáme s Odřepsy, pak tam jsou takové týmy jako Městec, Bohemia Poděbrady, Janovice a generálku odehrajeme s Plaňany. Na novou soutěž se těšíme a věřím, že kolínskému fotbalu neuděláme ostudu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou