Nejtrestanější muž OP, Pavel Královský, mění dres

0

Nejtrestanějším hráčem okresního přeboru byl v minulé sezóně kouřimský středopolař Pavel Královský. I přesto si jeho fotbalové výkony trenér velice cenil. Pavel nám poskytl krátký rozhovor právě na téma karet fe fotbale...

Pavle, asi víte, že jste nejtrestanějším hráčem okresního přeboru. 15 žlutých a dvě červené. 

 

Ano vím, rozhodně je to z větší části za diskuse s rozhodčími. Řekl bych, že za fauly mám tak 4-5 žlutých.

 

Pokud si dobře pamatuji, tak i loni jste byl ve špičce tabulky trestů, takže se to asi moc nelepší. Pracujete nějak na způsobu, jak se karetních trestů vyvarovat?

 

Máte pravdu, už je to druhý rok po sobě. Bohužel se není čím chlubit, raději bych vítězil v jiných statistikách než jsou karty. Vždy se snažím jít do zápasu s tím, že kartu dostat nechci. Na svou obhajobu musím říct, že za dvacet let, co hraji fotbal, jsem nikdy nikoho nezranil. Takže svůj styl hry rozhodně měnit nebudu. Blbý je, že mě každý zná a každý druhý zápas je na mě někdo ze soupeřova týmu nasazený jen pro to, aby mě vyprovokoval a co nejvíc mi znepříjemňoval hru jakýmkoliv způsobem, ať už nadávkami nebo tvrdými zákroky. A skoro vždy se jim to bohužel daří. Tvrdá hra mi nevadí, umím přijmout i rozdat. A rozhodčí - to jsou kapitola sama pro sebe.

 

Co Vám na to říká trenér?

 

Samozřejmě že mě za karty žádný trenér nepochválí.

 

Máte to tak už od žákovských let a nebo se to vyvinulo později?

 

Myslím, že někdy v dorostu jsem začal pravidelně sbírat karty, ať už za řeči nebo za fauly. 

 

Máte nějakou zajímavou příhodu s obdrženými kartami?

 

S obdrženými ani ne, to je stále dokola za to samé. Ale někdy v dorostu se mi stalo, že jsem ráno šel na zápas a po cestě jsem potkal rozhodčího, který nás pískal. Říkal, že jakmile něco provedu, tak mě okamžitě vyloučí. Prý že si sebou na hřiště nebere žlutou kartu a bude dávat rovnou červenou. Zafungovalo to, byl jsem jako beránek :-). Dodnes, když se potkáme, tak se tomu oba zasmějeme.

 

Co rozhodčí a karty - je vám předem jasné, že tenhle rozhodčí vám kartu určitě dá, tady s tím se dá diskutovat, jiný karty zase nepotřebuje,...?

 

Jak jsem říkal, rozhodčí to je kapitola sama o sobě. Podle mě jsou 3 kategorie rozhodčích. Ti, co to opravdu umí, nechtějí si sami dělat problémy a s přehledem si odpískají zápas. Pak ti, co to neumí a umět nebudou, ale zároveň nechtějí nikoho poškodit. A pak ta nejhorší kategorie - ti, kteří to vyložené neumí a záměrně i vědomě poškozují některý z klubů. Vždy před zápasem je mi naprosto jasné, který rozhodčí čeká, jakmile něco řeknu nebo někoho zfauluju jen proto, aby si mě mohl žlutou kartou takzvaně "připravit" a mnohdy mi přijde, že schválně na mě neodpískají faul jen proto, aby mě sami vyprovokovali. Už jsem si zvykl na to, že mi rozhodčí jen mezi čtyřma očima sprostě nadávají a záměrně provokují. Jako například při mém posledním zápase doma s Jevany. Tolik sprostých slov, co jsem slyšel od toho individua, co nás pískal, to bylo něco neskutečného. V okresním přeboru je opravdu jen hrstka rozhodčích, se kterými se dá normálně vycházet a normálně  komunikovat. Těch si vážím a budu je respektovat. Ostatní respektovat nebudu.

 

Abychom nemluvili jen o trestech. Trenér vás považuje za důležitý stavební kámen sestavy. Jak se vám povedl letošní ročník po herní stránce?

 

Můj pocit z minulé sezony je takový, že jako tým jsme měli určitě na to předvést lepší výkony. Osobně jsem se snažil na hřišti nechat vždy maximum.  Těžko říct, zda jsem mohl pomoci k lepším výsledkům.  Už proto jsem se rozhodl Kouřim opustit a v příští sezóně budu hájit barvy Dobrého Pole. Podle mě by Kouřim měla být někde mezi TOP 5 týmy v tabulce a ne se bát a hrát o záchranu.  Osobně považuju za povedené zápasy hlavně doma s Bečváry a venku v Žiželicích. Nepovedený ten v Libodřicích.

 

Jste určeným specialistou na pokutové kopy? Osobně jsem byl na zápase, ve kterém jste dal Stoupovi z Bečvár ze tří pokusů třikrát gól a pokaždé jinam. Jak se rozhodujete, kam kopat?

 

Myslím, že na začátku sezóny jsem určitě určený na penalty nebyl. Sám se nepovažuji za specialistu, nemyslím si že je zahrávám nějak extra dobře. Vím že zbytek týmu se vždy musí klepat, když vidí, že jdu na penaltu. Když mě vidí na tréninku, jak mi to lítá všude okolo jen ne do brány... Jinak penalta je jen o nervech. Kdo na to nervy má, ten jí dá. Kdo nemá a bojí se, většinou nedá. Jinak samozřejmě svojí metodu kopání penalt mám a tu zná asi jen nejlepší brankář okresního přeboru Lukáš Havránek. J

 

Koho ze sestavy ročníku byste volil za hráče sezóny, případně kdo vám v sestavě chybí?

 

Těžká otázka, hráče vidím jen 2x v sezóně, když hraje proti nám. Určitě mi tam chybí nejlepší střelec Hrstka. Pokud bych měl vybrat nejlepšího, tak jednoho z jevanského dua  Bečvařík – Krákora. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou