Poříčí slavilo sedmdesát let klubu, hattrickem přispěl i Jakub Kohák

0

Baník Královské Poříčí slavil v sobotu sedmdesát let od založení klubu a součástí oslav bylo také přátelské utkání mezi domácími hvězdami a týmem FC KOLIKTOCHCETE, který seskládal právě pro tuto příležitost kapitán Jakub Kohák. Hodně otevřená exhibice nakonec skončila 8:8, což byla pro početné obecenstvo parádní odměna.  

Herec, porotce a miláček fotbalového publika, Jakub Kohák, poskládal velmi silnou jedenáctku s kvalitními náhradínky. Její součástí byl například i bývalý hráč Sparty Praha, či Viktorie Plzeň a aktuálně trenér Baníku Sokolov, Pavel Horváth. Barvy týmu FC Koliktochcete pak hájil například předseda Komise mládeže FAČR a ředitel FK Baník Sokolov, Tomáš Provazník, nebo mistr světa v doktorském fotbalu, Jan Lukeš. Domácí povolali ty nejlepší. Na hřiště naběhla velmi silná jedenáctka složená z největších hvězd Baníku. Jejími členy bylo několik trenérů týmů z celého kraje, čí bývalých i aktuálních hráčů klubu.

Veliké oslavy začaly už dopoledne, kdy je zahájil turnaj malých nadějí. Na umělé trávě se spolu o zlaté medaile a různé sladké odměny střetlo hned několik týmů nejen z okresu. Soupeři domácím dorazili totiž také ze sousedního Německa. Už během turnaje přípravek se ale mohli děti i dospělí zabavit pomocí různých atrakcí. K dispozici byl „Lidský fotbálek“, „Zorb fotbal“ nebo střelba na přesnost.

Po turnaji se diváci uchýlili do rohu umělého trávníku, kde už byly připraveny různé překážky pro ukázku parkourového umění v podání několika mladých nadšenců, pod jejichž dozorem si později mohli dobrovolníci parkour i vyzkoušet. Těsně před samotným tahákem dne v podobě přátelského utkání ještě diváky zabavilo několik vysoupení malých mažoretek. Pak už ale moderátor akce, Jan Picka, uvedl na trávník očekávané fotbalové hvězdy a zápas mohl začít.

Po nádherné přestřelce, která snočila osmi góly na obou stranách si mohli diváci oddychnout u občerstvení. Už brzy se ale na scénu vrátil Jakub Kohák se svým týmem, který vyzval sponzory celé akce na přátelský duel v „Lidském fotbálku“. Ve zbytku dne pak diváky ve fotbalovém areálu zabavily při oslavách skupiny End of Scream a Return.

Turnaj přípravek ovládl tým Sokol Citice!

Zápas:

All stars Baník Kráslovské Poříčí – FC KOLIKTOCHCETE 8:8
2x Jiří Drobný, 2x Miloš Dufek, Petr Skribek, Josef Fišer, Milan Kovač, Miroslav Buják - 3x Jakub Kohák, 3x Jan Lukeš, 2x Tomáš Provazník, 


Reportáž z utkání:

Chvíli trvalo, než se utkání více rozproudilo a začaly se na obou stranách objeevovat očekávané šance. Oba týmy se spíše sžívaly s trochu kluzkým terénem a seznamovaly se se soupeřem. Postupně se však konečně osmělily, hra se hodně otevřela a společně s ní brzy i skóre. O to se postaral ředitel FK Baník Sokolov, Tomáš Provazník, který po individuální akci vystřelil z hranice vápna přímo k tyči a dostal tým FC Koliktochcete poprvé do vedení.

Hned vzápětí pomohla při slátané akci na druhé straně hostům tyč, ale domácí měli posléze stejné štěstí. Na tyče tak bylo vyrovnáno, ale v gólech začali hosté odskakovat. Po krátké chvíli totiž dostal kapitán Jakub Kohák přihrávku v podstatě před prázdnou bránu a neměl problém uklidit balón do sítě. Domácí ale kontrovali velmi rychle. Po centru do vápna a několika odrazech se míč dostal k Petru Skribkovi, a ten už ve snadné pozici hladce zaznamenal kontaktní branku.

 

Za pár minut už ale Koliktochcete znovu zvýšili. Po nedorozumění v domácí obraně se dostal do šance ve vápně Jan Lukeš, který měl tolik času, že si mohl s brankářem Zimmelem ještě popovídat. Nakonec rozvlnil síť střelou k tyči. Už za pár chvil se ale na druhé straně ve vápně rychlou kličkou uvolnil Jiří Drobný, a přesnou tvrdou střelou dostal domácí opět do kontaktu. Ihned vzápětí pak hostující bek doslova namazal domácímu útočníkovi, který rychle nabídl balón Josefu Fišerovi a následovalo snadné vyrovnání.

Poslední slovo ale měli nakonec v první čtyřicetiminutovce přeci jen hosté. Velmi rychle po vyrovnání brankáři domácích vypadla střela přímo ke kopačkám Jakuba Koháka, který zakončoval neatakován prakticky z brankové čáry. Ve druhé půli se na první branku opět muselo chvíli čekat, ale pak dostal do běhu fantastický pas dokrtor Jan Lukeš, který tváří v tvář brankáři zakončil krásně k tyči podél Zimmela. Později sudí udělil první a poslední kartu v utkání, kterou si vykoledoval Pavel Horváth. Ten si ale nenechal nic líbit, srazil sudího k zemi a tam si to s ním vyříkal.

Krátce na to ale Horvátha rozradostnil další moment. Sice prohrál ve hře „Kámen, nůžky, papír“ s kapitánem Kohákem, a tak nemohl rozehrát přímý kop, ale vadit mu to nemuselo. Po Kohákově přímáku totiž vznikl ve vápně zmatek z něhož vytěžil šestou branku Tomáš Provazník. Pak ale začal mít domácí Baník navrch a postupně tříbrankové manko zase stahoval. Hosté se dostávali stále více pod tlak a když se hostujícímu bekovi nepodařilo jen těsně vychýlit směř střely Miloše Dufka z branky, byli domácí zase zpět. Prakticky hned z následující akce navíc snížil Jiří Drobný a vyrovnání později po několika velkých šancí na obou stranách obstaral po centru do vápna Miloš Dufek.

Až do konce to pak už byla jen napínavá a těsná přetahovaná. Nejprve Jakub Kohák zkompletoval hattrick, když obešel brankáře a zasunul míč do prázdné branky. O chvíli později si však po jeho vzoru na druhé straně poradil s gólmanem kličkou do protipohybu i Milan Kovač a bylo zase vyrovnáno. Jenže hosté se s blížícím koncem trefili znovu, když se parádní ranou z dálky k tyči blýskl opět již trojnásobný střelec Jan Lukeš. Domácí pak dlouho nemohli vyrovnat a časový limit už dávno přešel přes základní hrací dobu. Nakonec ale na poslední chvíli domácí díky Kohákově “brutálnímu“ faulu ve vápně vybojovali penaltu, z níž opět vyrovnal Miroslav Buják. Ihned po vyrovnání sudí zápas ukončil.

Ohlasy po utkání:

Pavel Horváth:
Já už to tady znám, dnes jsem tady hrál podruhé. Opět musím pochválit výborné hřiště a celkově vyzdvihnout vynikající prostředí. Diváci vytvořili skvělou atmosféru a myslím, že si všichni zápas museli užít, bodeť by ne, když padlo šestnáct branek, to je paráda. Soupeř byl hodně nepříjemný a musel jsem ze sebe vydat vše. Celkově to hodnotím skvěle. S týmem Jakuba Koháka to pro mě byla premiéra a hodně jsem si jí vychutnal. Nasmáli jsme se, zahráli jsme si celkem pěkný fotbal a poctivě jsme tím oslavili krásných sedmdesát let Baníku, kterému tímto přeji mnoho dalších úspěchů.

Jakub Kohák: Bylo to perfektní. Skvělá, důstojná oslava sedmdesáti let Baníku Kráslovské Poříčí. Atmosféra byla vynikající, Konečný stav 8:8 poté, co jsem velmi tvrdě a nebezpečně zfauloval domácího hráče a penalta byla pozásluze proměněna. Sám jsem dal tři góly, hattrick. Mohl jsem jich dát více, ale trochu jsem soupeře šetřil. Já teď doufám, že si tady zbytek dne ještě pořádně užiju a případně si tu najdu ještě i nějakou nevěstu (smích).

Rozhovor s Jakubem Kohákem najdete zde.


Miroslav Buják (hrající trenér domácích): Pro diváky to byla senzační podívaná, kterou jsme si nesmírně užili také my. Padlo šestnáct branek, takže si určitě každý přišel na své. Zápas navíc skončil spravedlivou remízou. Celý den byl parádní, akci na takové úrovni jsem už dlouho nezažil a chtěl bych tímto také poděkovat hlavnímu pořadateli, Víťovi Frimlovi, který pro ten den udělal maximum a zařídil nádhernou a důstojnou oslavu sedmdesátých narozenin klubu. Děkujeme i divákům, kterých přišlo více, než jsme doufali a věříme, že si to užili stejně jako my. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou