Jílové zahajuje spolupráci s Unionem Děčín

0

Dlouho se přetahovali s Modrou o první místo v I.A třídě a postup do krajského přeboru. Ačkoliv Jílové nakonec o skóre skončilo druhé, mohlo i tak slavit posun do vyšší soutěže. „Postup je důležité hlavně pro růst našich mladých hráčů,“ podotkl trenér Ondřej Barilla.

Tak nakonec bylo i druhé místo postupové. Sezónu tedy musíte hodnotit kladně, ne?
Určitě. Postoupili jsme, což je důležité hlavně pro další růst našich mladých hráčů. Další sezóna v I.A třídě by pro řadu z nich byla nemotivující. Pořád si však myslím, že má tenhle tým na víc, než v určitých zápasech předváděl na hřišti.


Jak vy, tak Modrá, jste si mohly ušetřit nervy v závěru sezóny, co?
Bez těch nervů by to asi nebylo ono. Bylo to napínavé až do posledního zápasu. Mělo to alespoň náboj. Osobně nemám rád, když se sezóna pouze dohrává.


Kdy začínáte přípravu na krajský přebor?
Přípravu jsme začali již 12. července. Budeme mít měsíc na to, abychom se na krajský přebor zodpovědně připravili.


Jílové zažívá parádní období, v předešlých sezónách hrálo spíše v horším středu tabulky. V čem tkví zlepšení?
Rozhodujícím faktorem byl příchod nových mladých hráčů, kteří mezi ty starší dobře zapadli. Také se, až na závěr sezony trénovalo v dobrém počtu hráčů. Předtím jsme měli tým tvořen hlavně ze zkušených fotbalistů, kterým v řadě případů, včetně mě, chyběl trénink. Po rychlostní a fyzické stránce to nebylo ono.I tak tam ale hrála řada kvalitních fotbalistů a byli jsme schopni v soutěži porazit kohokoliv.

 

Jaké zápasy se vám v sezóně nejvíce líbily a na které byste nejraději zapomněl?
Líbila se mi obě utkání s Libouchcem, která jsme zvládli na jedničku. Dříve nám tento soupeř vůbec nevyhovoval. Suverénně nejhorší výkon jsme předvedli v Duchcově, kde jsme ztratili bod, díky kterému jsme neskončili na prvním místě.


Složení realizačního týmu zůstává stejné? Nadále budete trénovat s Radkem Ranglem?
K Radkovi se jako asistent připojí ještě Ondra Michl. Radek totiž přestupuje do Bynova a na každém utkání nebude přítomen. Ondra mi pomáhal již teď a pro tým je určitě přínosem. Hodil by se i jako hráč, ale zranění mu to už neumožní.


Je nějaký tým, na který se v krajském přeboru těšíte? Například Modrá, nebo Vilémov…
Těšíme se na všechny týmy v krajském přeboru, všechny budou kvalitní a utkání budou mít mnohem větší úroveň. V I. A třídě bylo většinou do poločasu rozhodnuto a pak se zápas jen dohrával. Hlavně proti nám soupeři budou chtít hrát fotbal. A to by nám mělo vyhovovat. Teď jsme většinu utkání hráli do plných.


Co hráčský kádr? Z Junioru k vám prý míří Smutný, Florián a Gaher.
To souhlasí, všichni tři budou hrát u nás. Do Bynova odchází Radek Rangl. Myslím si, že by v klidu mohl hrát i kraj, ale respektovali jsme jeho přání. Aleš Čermák bohužel ukončil kariéru, jeho kvality nám na hřišti budou chybět. Pevně věřím, že mu to bude chybět a ještě nám pomůže. Do Bynova také odchází Michal Horyna.


Nezasloužil by si fotbal v Jílové větší diváckou návštěvnost? Zvláště, když budete hrát krajský přebor..
To zasloužil, třeba se to teď zlepší, ale moc tomu nevěřím. Když jsme hráli v Modré, tak tam z tří stovek diváků byla většina z Jílového. Bohužel na normálním utkání doma je pak nevidím. Je to škoda. Musíme něco vymyslet, jak je přilákat.


Mluvilo se o vaší spolupráci s Unionem Děčín. Můžete k tomu něco prozradit?
Ano, je to tak. S Bynovem budeme spolupracovat ve všech kategoriích včetně dospělých. Důležité je to hlavně pro mládež, my bychom žáky ani dorost dohromady nedali, takhle budou mít naši kluci kde hrát a neskončí. Bez spolupráce to za chvíli nepůjde nikde na této úrovni, jelikož se řada mládežnických kategorií před lety zanedbala a teď to má velký dopad na dospělý fotbal.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou