Před pěti lety nově vybudované velimské béčko je konečně v okresním přeboru

0

Okresní přebor zná své účastníky a mezi nimi je i rezerva Velimi, která se do okresu kvalifikovala jako vítěz skupiny III. třídy. Je čas dovolených, některá mužstva zahajují letní přípravu, nováček okresního přeboru FC Velim B s nově budovaným týmem zatím ne. Doma jsme zastihli vedoucího mužstva p. Jaroslava Češpivu, který nám odpověděl na několik otázek.  

Čteme, že současné béčko bylo nově vybudované. Můžete to přiblížit?           

 

Vrátit se hodně zpátky, to asi ne. Tak jen krátká minulost. V sezóně 2010/11 (áčko v divizi), béčko postupuje do I.A třídy, kde si v následující sezóně vede úspěšně. Po skončení sezóny (2012) Velim A odhlašuje divizi a přechází  do I.A třídy. Téměř celý kádr áčka opouští Velim. Do role áčka vstupuje béčko hrající I.A třídu. Tvoří se nové béčko, které nastupuje do III. třídy, trenérem se stává p. Jaroslav Jedlička, který trénoval v Předhradí.

 

V sezóně 2012/13 se tvoří kádr mužstva, který první neúspěchy neodradily. V dalším ročníku se hledá optimální sestava se střídavými výsledky. Na jaře 2014 přichází k trenérovi nový vedoucí mužstva  p. J. Češpiva, začíná se dařit a výsledkem je 3.místo. V sezóně 2015/16 se mužstvo opět zlepšuje, dokonce poráží i vítěze soutěže Bečváry na jejich půdě a končí na 2.místě.  A konečně přichází postupový ročník 2016/17. Rezerva Velimi končí na 1. místě a slaví postup do okresního přeboru. Je to zasloužený úspěch celého mužstva a trenéra Jaroslava Jedličky.

 

K jakým změnám došlo v kádru mužstva?                                                             

 

Ještě nebyla schůze, ale nějaké novinky mám. To nejpodstatnější už víme. U mužstva skončil trenér J. Jedlička (z osobních důvodů) a k mužstvu nastupuje Jiří Ptáček. Jirka  jako hráč začínal v AFK Kolín, potom hrál v FC Velim za béčko i za áčko. Po skončení hráčské kariéry si ho trenér J. Češpiva vzal jako asistenta k béčku. Postupují  do I.A tř. Pak pokračují u nového áčka až do září 2013. Po odchodu J. Češpivy pokračuje jako trenér áčka, později tvoří u áčka trenérskou dvojici s J. Ceralem. V této sezóně si od fotbalu odpočinul. Od července nastupuje Jiří Ptáček jako trenér béčka, za vedoucího mužstva si vybral p. Jaroslava Češpivu, který tak pokračuje..  

 

Hráčský kádr A + B je poměrně dostatečně široký. Béčko opouští brankář M. Polák (do Pašinka/Nebovidy) a L. Kostka (konec kariéry). Z dorostu přichází D. Kopecký. Z áčka nikdo neodchází. Největší letní posilou je Martin Kedršt (přestup z Býchor), o kterého Velim usilovala už v zimě. V  dorostu skončil a je v přípravě áčka T. Milichovský. Dále se do přípravy áčka zapojili dorostenci J. Ceral. D. Pych a D. Dejmek. 

 

Jak bude probíhat začlenění  hráčů do sestav obou mužstev?  

 

 

Tak jako to bylo v této sezóně. A jak bylo vidět, vyplatilo se to. Áčko má svůj vlastní kádr, z toho jich je jedenáct hráčů uvedeno na soupisce, dále trénující dorostence a pak skupinu mladých hráčů (poměrně početnou), kteří trénují v áčku, ale při zápase pak sedí na lavičce. Proto hrají potom za béčko. Je to náš takzvaný "systém síta". Tito hráči procházejí sítem obou trenérů při nominaci na víkendové zápasy áčka respektive béčka.

 

Jak bude probíhat letní příprava béčka?                                  

 

 

Pokud vím tak stejně jako každý rok. Většina mladých už zahájila přípravu v áčku. Ostatní? To jsou zkušení lídři (u mne „velimští profíci“) a tak mají individuální přípravu. Společně začínají 3.srpna. Pak už pokračují dvakrát týdně. Přípravné zápasy?  Nejprve účast na tradičním turnaji sportovců v Předhradí, neděle 6.srpna od 9:00, příprava proti mužstvu Kouřimi, 12.-13.8.(bude upřesněno), generálka s  tradičním soupeřem,  nováčkem I.B třídy mužstvem Bečvár, 19.-20.8. (bude upřesněno). První mistrovské utkání v sobotu 26. 8. od 17:00 na domácím hřišti proti tradičnímu učastníkovi OP mužstvu Nučic.

 

 

Na závěr.                                                                                                                           

 

Snažil jsem se získat informace, ale jsou prázdniny, nebylo to jednoduché. Např., trenér J. Ptáček se mnou mluvil přímo z nejvyššího vrcholu Alp v Rakousku. Omlouvám se. Další informace poskytne trenér béčka po dovolené.                             

 

Čtenáře zdraví Jaroslav Češpiva, vedoucí  FC Velim B, administrátor.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou