FOTO: Ústí nad Orlicí vypadlo před 1400 diváky s prvoligovým Slováckem až po penaltách!

0

Po skvělém postupu do ČFL mají fotbalisté Jiskry za sebou další velký úspěch. Ve 2. kole MOL CUPU dokázali vzdorovat až do penaltového rozstřelu zkušenému ligovému týmu. 

JISKRA ÚSTÍ N.O. – 1. FC SLOVÁCKO 1:1 (1:1), penalty 4:5

BRANKY:   27. Souček  –  19. Juroška              

1 400 diváků

 

SESTAVA ÚSTÍ: J.Krátký – Coufal, Chleboun, Jeníček, Langer - Opina (71.Kukla), Falta (78.Smejkal), Vaňous, Souček – Habrman (90. M.Krátký), Nágl.

SESTAVA SLOVÁCKO: Daněk – Suchý, Hofmann, Díšek, Juroška - Sadílek (61.Hellebrand), Rezek, Petr, Vasiljev (69.Havlík), Daníček - Kubala(61.Yu Kanghyun).

 

 

Nádherně zaplněný stadion sledoval neuvěřitelné drama, v němž domácí borci hráli důležitou roli. Hosté byli jednoznačným favoritem, vždyť v úmorném vedru nastupovali proti hráčům, kteří se ve většině případů dostavili k zápasu přímo z práce. Od úvodních minut mělo Slovácko územní převahu, ale do velkých příležitostí je skvěle hrající obrana Jiskry nepouštěla. Naopak, v 6. min. po chybné rozehrávce hostů a nejistém vyběhnutí gólmana mohl otevřít skóre Vaňous, jeho pokus o lob z 35 metrů však neměl správný směr. Vedoucí gól favorita tak padl v 19. min. trochu náhodně, když nepovedený centr Jurošky doplachtil nečekaně za zadní tyč Krátkého – 0:1.

 

Domácí gólman krátce nato ve 27. min. zlikvidoval vyloženou šanci Vasiljeva a zdálo se, že hosté nabírají dech. Ve 27. min. ale Langer rozehrál dlouhý přímý kop do vápna, gólman Daněk ve skrumáži tečoval centr jen na zadní tyč, kde Souček nekompromisně do vzdálenější šibenice vyrovnal – 1:1. Domácí příznivci málem zbořili tribunu a čekali na odpověď Slovácka. Ta přišla až v 40. min., kdy po centru Rezka nedosáhl na míč ve vyložené pozici Vasiljev.

 

I po přestávce byl obrázek hry stejný, hosté drželi míč, kroužili před vápnem, kde naráželi na dobře postavenou obrannou zeď. V 54. min. se neujala dobře mířená střela Jurošky, v 55. min. měl na druhé straně nadějnou příležitost ke střele z vápna Vaňous, trefil však jen blokujícího obránce. Poté nápor Slovácka znovu zesílil, ale přinesl jen několik nevyužitých standardních situací. V 85. min. nedotáhl velmi dobře hrající hostující mladík Helebrand své pěkné sólo ke gólovému zakončení a přišlo to, co opravdu nikdo nečekal, jde se na prodloužení.

 

V něm už někteří hráči Jiskry viditelně šlapali vodu a hrdinou zápasu se minutu od minuty stával gólman J.Krátký. Vyznamenal se už v 91. min., kdy skvěle zlikvidoval obrovskou šanci Yu Kanghyuna. V 98. min. vytáhl Krátký zpod břevna dobře kopnutý PK Havlíka. Ve druhé části prodloužení se v 114. min. neprosadil ve vyložené šanci ani Rezek, ústecký gólman ho vychytal. Trvalý tlak hostů pokračoval až do samotného závěru, ale o postupujícím do 3. kola musely rozhodnout penalty.

 

Tuto část rozhodla třetí série, kdy neuspěl domácí Smejkal, všichni ostatní střelci byli přesní, mečbol pak v páté sérii proměnil Juroška. Hostům spadl kámen ze srdce, skvělí domácí příznivci vyprovodili své hrdiny do kabin dlouhotrvajícími ovacemi ve stoje. Velký zážitek pro všechny! Průběh zápasu asi nejvíce vyhovuje Chrudimi. Projeví se únava ze středy v premiéře ČFL? Přijeďte se podívat, zápas s MFK Chrudim se hraje v sobotu 12. 8. od 10.15 hod. na hřišti Za Vodojemem. 

 

AUTOR: Jan Skácel


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou