Představujeme Viktorii Radim, která chce stavět na zdravém jádru

0

Mužstvo Viktorie Radim hrálo osm let krajské soutěže. Po postupu do 1.B třídy v roce 2009 následoval hned další postup o stupínek výše. "A" třídu hrála Radim šest let a nyní přišel velký pád. V předminulém ročníku do nejnižší krajské soutěže a v dalším roce čeká Radim "jen" okres. O plánech pro letošní sezónu jsme si povídali s trenérem radimské Viktorie, Ondrou Exnerem.

Po osmi letech přišel pro Viktorii návrat z krajských soutěží do OP. Jaké byly důvody?       Naše sestupy logicky přišly nízkou kvalitou hráčů.       Jak znáte kvalitu týmů přeboru a jak obecně vidíte kvalitu kolínského přeboru pro tuto sezónu?       Tak je známo, že kolínský okres je dlouhodobě kvalitní soutěž a všeobecně na Kolínsku fotbal baví.       Jaké změny nastaly v klubu během letní pauzy?       Jako asi v každém týmu každá sezóna přináší nějaké změny. My jsme se snažili těch změn udělat co nejméně a zasvětit ještě více domácích hráčů. Skončil u nás Beníšek, který odešel do Plaňan a Králík bude dále působit v Pečkách. Samozřejmě, že kvalitních hráčů není nikdy dost, ale uvidíme, co se povede ještě za přestup do začátku sezóny.       Na jaké základní ose chcete stavět a jakým stylem fotbalu se chcete prezentovat?       Věřím klukům zdravého jádra, kteří pospolu hrají už několik let, a od těch se očekává, že natáhnou na sebe i ostatní hráče a tým bude vystupovat kompaktně. Důležité bude zachytit začátek sezóny, ale určitě kolektivní hrou.       Povedla se vám letní příprava?       S přípravou nemůžu být nadšený. Probíhají dovolené a výlety s rodinami a na tréninky a přípravné zápasy mnohým nezbývá moc času. V této soutěži a s přístupem hráčů, kteří nemají fotbal na prvním místě, to tak zkrátka je. Povedlo se nám odehrát dva přípravné zápasy a turnaj v Tatcích. Teď nás ještě čekají dva přípravné, tak očekávám kompletní účast a maximální soustředěnost do sezóny.       Jaký máte pro letošní ročník cíl?        První polovina podzimu určitě mnoho napoví, ale klidný střed tabulky bych uvítal.       Váš tip na výsledek prvního zápasu, kdy budete hosty v Jevanech.        Každý zápas bude nesmírně těžký, o to více venku. Věřím klukům, že do zápasu dají vše a domů povezeme body. Jak znám Jevany, tak pokud se sejdou, dokáží být silné mužstvo a doma to platí dvojnásob. Nečeká nás vůbec lehký zápas, ale všichni se budeme snažit na něj dostatečně připravit.  

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou