FOTO: Zápas s Libercem Dobříš uhrála se ctí

0
Více než 1 600 diváků bylo zvědavo na historicky první soutěžní utkání se soupeřem z naší nejvyšší fotbalové soutěže. Určitě nebyli zklamáni. Proti vysoce favorizovanému týmu předvedli dobříšští hráči bojovný a obětavý výkon a v první půli bylo utkání i místy vyrovnané. Ve druhé části již hosté dominovali.

První příležitost měl domácí Talůžek, jehož hlavičku po autovém vhozu Maryšky zachytil gólman Hladký. Hosté odpověděli několik šancemi. Po centru Voltra stačil Talůžek vytěsnit Machovu dorážku z úhlu, po Karafiátově centru hlavičkoval Knejzlík nad bránu, domácí brankář Šedivý vyrazil střelu Graiciara a nepřesně stříleli i Voltr a Bosančič. Domácí se pak mohli ujmout vedení, ale Maryška svůj únik nezakončil přesně.

 

Ve 25. minutě se však Liberečtí prosadili, když po přihrávce Malinského skóroval Pulkráb. Maryška pak mohl srovnat, ale ani jeho druhý únik neskončil gólem. V poslední čtvrthodině mohli uspět obě mužstva. Za dobříšské Maryškovu střelu zablokoval obránce, Hladký si poradil se střelami J. Šraina i Dorta a po rychlé akci přestřelil M. Puchmajer. Za hosty neproměnil svou možnost Malinský.

 

Před začátkem druhé půle poblahopřáli dobříšští funkcionáři sponzorovi a vydavateli zpravodajů, vstupenek a dalších tiskovin panu Jiřímu Krákorovi k pětašedesátinám.

 

Do druhé části utkání pak vlétli hosté na hřiště s velkou chutí a prakticky až do konce zápas ovládali. Malinský nastřelil tyč, se svými střelami neuspěli Knejzlík a Pulkráb a když Knejzlík dopravil míč do sítě, nebyl gól uznán pro ofsajd. Dobříšští měli šanci po přízemním centru Dorta, avšak O. Puchmajer se k míči nedostal. V 58. minutě hlavičkoval Voltr do tyče a odražený míč poslal Kulhánek podruhé do branky.

 

Za Dobříš mohl snížit po akci V. Šraina Dort, ale překopl branku. Hosté naopak mohli zvýšit po hlavičce Wesleye, kterou Šedivý vyrazil z brankové čáry. V 72. minutě zahrával Bosančič přímý volný kop a střelou k tyči zajistil pro Liberec třetí gól. Další pak mohli přidat dvakrát Voltr a hlavou Blažek, ovšem i dobříšští měli šance na čestný úspěch, ale Maryškova střela těsně branku minula a v poslední minutě jeho pokus mířil vysoko.

 

MFK Dobříš - FC Slovan Liberec 0:3 (0:1)

Branky: 25. Pulkrab, 58. Kulhánek, 72. Bosančič

Sestava Dobříše: Šedivý – Procházka (76. Karas), Talůžek, Rychlík, M. Puchmajer – Junek (72. Masopust), J. Šrain, O. Puchmajer (75. Liška), V. Šrain – Dort, Maryška

Sestava Liberce: Hladký – Mikula, Karafiát (70. Coufal), Machuča, Knejzlík –Bosančič (76. Blažek), Kulhánek – Malinský (70. Da Silva), Graiciar, Voltr – Pulkrab

Rozhodčí: Ardeleanu

Diváci: 1 600

 

Autor: R. Weber pro oficální web klubu MFK Dobříš

 

Martin Šrain (trenér MFK Dobříš): "Pro všechny tady v okolí to byl velký svátek. Kluci nechali na hřišti maximum, ale rozdíl oproti ligovému týmu byl zkrátka znatelný. Prohra 0 : 3 je pro nás nakonec vcelku dobrým výsledkem. Měli jsme několik šancí a kdybychom dali alespoň gól, výsledek by byl rozhodně lepší. Neproměněná příležitost vždy mrzí, tím spíš v takovém utkání, ale jinak jsme s utkáním spokojeni."

 

Jiří Rychlík (trenér MFK Dobříš): "Samozřejmě se ukázalo, že soupeř, ač bez několika opor, nás kvalitou jasně předčil. Naši hráči podali bojovný a obětavý výkon. Škoda, že jsme nedali alespoň jeden gól. Chci poděkovat divákům, kteří přišli v tak velkém počtu a odměnili potleskem každou naší povedenou akci."

 

Jindřich Trpišovský (trenér FC Slovan Liberec): "Jsem hrozně rád, že jsme takové utkání absolvovali. Hrálo se ve skvělé atmosféře na skvěle připraveném hřišti. Soupeř hrál velmi bojovně, ale zároveň v duchu fair-play. Jednoduché takové zápasy nikdy nejsou, navíc jsme udělali spoustu změn v sestavě. Kádr máme poměrně úzký, v neděli navíc hrajeme se Spartou, takže jsme nechtěli, aby se nám někdo zranil. Ne snad, že bychom se chtěli šetřit, ale měli jsme strach o posty, kde nemáme příliš kam sáhnout. Nakonec jsme ale zápas zvládli, a i když měl soupeř více šancí, než bych si asi přál, jsme spokojeni."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou