Červené Pečky: Snad se historie nebude opakovat do puntíku a pád zastavíme v okrese

0

Před patnácti lety hrály Č. Pečky trojku, poté pět sezón v okrese a postup do krajských soutěží, kde celkově strávily devět let. Nyní však po loňském pádu z "A" třídy přišel další sestup zpět do okresu. O letech minulých i o následujícím ročníku a očekáváních jsme mluvili s předsedou klubu a zároveň trenérem mužstva dospělých, Pavlem Pospíšilem.

Jak se dá toto období charakterizovat?

 

Mám pocit, že historie se tak trochu opakuje. Před lety jsme z krajského přeboru během čtyř sezon spadli až do třetí třídy a museli jsme zrušit i B-tým. Tenkrát to souviselo s generační výměnou, s nedostatkem hráčů a financí. V podobné situaci jsme i nyní. Po zrušení hostování nemáme na nákup hráčů dostatek financí a vlastních odchovanců na potřebné úrovni nemáme dostatek.

 

Jak znáte kvalitu týmů přeboru a jak obecně vidíte kvalitu kolínského přeboru pro tuto sezónu?

 

Kvalita okresního přeboru na Kolínsku byla vždy poměrně vysoká, v mnoha ohledech srovnatelná s 1.B třídou.V letošním roce navíc přibyly tři týmy se zkušenostmi z vyšších soutěží, takže očekávám velmi náročné zápasy.

 

Jaké změny nastaly v klubu během tohoto léta?

 

Letošní léto mi moc velkou radost neudělalo. Po sestupu do okresu odešlo celkem pět hráčů, tři z nich hrají krajský přebor v Kutné Hoře, dva dorostenci, kteří pravidelně nastupovali i v áčku odešli do Suchdola. K týmu se naopak připojili dva hráči, kteří skončili v dorostu, dva hráči, kteří v loňské sezóně nehráli a další  dva dlouhodobě zranění se postupně zapojili do přípravy. Doplnit na některých postech bychom potřebovali, nicméně zatím s nikým nejednáme. Letní příprava rovněž neprobíhá optimálně, tréninky jsou ovlivněny dovolenými a pracovními povinnostmi hráčů. Odehráli jsme tak zatím pouze jeden přípravný zápas (prohráli jsme s týmem Nebovidy-Pašinka 0:1), v sobotu 19.8. od 17:30 nás čeká ještě jeden zápas v Ratboři.

 

Na jaké základní ose chcete stavět, kdo by měl patřit k oporám a jakým stylem fotbalu se chcete prezentovat?

 

Základní sestavu pro první zápas ještě nemám, k oporám týmu by měli patřit brankář Hanzl, obránci Šourek a Pokorný, záložníci Svoboda a Podnecký a v útoku Bílý a Šlejmar. Rád bych hrál ofenzivní kombinační fotbal, ale sportovně musím uznat, že momentálně asi na to nemáme typově vhodné hráče. Protože v loňském ročníku byla největším problémem obranná činnost týmu, musíme začít od zlepšení této činnosti a ze zajištěné obrany se snažit o rychlý přechod do útoku.

 

Jaký je letošní pečecký cíl a s čím půjdete do provního utkání?

 

Cíl pro letošní ročník je naprosto jasný, zastavit výsledkový propad a zabránit opakování historie, tj udržet se v okresním přeboru. Strašák v podobě sestupu tu samozřejmě je, protože v posledních dvou letech jsme moc vítězných zápasů neodehráli a to je pak velký psychický tlak na všechny hráče. Rovněž rozlosování nám na úvod přisoudilo velmi náročného soupeře. Býchory nás vloni dvakrát porazili a i když jsme dvakrát vedli, nedokázali jsme uhrát ani bod. Nicméně začíná nová sezóna a rozhodně chceme vstoupit do soutěže vítězně.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou