FC Velim "B" - Bečváry 1:2 (1:0)

0

Týden před výkopem o mistrovské body v okresním přeboru naší redakci poskytl informace velimský dopisovatel Jaroslav Češpiva. Poskytl komplexní obrázek o všech týmech FC Velim.

Velimská kopaná se prezentuje kvalitně i v mládežnických družstvech. Jaká je situace pro novou sezónu?

 

 

Oddíl bude především pokračovat v práci s mládeží. Přípravky povedou kvalitní trenéři, známý Lukáš Hartig a učitel tělocviku Martin Kyncl, oba hráči velimského áčka. K nepříjemné změně došlo u žáků. Jsou slabší ročníky a není možné udržet v krajském přeboru dvě mužstva. Starší žáci(trenér Pavel Pena) budou hrát I.A třídu. Bylo založeno žákovské béčko, které bude hrát okresní přebor mladších žáků..                                                           

 

Dorost hraje nadále I.A třídu, sk. C. Přišel trenér Zbyněk Sandholc. Čtyři hráči ukončili dorostenecký věk a přešli do mužstev dospělých. Dva z nich, J. Ceral a D. Dejmek, trénují s áčkem. Další dva, L. Havlíček a S. Bunc, ukončili fotbalovou kariéru a Jaroslav Horák chce opět přejít do Křečhoře. Dorost má široký kádr, ze žáků přišlo 8 hráčů. První zápasy ukázaly, že přišli dobře připraveni.

 

A jaké změny můžete avizovat v týmech dospělých?

 

Kádr áčka se téměř nezměnil a je poměrně široký.  Někteří hráči trénující s áčkem budou posilovat béčko, tak jako v minulé sezóně. Přišel již avizovaný Tomáš Kedršt. Na odchodu je „supertalent z fajberku“ Marek Ramšák. Stále hledá ten pravý tým, teď to snad má být Nová Ves I.

 

Béčko má stále problémy s marodkou. Zraněn je kapitán Libor Sixta, opět Jiří Klingr, ještě netrénuje Jan Urban a zatím se nezapojil Martin Souček. Celkem má A + B asi 36 hráčů, bez marodů. Je zřejmé, že kádr bude zeštíhlen uvolněním několika hráčů. 

 

Pojďme tedy rozebrat podrobněji "B" tým, nováčka v okresním přeboru. Jak se dařilo v přípravných zápasech?

 

Velimské béčko, nováček okresního přeboru, se v neděli 6.8.2017 zúčastnilo tradičně v Předhradí už 51. ročníku memoriálu. V dopoledním programu jsme těsně podlehli pozdějšímu vítězi, týmu Sokolče 1:2 a v odpoledním zápase o třetí místo jsme přehráli Novou Ves I. výsledkem 5:0.

  

Sestava Velimi:

 

 

T. Daněk(D. Dejmek)-  M. Hrabal, R. Čepelák, O. Kosina, J. Jelínek – M. Kosina, J. Vlk,   A. Jehlička, J. Zajíc(L. Hájek) - J. Kasal, J.Nedbal.                                                                   –                                                                                                                 

 

Lavička – T. Novák, J. Svoboda, J. Roudnický, D. Kopecký a J. Ceral. 

 

 

O týden později jsme si dali se Sokolčí odvetu a bylo vidět, že soupeř má tým pro "A" třídu. Teprve ve druhém poločase po vystřídání jsme hru trochu vyrovnali. Bohužel branku se nám vstřelit nepovedlo a odešli jsme poraženi 3:0.

 

A jak dopadla generálka na soutěž s tradičním soupeřem z Bečvár?

 

Tradiční generálka dvou spřátelených mužstev, hrajeme dvakrát do roka v letní a zimní přípravě, proběhla ve Velimi na hřišti za školkou. Při generálce se čeká, že mužstva nastoupí v sestavě pro první kolo soutěže. Bohužel, nestalo se, obě mužstva byla oslabena velkou absencí hráčů.

 

Utkání začalo v rychlém tempu. Už v 8.min. proběhl středem hřiště J. Ceral, uvolnil do velkého vápna J. Kasala a ten nezaváhal, 1:0 pro Velim. Útoky se střídaly z jedné strany na druhou. Chvilku měli převahu hosté, ale domácí dokázali odpovědět stejnou měrou. Hra měla dobrou úroveň a slyšel jsem konstatování, že to bylo mezi špičkou okresu a dolní polovinou I.B třídy. Šance byly na obou stranách, ale tam stáli výborní gólmani. Za stavu 1:0 skončil první poločas.

 

 

Druhý poločas ovlivnilo střídání. Už v 50.min., při obléhání pokutového území  Bečvár, naši ztratili míč, hosté šli do brejku a rychlý M. Černý vyrovnal. Pak domácí měli asi 10 až 12 minut převahu. Pak trenér J. Ptáček poslal do hry další tři hráče. Vše asi ovlivnila 78.min. Mezi brankou Bečvár a rohovým praporkem vybojoval míč J. Zajíc, ten se dostal před prázdnou branku a naši dali gól. Hráči Bečvár zakřičeli „ruka“ a rozhodčí, který ze 45 m nic neviděl, branku neuznal. V 82.min. M. Černý rozhodl. Obrana ho neuhlídala a Bečváry vyhrály 1:2.

 

Po utkání jsme si vzájemně popřáli úspěšnou sezónu v nových soutěžích. My v okresním přeboru, hosté v I.B třídě.

    

 

Ještě k neuznané brance. Navštívil jsem rozhodčího, je to kamarád a rozebral s ním situaci ze 78.min. O nic nejde, ale hráč J. Zajíc tvrdí, že měl ruku u těla a v žádném případě se rukou míče nedotkl. Po zápase jsme si vše s Mirkem vysvětlili. Můj názor je jasný.. Rozhodčí ruku neviděl a tak ji nemůže odpískat! Přiznal mi to. O nic nejde, my se nezlobíme.

 

 

Sestava FC Velim B.                            D. Dejmek (T. Novák)                                                                                     ..                                         M. Kosina – R. Čepelák – J. jelínek – M. Hrabal                                                        ..                                               J. Zajíc -  J. Vlk – J. Ceral – A. Jehlička                                                      ..                                                           T. Milichovský – J. Kasal 

Lavička: T. Novák, O. Dvořák, D. Kopecký, J. Roudnický, J. Svoboda. /střídalo se hokejově/

Rozhodčí zápasu: pan Miroslav Mireček Kratochvíl(v minulém životě FIFA)

 

 

A na závěr

 

V sobotu 26.8.2017 hostí naše béčko na domácím hřišti v prvním zápase okresního přeboru mužstvo Nučic. Výkop je v 17:00hod./autor Jaroslav Češpiva, VELsport/.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou