FOTO: Domažlice se postaraly o překvapení. V poháru vyřadily prvoligovou Duklu!

0

MOL Cup měl ve středu většinu z utkání svého třetího kola. A přinesl zajímavý výsledek. Domažlice si totiž doma vyšláply na Duklu Praha! "Je to velký úspěch. Teď si přejeme Viktorku, Slavii, nebo Spartu," vyhlíží osmifinále domažlický trenér Pavel Vaigl.

3. kolo MOL Cupu

Jiskra Domažlice - FK Dukla Praha 3:2 (0:1)

Branky: 52. Hrubý, 55. Mužík, 67. Mužík – 18. Ostojic, 64. Holenda.

ŽK: 38. Kropáček, 63. Hrubý, 89. Švihořík – 69. Kušnír, 83. Mustedanagić.

Sestavy

Domažlice: Švihořík – Blažek, Hájovský (80.Teršl), Bauer, Mlynařík - Chocholoušek, Hrubý, Pfeifer, Mužík, Došlý (46.Bezdička) - Kropáček (46.Hejda).

Dukla: Hruška - Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Podaný - Brejcha (62. Duranovič), Miloševič, Tetour - Holík (78. Mustedanagič), Holenda, Schranz (73. Koval).

 

První vážnější šanci zápasu měli sice domácí, ale jinak v prvním poločase naplňovali hráči prvoligové Dukly roli favorita. A v 18. minutě šli hosté do vedení, po standardní situaci se prosadil Ostojic. Domažličtí posléze měli šanci na srovnání, dožadovali se i odpískání penalty, ale výsledek 0:1 už se neměnil.

 

Domácí do druhé půle poslali do hry Bezdičku s Hejdou a brzy se radovali ze srovnání. V 52. minutě Hrubý překvapil brankáře Hrušku. A o tři minuty později už Domažlice vedly! Prosadil se kapitán Mužík – 2:1. Brankově úrodná část zápasu ale teprve začínala. V 64. minutě totiž srovnal Holenda. O pár vteřin později hosté zahodili další tutovku, a tak se radovali Domažličtí. Trefil se opět Mužík – 3:2!

 

Dukla musela otevřít hru, v 79. minutě dostala míč do sítě, ale pouze z ofsajdového postavení. Brejk domácích v 82. minutě zlikvidoval Hruška skvělým zákrokem, hosté už ale nevyrovnali. Domažlice tak získaly cenný skalp a postupují do osmifinále MOL Cupu. 

 

OHLAS PO ZÁPASE

Pavel Vaigl (trenér Domažlic)

„První půle byla z naší strany opatrná, kluci měli až moc velký respekt. Dostali jsme navíc branku ze standardní situace, na které jsme se přitom připravovali, takové góly jsou totiž laciné a proti takovému soupeři se to může vymstít. Do konce poločasu, který nebyl z naší ideální, už jsme to nějak vydrželi. Do druhé půle jsme vystřídali na dvou postech, šli do drobet ofenzivnější sestavy a vyplatilo se. Kluci zahráli nadstandard svých možností a musím jim jen poblahopřát, protože je to velký úspěch. A koho si přejeme teď? Některý ze zvučných klubů, určitě Viktorku, nebo Slavii či Spartu.“

 

DALŠÍ VÝSLEDKY 3. KOLA

Sokol Živanice (Divize C) - Sigma Olomouc 0:8 (0:2)

FK Hodonín (MSFL) - Slovan Liberec 0:4 po prodl. (0:0)

1. HFK Olomouc (MSFL) - FC Hradec Králové 1:8 (0:4)

FK Jablonec - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)

Vysočina Jihlava - Baník Sokolov 1:0 (0:0)

Kroměříž (MSFL) - MFK Karviná 0:4 (0:3)

Znojmo - Sparta 0:1 (0:1)

Slavia - Třinec 5:1 (0:1)

Táborsko - Teplice 3:4 (1:2)

Bohemians 1905 - Vlašim 2:3 po penaltách (1:0)

 

ZBÝVÁ ODEHRÁT:

Valašské Meziříčí - Ostrava 27. září

Písek - Zlín 4. října

Ústí nad Labem - Slovácko 4. října

Plzeň - Opava 4. října

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou