Ohlasy po inzultaci sudího v Rokytnici

0

 

V 11. kole 1.B třídy skupiny B na Vysočině v zápase mezi Rokytnicí a Nedvědicí hostující hráč Roman Šikula inzultoval po necelé hodině hry sudího. Přinášíme ohlasy z obou táborů, včetně slov samotného Šikuly a popisu celé situace v zápisu o utkání.

Vše se událo v 54. minutě za stavu 3:3. Domácí Dominik Kašiar byl při postupu na hostující branku faulován. Sudí nařídil penaltu, která se však nekopala. Po napadení hostujícím hráčem Romanem Šikulou skončil rozhodčí Ondřej Půlpán v třebíčské nemocnici. Kromě zdravotníků dorazila na hřiště i policie, která zatím událost prověřuje jako podezření z výtržnictví, klasifikace se ale ještě může změnit.

 

O trestu pro Romana Šikulu rozhodne disciplinární komise KFS Vysočina ve čtvrtek 19.10.


Zápis o utkání:

54. min - utkání ukončeno pro inzultaci R. R nebyl schopen pokračovat ve výkonu své funkce z důvodu fyzického napadeni. Hráč H10 v přerušené hře přiběhl k R ze zadu a zákeřně násilně udeřil zaťatými pěstmi R do bederní oblasti a naskočil kolenem na R do oblasti ledvin. R upadl na zem a nebyl schopen dalšího pokračování v řízení utkání. Utkání ukončil AR1. R ležel na zemi cca 3 min - byl otřesen, stěžoval si na bolesti v oblasti ledvin a že se mu točí hlava. Za pomoci domácích hráčů a pořadatelů byl odveden R z hrací plochy do kabiny rozhodčích. Následně pořadatelé zavolali záchrannou službu, kterou byl odvezen na vyšetření do nemocnice Třebíč. Napadeni R je v šetření policie ČR - oddělení Okříšky.

1.SK Rokytnice nad Rokytnou

Pavel Vranka (trenér) pro denik.cz: Prý ten hráč nikdy před tím nic takového neudělal. Asi nějaký zkrat.

 

Petr Herbrych (asistent trenéra) pro denik.cz: Do pokutového území od půlící čáry přiběhl hráč s číslem deset a skočil na rozhodčího.

 

Josef Herbrych (místopředseda, hráč) pro idnes.cz: Tělem srazil rozhodčího k zemi, ten to vůbec nečekal. Byl otřesený, stěžoval si na bolest zad. Něco takového jsem ještě na hřišti nezažil. Asi to byl nějaký zkrat. Ten hráč se do té chvíle choval normálně.

 

SK Pernštejn Nedvědice:

Pavel Vejrosta (předseda) pro idnes.cz: Je mi to strašně líto. Jde o selhání hráče, který to provedl. Myslím, že disciplinárka vynese tak přísný trest, že už skončil. Doufám, že to tak dopadne.

 

Michal Havlíček (hrající trenér) pro denik.cz: Jednoznačně to bylo ze strany Romana Šikuly přes čáru. Ať už byl výkon rozhodčího jakýkoliv, podle mého názoru nebyl dobrý, tohle by se stávat nemělo a do fotbalu to vůbec nepatří. Určitě dostane exemplární trest. Zápas bude samozřejmě kontumován ve prospěch domácích.

 

Roman Šikula (hráč) pro idnes.cz: Ten člověk je v pořádku, byl jsem za ním. Samozřejmě byla hloupost, že jsem do něho žduchl. Bohužel se to stalo, nejsem z toho nadšený. Určitě dostanu trest.

 

Policie

Dana Čírtková (mluvčí policie) pro idnes.cz: Třiatřicetiletý hráč hostujícího týmu fyzicky napadl hlavního rozhodčího utkání. Následkem toho devětadvacetiletý rozhodčí upadl na zem a způsobil si zranění. Na místo byla přivolaná zdravotnická záchranná služba a převezla zraněného muže do nemocnice v Třebíči, kde zůstal hospitalizován.

 

Zdroje:

Šikula srazil rozhodčího, přijela i policie

Fotbalista při vesnickém utkání srazil rozhodčího k zemi kvůli penaltě


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou