Šikula si nezahraje čtyři roky a zaplatí pokutu

0

Disciplinární komise KFS Vysočina vynesla verdikt nad Romanem Šikulou, který v 11. kole 1.B třídy skupiny B inzultoval při zápase Rokytnice - Nedvědice sudího Půlpána. Utkání bylo kontumováno ve prospěch domácích.

Disciplinární komise s rozhodnutím čekala o týden déle, než se předpokládalo. Členy komise zajímalo, zda pracovní neschopnost sudího Půlpána překročí sedm dní. "Pokud bude tato hranice překročena, tak se jedná o závažnější čin a vyšší sazbu. Proto s verdiktem počkáme o týden déle," sdělil Deníku předseda disciplinární komise Roman Šoukal.

 

Roman Šikula dle dnešního rozhodnutí vyfasoval trest na 48 měsíců a zaplatí pokutu 5 000 korun. Trest se nevyhnul ani oddílu SK Pernštejn Nedvědice, který musí uhradit pokutu ve výši 15 000 korun a utkání Rokytnice - Nedvědice bylo kontumováno ve prospěch domácího týmu. "Rozhodčí je stále v pracovní neschopnosti, která přesáhla dobu sedmi dní. Sazba se pohybovala mezi šesti měsíci až deseti lety a pokuta maximálně 10 000 korun. Přihlédli jsme k tomu, že hráč nebyl v posledních dvou letech trestaný a že se k činu postavil čelem a rozhodčímu se omluvil. Přitěžující okolností byl zakeřný způsob napadení a jeho razance. Klubu hrozil finanční postih až 100 000 korun, ale přihlédli jsme k tomu, že klub jako takový nemohl činu zabránit," okomentoval pro Deník rozhodnutí disciplinární komise KFS Vysočina její předseda Roman Šoukal.

 

V tabulce se tak oba týmy potkaly na třinácti bodech a bezprostředně se jich týká boj o záchranu.

 

O utkání jsme psali ZDE.

Reakce k inzultaci rozhodčího si hned od několika aktérů můžete přečíst ZDE.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou