Roztoky na zápas v Čisté jen tak nezapomenou

1

Čistá - Fotbal někdy bolí. O tom se přesvědčil Václav Krůta z Roztok, který tak tak dohrál po ostrém zákroku Dušana Stárka. Nebyl málem ale jediným, kdo poznal chuť kopačky čisteckého fotbalisty.

Ve fotbale je někdy třeba přitvrdit, protihráče nedovoleně zastavit a hru přerušit. Otázkou zůstává, v jaké míře tohoto můžeme dosáhnout. Někdy se setkáme se zákroky, které jsou na hraně, jindy zase s těmi, které jsou hodně přes čáru. Přesně tento problém nastal v 11. kole III. třídy na Rakovnicku. Roztoky zajížděly do Čisté, kam jely potvrdit roli favorita a zvítězit. Více informací k zápasu ZDE.

 

V 72. minutě utkání nastal moment, který s fotbalem neměl ani zdaleka nic společného. Po některých zákrocích se situace tak vyostřila, že domácí fotbalista Dušan Stárek nejprve šel ostře do souboje s Davidem Vejvodou, který stačil ještě uhnout, ale další zákrok čisteckého fotbalisty už trefil cíl. Tím byl Václav Krůta, který ochutnal chuť Stárkovy kopačky na stojné noze ze strany kolena. To samozřejmě sudí Trešl zaregistroval a provinilému ihned ukázal červenou kartu. Na danou situaci jsme sehnali pohled z obou stran.

 

"Myslím si, že červená karta byla bezpochyby zasloužená. Bylo hloupé pokusit se někoho zranit zrovna v této třídě a ještě při posledním zápase a před dokopnou. Jeho reakce na červenou kartu byla též přehnaná. Útok na rozhodčího nic nevyřešil. Jen pošpinil cely zapas. I při jeho odchodu se choval neurvale a všem kolem sebe nadával," sdělil pohled na situaci záložník Roztok David Vejvoda.

 

"Na mě byly předtím asi čtyři ostré zákroky na stojnou nohu. Měl jsem po zápase nateklý kotník a otřes mozku. Když jsem byl na zemi, tak se mi ještě posmívali. Pak jsem udělal ostřejší zákrok já a dostal za něj červenou kartu. Jenom jsem koukal, nechápal jsem proč. Už ztrácím chuť do fotbalu, po tomhle incidentu s fotbalem pravděpodobně skončím. Čistá nejspíš spadne do IV. třídy a já ani nevím, jaký jsem dostal trest," řekl na svou obhajobu Dušan Stárek.

 

Ať je pravda na té či oné stráně, tak je třeba si uvědomit, proč fotbal děláme, hrajeme, věnujeme mu volný čas a všechno úsilí kolem. Proto, aby si člověk po pracovním nebo studijním týdnu šel spravit chuť na fotbal, podal si po zápase ruku se soupeřem a šel v klidu na pivo. Nebo proto, aby se šel na hřiště nechat sestřelit a případně si nechat zničit v první řadě zdraví, a v té druhé i fotbalovou kariéru.

 

Pravdou je, že se nejedná o ojedinělý případ. Již v minulosti měl Dušan Stárek co s proviněním a to v zápase s Lubnou. Více podrobností o minulém případu se dočtete ZDE.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 11. 2017 18:11
Vážně vtipná reakce od provinilého, přijde mi to jak od malého dítěte “oni si začali , já za to nemůžu”. Tento hráč udělal podobný zákrok i na našeho hráč viz. článek o zápasu Lubná proti Čisté. Takový “fotbalisti” by měli dostat stop do konce života než někoho zmrzačí. Je dobře, že sám chce skončit.

Ostatní čtou