Velešín zachrání jen zázrak, Sedlec doufá ve zlepšení

0

O tom, kolik týmů bude z I.A třídy padat o soutěž níže, se rozhodne až na jaře podle výsledků jihočeských celků ve vyšších soutěžích. V A skupině ale každopádně zatím drží černého Petra beznadějně poslední Velešín a předposlední Sedlec. 

Sedlec po historickém úspěchu v podobě postupu do I.A vlétl do soutěže na vítězné vlně. "Podzim jsme začali naprosto skvěle, zcela nad očekávání, zřejmě nás hnalo nováčkovské nadšení. A také díky výbornému úvodu můžeme stále reálně myslet na záchranu. Pak jsme ale několik vyrovnaných zápasů ztratili a začalo se to s námi vézt. Přišly absence, zranění, klasika... A taky několik vyloženě nepovedených zápasů, nicméně na konci už jsme zase hráli vyrovnané duely a tak věřím, že na jaře ukážeme, že s předposledním místem nejsme smíření," bojovně vyhlašuje útočník Sedlece Tomáš Kučera. "Nejbližší týmy před námi budeme mít doma, takže nekolik bodů ztráty není nic, co by nás nějak extra stresovalo."

 

Nejlepší střelec týmu (6 gólů) si uvědomuje rezervy svého celku: "Pravdou je, že jsme letos inkasovali spoustu branek, na to jsme o soutěž níž nebyli zvyklí, ale své sehrál i odchod klíčového stopera do Rakouska. A dopředu už nám to šlo také lépe, než letos. I tak skutečně nevidím jaro nijak černě, máme hodně zkušený mančaft a věřím, že se dáme dohromady. A kdyby ne, tak se z toho také nezhroutíme, jsme vůbec rádi, že jsme se do 1. A třídy dostali."

 

Sedlec nasbíral třináct bodů (devět z nich v prvních čtyřech kolech), na Lokomotivu ČB ztrácí tři body. "Těžko chválit nějakého jednotlivce, když jako tým příliš dobře nehrajete, ale z mého pohledu největší posun dopředu udělal Jirka Špán, který se dokázal z okresní úrovně velmi dobře adaptovat na 1. A třídu a na beku hrál čím dál spolehlivěji," vyzdvihuje Kučera fotbalistu, kterému se na podzim v sedleckém dresu dařilo.

 

 

Velešín zažil divoké léto, kdy se rozhodoval, zda A tým vůbec přihlásí do soutěže. Hráči si nakonec odhlasovali, že v A třídě působit chtějí. A první zápas přinesl nečekaný výsledek - Velešín vyhrál 4:3 na půdě silného Větřní. Jenomže první vyhrání z kapsy vyhání. Velešín se totiž následně propadl do krize a prohrál všech třináct dalších zápasů. Některé porážky byly těsné, ale debakly 0:6 (Prachatice), 2:10 (Bavorovice), 1:11 (Sedlec), to není nic ke chlubení. Ostatně velešínské skóre vypovídá o podzimu jasně: 20:67...

 

Nejlepším střelcem týmu je Stanislav Šálek se sedmi brankami. "Doufám, že na jarní část se nám vrátí alespoň hráči, kteří jsou roztroušení po světě. Jirský z Anglie, Filip a Jakub Rozkošných z Nového Zélandu a Daniel Petr z Rakouska. Bez kvalitních posil je momentálně pro nás I.A. opravdu těžká. I když poslední zápasy s týmy ze špičky tabulky byly opravdu kvalitní," hodnotí první polovinu sezóny trenér Miroslav Lenčéš. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou