FOTO: Dva góly Drobílka nestačily, Vyšehrad v závěru ztratil vedení a s Příbramí pouze remizoval

0

Remízu 2:2 v souboji s Příbramí, třetím týmem tabulky Fotbalové národní ligy, uhráli v neděli 14. ledna na domácí půdě fotbalisté Slavoje Vyšehrad. 

Šemíci měli v souboji s týmem z vyšší soutěže určitě blíž k vítězství, díky dvěma gólům Filipa Drobílka vedli 2:0, řadu dalších šancí – zejména v prvním poločase – však nevyužili. Soupeř po změně stran snížil a tři minuty před koncem vyrovnal na 2:2.

 

První poločas vypadal, jako by byl účastníkem vyšší soutěže spíš domácí tým. Šemíci měli hru jednoznačně ve své režii, navíc proměnili svoji hned první příležitost. Po přihrávce od Matějky poslal balon po zemi křížnou střelou ke vzdálenější tyči Drobílek: 1:0!

 

Vyložené šance pak měli Klesa, Matějka a zejména Doležal, žádná z nich se ale neujala. Mezitím byl ještě faulován hostujícím Vávrou ve vápně Čtvrtníček, penalta byla sice jasná, ale nepískala se.

 

Domácí gólman Havránek musel zasahovat až šest minut před poločasem, kdyvyrazil nebezpečnou střelu Černého na roh. Chvíli nato mohl vyrovnat i Pinc, z malého vápna však hlavou minul. Zajímavý moment nastal v úplném závěru první půle, kdy Madej rozehrál roh tak šikovně, že balon téměř skončil ve vzdálenější šibenici hostující brány, bývalý gólman Vyšehradu Kočí ho ale stihl vytěsnit.

 

Také na začátku druhé půle šemíci udeřili. V 50. min. Čtvrtníček sklepnul balon pro Drobílka a ten přesně zopakoval to, co udělal již na začátku utkání: křížnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči poslal balon do sítě: 2:0! O pět minut později ale střídající Jandera střelou zpoza vápna snížil na 2:1.

 

Potom se domácí sestava začala hodně měnit. V 69. min. mohl zvýšit po přihrávce od Drobílka Kulhavý, ale minul. Čtyři minuty nato, po krásné kolmici od Máčeho, si naběhl do šance Drobílek, bohužel hattrick završit nedokázal, trefil jen včas vyběhnuvšího Kočího.

 

Příbram si vytvořila v závěru utkání převahu i šance. Mitrovič minul a Danoski trefil spojnici tyče a břevnabrány, kterou hájil ve druhé půli Procházka. V 87. min. ale právě Danoski vyrovnal na 2:2. Minutu před koncem mohli dát hosté po trestném kopu dokonce vítězný gól, nicméně Ric hlavičkoval nad Procházkovu bránu.

Další přípravný zápas odehrají šemíci znovu doma a znovu s druholigovým soupeřem. V neděli 20. ledna přivítají na Vyšehradě od 15.00 hod. Viktorii Žižkov.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Po úvodním týdnu přípravy jsme odehráli velmi dobrý zápas, čímž mám na mysli především výkon v prvním poločase. Výsledek mohl být určitě jiný, výrazně lepší v náš prospěch. Vedli jsme 2:0, měli jsme řadu dalších šancí, navíc tam byly i penaltové situace. Ve druhé půli jsme už hodně prostřídali a i když to z naší strany nebylo nějak špatné, podepsalo se to na výsledku, kdy jsme v závěru inkasovali vyrovnávací gól.“

 

Trenér Příbrami Josef Csaplár: „Nastoupili jsme v hodně kombinované sestavě, protože jsme chtěli vidět v zápasovém zatížení hlavně ty hráče, kteří k nám přišli na zkoušku. Pro mě utkání splnilo svůj účel, takže jsem spokojen. Rozdílný obraz obou poločasů korespondoval s tím, jaké do nich poslaly oba týmy sestavy.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Příbram 2:2 (1:0) -> Přípravné utkání 14. ledna 2018.

 

Branky: 3. a 50. Drobílek – 55. Jandera, 89. Danoski. Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:7. Soupeřem zblokované střely: 3:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3.

Rozhodčí: J. Musil – Hurych, Plzák. Bez karet.

Diváků: 85.

 

Vyšehrad: Havránek – Matějka (46. Vacík), Hradecký, Madej – Hendrych (46. Máče) – Klesa (58. Šlegl), Jakab, Doležal (66. Š. Klíma), Kostorek (46. Kulhavý) – Drobílek (75. Šindler) – Čtvrtníček (58. Macej). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Příbram: Kočí – Černý, Pinc, Vávra, Průcha, Kilián, Soldát, Mitrovič, Januška, Ric, M. Klán. Střídali Danoski a Jandera. Trenér Josef Csaplár.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou