FOTO: Atraktivní souboj mezi Litoměřickem a Štětím, výhru si připsal účastník ČFL

0

Druhý zápas zimní přípravy 2018 odehráli Hráči Litoměřicka na UMT v Brozanech v sobotu 13. ledna, soupeřem byl motivovaný celek SK Štětí, se kterým se v krajském přeboru potkává béčko. 

V řadách po podzimu třetího mužstva ústeckého přeboru hraje David Šraga, Marek Faust, kteří ještě v nedávné minulosti hájili žlutomodré barvy Litoměřicka. S trenérského postu velí Karel Zuna, bývalý kouč. O pikantnost duelu a motivaci především pro hráče ze Štětí bylo postaráno. Po celý zápas se třetiligový soupeř musel vyrovnávat s tvrdou hrou soupeře, který tím projevoval svoje odhodlání znepříjemnit zápas. Rozhodčí Vlašič několikrát upozorňoval fotbalisty v červenočerných dresech, že některé jejich zákroky se dostávají za hranu únosnosti. Do vedení šlo Litoměřicko v šestnácté minutě, kdy Štěpán Kacafírek, hrající po návratu svůj první zápas, sklepl na Davida Surmaje, ten svoji šanci využil k první brance utkání. Řada dalších příležitostí zůstala nevyužita.

 

Druhý poločas v podstatě navázal na prvních pětačtyřicet minut, hru třetiligový tým převážně kontroloval a míč měl většinu času na svých kopačkách. Houževnatě bojující tým ze Štětí dorazili až v závěru střetnutí. Deset minut před koncem se podruhé prosadil David Surmaj, když zužitkoval pěknou Dvořákovu pobídku. V poslední minutě si oba zmiňovaní hráči prohodili role a po přihrávce Surmaje stanovil konečné skóre Radek Dvořák, který se trefil v obou prozatím odehraných přípravných zápasech. Velmi podařeným výkonem se prezentovala nová posila klubu Lukáš Maršálek, jehož posledním klubem byla druholigová Olympia Praha a ještě v minulé sezoně třetiligové Štěchovice.

 

Miroslav Kratochvíl, asistent trenéra Litoměřicka: „Po celý zápas jsme se snažili držet míč a tlačit se k soupeřově brance, po kombinačních akcích jsme si vytvářeli i dost příležitostí ke skórování, ale nedařilo se nám je proměňovat. Musím konstatovat, že nás přátelské utkání hodně bolelo, soupeř hrál někdy až na hranici pravidel a výsledkem bylo i zranění několika našich hráčů. Věřím, že ve středečním zápase s juniorkou Slávie bude převažovat technická hra nad nečistou.“

 

FK Litoměřicko – SK Štětí 3:0 (1:0)

Branky: 2x  Surmaj, Dvořák.

 

Základní sestava: Starczewski – Šimkovský, Šustr, Maršálek, Dvořák – Zbudil, Trýzna, Husenský, Hanuš – Surmaj – Kacafírek. (Střídali: Ordelt, Zdržálek, Zajac, Valenta, Frank)

Zdroj: www.fklitomericko.cz

Článek byl upraven redakcí


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou