Další souboj Domažlic s Viktorií Plzeň, tentokráte s výběrem U19

0

Umělá tráva v Plzni v Luční ulici byla ve středu 17.1.2018 dějištěm druhého přípravného utkání fotbalistů TJ Jiskra Domažlice , kteří měli za soupeře FC Viktoria Plzeň U19 vedenou bývalým hráčem Jiskry Pavlem Fořtem.

Hned ve třetí minutě mohli jít mladíci Viktorky Plzeň do vedení , když Kraml trefil z 11 metrů břevno branky Domažlic.Do vedení šla Jiskra. Ve 24 minutě nová akvizice v modrobílém dresu Jiskry záložník Jonáš Vais našel dlouhým centem Bezdičku , který se strany přehodil golmana Viktorie Maříka na 0:1.Stejný hráč měl o chvíli na to měl další tutovku , když si zpracoval centr v malém vápně zprava od Hejdy a trefil brankáře Maříka ležícího u levé tyče své branky.

 

V 51. minutě šel sám na golmana Švihoříka Vrba nedal.Za tři minuty odpískal rozhodčí Šlajs penaltu na Ungra , kterou Došlý proměnil na 2:0.Po hodině hry předvedli Domažlice rychlý brejk Bauer vysunul po levé straně Došlého, který našel ideálně Mužíka na malém vápně. V zakončení nebyl domažlický kapitán úspěšný a přestřelil branku. V 67. minutě vstřelil Štursa gol na 2:1 ,když dostal balon za obránce , ale byl z ofsajdové pozice, sudí Šlajs gol uznal. V 80. minutě předvedli Viktoriáni rychlí brejk Svoboda hledal centrem své spoluhráče balon se odrazil k Žilákovi , který se trefil křižnou střelou s pomocí teče k levé tyči branky Jiskry na konečných 2:2.

 

V závěru utkání vysunul Mužík Bezdičku, který zatáhl míč po pravé straně centrem hledal Došlého a plzeňský obránce pro něj nešťastně trefil levou tyč vlastní branky.

 

,,Pro naše kluky, kterým je 17 nebo 18 let byla komfrontace se špičkou ČFL velká zkušenost. Hráči byli připraveni co se týká rychlosti a tvrdosti hry. Postupem času jim docházeli síli dostávali křeče. Musím říct, že vzhledem k tomu s jakým soupeřem jsme hráli, tak jsme si vytvořili brankové příležitosti a dva goly vstřelili. Musím kluky pochválit makali snažili se. Každý takový zápas je posouvá a je pro ně velký přínos, protože kluky připravujeme na dospělý fotbal.Musím poděkovat Domažlicím , že nám umožnili sehrát s nimi takové utkání , protože mají nabitý program.(zápas se domlouval na poslední chvíli).Byl to pro ně určitě zajímavý zápas místo tréninku (smích)“ řekl po utkání jeden z trenérů Viktorie Plzeň U19 Pavel Fořt.Další otázka mířila na dva odchovance Jiskry v dresu Viktorie Plzeň Kramla a Selnara?,,Určitě jsou to zajímaví hráči.David Kraml odehrál velice slušné utkání.Neměl to jednoduché ve středu hřiště , kde narazil na zkušené hráče Mužíka a Brauna.Popasoval se stím dobře. Selnarovi až tolik zápas nevyšel, ale měl tam zajímavé momenty. Teď jsou na začátku svých kariér.Oba ještě musejí na sobě pracovat jsou příslibem do budoucna.“, dodal Fořt.

 

,,Začátek byl takový vlažný.Byl to zápas nahoru dolů moc se nebránilo. Kluci chtěli hrát, tak jsem je nechal. Musíme do té obrané fáze lépe bránit i když je to přípravné utkání.Za stavu 2:0 jsme měli šance , které jsme měli proměnit. Musím U19 pochválit, protože hráli dobře. Do přípravy byl zápas perfektní, ale my jsme to utkání měli vyhrát“ řekl po zápase trenér Pavel Vaigl.

 

Petr Mužík kapitán Jiskry: ,,Zápas se nám moc nepovedl , dělali jsme chyby je to přípravné utkání. Musíme se z toho poučit. Soupeř hrál dobře byl na nás namotivovaný chtěli se na nás vytáhnout“.

 

FC Viktoria Plzeň U 19 – TJ Jiskra Domažlice 2:2 (0:1)

Branky: 67.Štursa, 80. Žilák - 24. Bezdička 55. Došlý (pen.).

 

Sestava Jiskry Domažlice: Brych (46. Švihořík)- Kadar, Chocholoušek, Bauer, Beránek, Bezdička, Braun, Vais, Boček, Pfeifer, Hejda. Střídali: Teršl, Mužík, Nazar, Buršík, Došlý, Ungr. Trenéři: Pavel Vaigl a Petr Dobrý. 


Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Mařík- Brož (42. Bartůněk), Svoboda, Čihák, Žilák (46. Halász), Němec, Uzlík, Kraml,Selnar, Štursa – Vrba. Hlavní trenér v tomto ukání: Pavel Fořt.

 

Zdroj: Jiří Pojar / www.jiskradomazlice.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou