I v Bohumíně zahájili zimní přípravu

0

Bohumín zahájil přípravu minulý týden.

Čtrnáctka hráčů Bosporu se v pondělí sešla na prvním tréninku, čímž trenér Marek Poštulka zahájil zimní přípravu. V jejím průběhu dojde na řadu přípravných zápasů a chybět nebude ani tradiční kondiční soustředění v Hrádku na Jablunkovsku. Objevily se i první nové tváře, o jejichž příchodech vedení klubu intenzivně jedná.

Po přivítání v kabině vedením klubu nastínil kouč Marek Poštulka celý plán přípravy. „Tréninky budou v pondělí, ve středu a v pátek, přičemž prostřední termín bude často vyhrazen přípravným zápasům, stejně jako soboty,“ uvedl trenér Bosporu, který nechce hráče jenom mučit běháním, naopak v případě příznivého počasí hodlá využívat i přírodní trávu na hřišti ve Vrbici.

Tým se určitě dostane i do haly na domácí hřiště s umělým povrchem, na venkovní umělé trávě ve Vratimově pak absolvuje zimní turnaj. První utkání čeká Bohumínské už v sobotu 20. ledna od 14 hodin, kdy na vratimovském kolbišti absolvují duel s místním účastníkem krajského přeboru. Bospor v turnaji obhajuje loňské druhé místo.

Úvodní pondělní výběhy na dvakrát dvacet minut zvládl s týmem už i útočník Jakub Padych. Aktuálně čtvrtý nejlepší střelec krajského přeboru, který v dresu Čeladné zatížil konta soupeřů hned třinácti přesnými zásahy, by mohl doplnit kádr nováčka Moravskoslezské divize E. „Je to v jednání. Hráče si vytipovali trenéři, takže záleží na jednání s Čeladnou,“ uvedl předseda Bosporu Lukáš Fluxa.

Do finále by měl být dotažen také příchod zkušeného Martina Hanuse, který roky sázel spousty gólů ve druholigovém Hlučíně a naposledy oblékal dres Kravař. V jeho rodném Bohumíně se tak po letech potká v jednom týmu s mladším bratrem Františkem. Hostování v Českém Těšíně ukončil i univerzál Petr Šiška a také on se s Bosporem zapojil do zimní přípravy.

V jednání je i doplnění brankářského postu. Bohumínští se ohlížejí i dále po případných posilách, protože nad některými tradičními oporami týmu visí otazníky. Zdravotní stav Patrika Poštulky je zatím neznámou, pracovně tráví víc času v cizině Jakub Sittek a hodně vytížen v zaměstnání je i Dušan Socha. „Uvidíme, jak se vše vyvine. Rozhodně ale nejsme v situaci, že bychom hráče přepláceli, jak to dělají některé jiné týmy, všechno musí být v rozumné rovině,“ dodal Lukáš Fluxa.

Do tréninku se v pondělí zapojili Jakub Švrčina, Patrik Poštulka, Lukáš Poštulka, David Jatagandzidis, František Hanus, Martin Hanus (naposledy Kravaře), Petr Šiška (konec hostování v Českém Těšín), Richard Vaclík, Dominik Palej, Jaroslav Baculák, Jan Ferenc, Jakub Padych (v jednání příchod z Čeladné), Marek Jakubov, Miroslav Nadhajský (z dorostu), scházeli naopak Jaroslav Kubinski, Jan Nowinski, Martin Opic, Jakub Sittek, Dušan Socha, Lukáš Kalous (hostoval v Orlové).

 

zdroj: http://www.fotbalbohumin.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou