FOTO: Vyšehradští měli dalšího druholigového soupeře na lopatkách, ale Žižkov vyrovnal v závěru

0

Také druhý přípravný zápas fotbalistů Slavoje Vyšehrad v zimní pauze neměl vítěze. Šemíci týden po remíze 2:2 s Příbramí hráli v neděli 21. ledna s Viktorií Žižkov 1:1. Před stovkou diváků na začátku druhého poločasu poslal domácí tým do vedení Josef Jakab, deset minut před koncem utkání však vyrovnal Chorvat Petar Musa na 1:1.

Za slunečného počasí vstoupili Žižkovští do utkání lépe a zdálo se, že jejich vedoucí gól je jen otázkou času. Dvakrát Hašek a jednou Zaradny ale neskórovali, spíš se jim podařilo rozchytat Štiku. Ve 24. min. o sobě konečně dali vědět i hráči: Drobílek rozehrál zleva trestný kop, ale Máče balon nazasáhl a Jakab na zadní tyči dorážkou minul. Pak znovu třikrát zahrozili viktoriáni: Pavlata hlavičkoval vedle, zatímco Eliášův hlavičkový pokus zneškodnil Štika a Zaradny střelou z vápna těsně minul.

 

Hned v nástupu do druhého poločasu Slavoj udeřil. Drobílek rozehrál zleva rohový kop, Máče dostal centr k Jakabovi a ten poslal balon do sítě: 1:0! Doležal už ho dorážel za brankovou čarou.

 

Vzápětí mohl vyrovnat Švejdík, ale Štika tomu vynikajícím zákrokem zabránil. Potom se už začala sestava domácího mužstva rychle proměňovat a Žižkovští začali mít postupně opět navrch. Velkou šanci měl neobsazený Musa, hlavičkoval vedle. Na druhé straně – tři minuty poté, co přišel na hřiště – si naběhl do zakončení Filip, střelou z úhlu ale minul.

 

V 81. min. odcentroval z pravé strany hřiště Dressler a Musa na zadní tyči doklepl balon do sítě: 1:1.

 

Znovu vedení mohl získat Vyšehradu Heřman, jeho střela však byla tečována a skončila v zámezí. V závěru mohli strhnout vítězství na svoji stranu červenobílí, první střelecký pokus Frimmela však stihl včas zblokovat Vacík a druhý Badochy pro změnu paralyzoval Hradecký. Derby tak skončilo 1:1.

 

Další přípravný zápas odehrají šemíci již v úterý 23. ledna ve 14.30 hod., kdy přivítají Teplice, tedy šestý tým tabulky nejvyšší soutěže. V sobotu 27. ledna v 11 hodin opět na Vyšehradě změří síly s druholigovým nováčkem Olympií Praha, jež přezimuje na 9. místě tabulky Fotbalové národní ligy.

 

Slavoj Vyšehrad – Viktoria Žižkov 1:1 (0:0) -> 21. ledna 2018

Branky: 46. Jakab – 81. Musa. Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:11. Soupeřem zblokované střely: 1:6. Rohy: 7:13. Ofsajdy: 0:0.

 

Vyšehrad: Štika – Matějka (56. Heřman), Hradecký, Madej (74. Filip) – Klesa (66. Vacík), Jakab (51. Kulhavý), Máče (68. Š. Klíma), Kostorek (46. Hendrych) – Doležal (62. Junek) – Drobílek, Čtvrtníček (62. Macej). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Viktoria Žižkov: Soukup (46. Ennes) – P. Hašek (46. Dressler), Vedral (46. Švejdík), Trivan (46. Toml), Čmelík (46. Trávníček) – Pavlata (46. Raudsepp), Eliáš (46. Andreas R.) – Zaradny (46. Badocha), Podrazký (46. Čermák), Frimmel (46. Urbanec) – Telnar (46. Musa). Trenéři Bohuslav Pilný, David Oulehla a Luboš Kroupa.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Byl to zápas Máry Štiky, který chytil soupeři nejméně tři góly a zneškodnil i další nebezpečné situace. V první půli byl Žižkov blíž ke vstřelení vedoucí branky, ale podařilo se to nám v nástupu do druhé půle. Vyrovnání přišlo v době, kdy už hra postrádala kvalitu, protože byla poznamenána četným střídáním. Kromě Máry Štiky bych ještě rád vyzdvihnul výborný výkon Dominika Hradeckého na postu stopera.“

 

Trenér Viktorie Žižkov Bohuslav Pilný: „Nechceme se vymlouvat, že jsme měli v nohou sobotní zápas se Slavií, protože jsme si vypracovali dost příležitostí, abychom dali góly. Nebyli jsme však schopni útočné akce dotáhnout, a to jak vlastní vinou, tak i kvůli výbornému výkonu brankáře Vyšehradu Štiky, asi nejlepšího hráče utkání.“

 

Zdroj: www.slavojvysehrad.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou